Oyunun genel gidişatı hakkında

• Arkadaşlar ben bu oyuna değer veren birisi olarak uzun gözlemlerimle nacizane sizlere düşüncelerimi aktarmak , yerli yersiz ama düzgün üsluplu her eleştiriye de açık olacak şekilde yorumlarınızı da bekliyorum. Elimden geldiğince az ve öz şekilde anlatmak istiyorum.

Son 4 aydır devam eden oyuncu kaybı olduğunu düşünüyorum ve piyasalarda ki oyuncu azlığını , ticaret mapinde ki pazarların azalmasından da bunları sizlerinde anladığını düşünüyorum. Oyuna yakın zamanda entegre olucak hile koruma yazılımı yada programı dahil edileceğini düşünüyorum ama şuan ki konumda hileciler yüzünden kanayan damar hala tıkalı değil , ekibin bir şeyler yaptığını da biliyorum. Geç oluyor belki ama umutlandıran güzel güncellemeler gelebilir . Ama oyuna başlayan oyuncu azlığının genel sebebi ilk 75 levelin kasılıp görev yapacağı yerlerde hile olması , yeni gelen ve gelecek oyuncu kitlesini kaçırıyor. Genel olarak bunu negatif görüyorum.

Nesne market fiyatlandırma politikasını da doğru bulmuyorum , türkiye için tekrardan bir gözden geçirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Ürünlerde genel olarak kalıcı %33 indirim yapılabilir ve oyuncular arasında nesne markete olan katılımı daha çok artırabilirsiniz. Bunu da negatif görüyorum.

Oyunun etkinlik yönünden zengin olduğunu düşünüyorum. Etkinlikleri gayet yeterli olduğunu da düşünüyorum. Bu benim için pozitif değerinde.

Oyuna yeni oyuncular çekmek için sosyal medya veya herhangi bir platformda herhangi bi amaca dair hizmet eden hiçbir reklamını görmüyorum. Bunu da negatif görüyorum.

Oyuna gelen yenilikler test serverlerinde test edilmesine rağmen çok fazla hata ile bizlere sunuluyor, bunu da negatif olarak yorumluyorum.

Eski kalıplaşmış oyuncuların mantıklı her iki tarafa da kazandıracak şekilde önerileri olmasına rağmen ; güncellemenin ya hiç yada geç gelmesini de Olumsuz olarak yorumluyorum.

Şimdi ben genel olarak baktığımda olumsuzlukların ağır olduğunu görüyorum. Hep birlikte tartışabilir miyiz. Benim bile ( eski oyuncu olduğum için böyle bir ifade kullandım) olumsuzlukların yoğun bastığı oyuna , yeni oyuncu neden gelmek istesin ? Benim düşüncelerime olan yorumlarınız bekliyorum , hadi hep birlikte bi beyin fırtınası yapalım , doğrusuyla yanlışıyla tartışalım

Edited 2 times, last by Rylic: anlam düşmesi vardı , düzeltildi. Eski kalıplaşmış oyuncuların mantıklı her iki tarafa da kazandıracak şekild*e** önerileri **olmasına rağmen ; '' cümlesinde önerileri kelimesini ekledim ().

• FastFooD

Approved the thread.
  • Öncelikle: Sağlıklı, huzurlu hayırlı bayramlar herşey gönlünüzce olsun.

Yönetim değiştiğinden beri gözle görülür elle tutulur çalışma var insan gücüyle bir yere kadar tabiki .

Sadece şunu demek istiyorum olumlu yöne çevirebiliyorsan tek başına şirketin ciosu yada sahibi ol demek ki zannettiğin kadar kolay olmuyormuş diye düşünüyorum. Sadece post kasmak için anlamsız bir şekilde yazılmış yazılar diye düşünüyorum iyi forumlar :thumbsup::party.

• Öncelikle aklıma ilk gelen düşük level kitleye hiç hitep etmemesi bütün yenilikler yüksek levellere ondan hazır kitle duruyor sadece düşük levellere güzel farm olanağı sağlansa bence tabi heryer hile sırf hileli görmemek için mapde duruyorum hilenin girmediği tek temiz alan orası sanırsam köye girmekten iğrenir hale geldim yang satışı yasak demi yasağın başkenti direk köyler bence oto ban sistemi olması lazım içinde reklam içeren illegal satış hedefleyen cümleler direk ceza işlemi görsün e tabi birde ep konusu var aylık bir ev kirası kadar epe veren birisiyim paranın hiçmi değeri olmaz millet o parayla aylık market alışverişini yapıyor biz tutup oyuna veriyor çoğu zaman yatırdığımız onca paranın karşılığını göremez oluyoruz nesne market ayrıcalığı oyuna para veren kitlenin cidden parasının karşılığını görecek şekilde olmazsa daha çok can kaybı göreceğinize şüphe yok

• Oyunun kasasına nasıl daha çok para girebilir diye düşündüğünüzde gelen güncelleme ve etkinliklere dair bütün sorularınızın cevabınızı fazlasıyla alacağınız düşüncesindeyim. Metin2 uzun zamandır bir yolda yanlıştır, doğrudur kasaya para soktuğu sürece bu yolda devam eder diye düşünüyorum.

J2hrUI.gif

• -Kendine has özellikleri olan sunucular açılmamalı, tüm sunucular eşit ve tek bir etkinlik takvimi olmalı. -Dünyalar gezgini biletleri tamamen kaldırılmalı yada sürekli nesne markette sabit kalmalıdır. -CheatBlocker sistemi kaldırılmalı çünkü suçsuz oyuncuları banlıyor. -Oyuna kayıt olurken telefon numarası isteyecek ve ban yiyen kişi aynı numarayla kayıt olamayacak. bu söylediklerim yapılsa oyunun daha iyi olacağını düşünüyorum ve oyunda yeterince oyuncu olduğunu düşünüyorum konuyu açan arkadaş oyundaki etkinliklerin gayet yeterli olduğunu söylemiş evet bencede öyle doğrusu sadece bu söylediğine katıldım. Her oyunda hile vardır bu tamamen bitmez zaten Metin2 de hile yıllardır olan bir şey.

• Oyunun oyuncu kaybetmesinin genel sebebi kendını güncelleyememesı aktif kullanılan hıleler düşük lwl farmının oyuncuları tatmin etmemesi mapların -90 maplarının yıllardır aynı statude dönmesi metin içerikleri maymun zindanları sürekli aynı olması oyunun sıkıcı olmasına donusuyor. Guncel olarak örneğin Şeytan kulesi Lusifer- Katacomp Azrail- Barones-Buralar yıllardır aynı sandıkların içeriği nerdeyse hiç değişmedi insanlar neden bu bossları kesmeli? Patronlarda rekabet yok Sohan-Doyum-Seyrong Vadisi ve diğer map bossları Neden Boss niteliği taşıyor? oyunda yang kasmak baya zor Cor Draconis farmı dışında düşük ve orta seviye farmı yok denecek kadar ölü. Oyun renksiz... Ve oyundaki hile asıl sorun yeni hileler ile boş çarın hidra keseceğimi düşünuyorum şahsen sanıyede binlerce hasar çıkaran yeni hileler...

• Benim en büyük sıkıntım ep değeri olacak çok ciddi paralar veriyoruz yada fiyatlarda düşüş olması lazım hatta şuan direk nesne den çekmiyorum gösterilen fiyatla sizden çekilen fiyat farklı yani başka oyunlarda royal pas gibi paketler aldığında aylık royal pas parasına bir çok içerik zenginlik kazanırken burada üstüne mont alacak fiyata zırh efsunlandığımız oluyor gerçek hayattan daha kötü şartlar Metin2 de

• arkadaşla bunları düşünüyorduk değinmen iyi olmuş. Oyuna gelen bazı şeyler çok iyi diyoruz tam helal olsun diyecekken ardından 10 tane kötü şey ile karşı karşıya kalıyoruz. Sandık açıyoruz yer yoksa açılmıyor sebebini tahmin ediyorum doğrudur demiyorum ama inci bugunda yere düştüğü için üzerinde yer olmadan açılmasın dediler zaman kaybı, botlar hileciler enerji yapıyordu veya hızlı pot alıp gidiyordu onlara engel olsun diye zaman sınırı getirdiler hadi buna da eyvallah ama depodan eşya alırken geçen süre yada envanterde item değiştirirken bekleme süresi lonca bağışındaki bekleme süresi botlara engel olmak için bu ufak detaylar onların ''yapay zeka'' yani bunu kullananın bilgisayar olduğunu anlaması için kaç defa öneri açmamız gerekiyor bu kadar kişi neden botlara engel olunacak diye zamanından oluyor. Ben 1 yıl önce Kyanit yayın 6-7 eklerken istediği parçanın ''sarı parlak parça'' olduğunu belirttim sağolsun yetkililer iletti ama tam 1 yıl geçti 1 yıl sonra ''gökkuşağı'' parçası yani doğrusu geldi. Şu 3 aydır attığım ok hedefe giderken birden kendiliğinden hiç bir şey olmamasına rağmen hedefi bırakıp boşluğa gidiyor hedefin üzerinde hasar çıkmıyor, skill atıyoruz skill kendiliğinden doclanıyor. bunları bildirdim takımda bildirdi bu takımlık bir durum değil şirketin genel polikatası olarak oyuncunun derdini önemsemediğini çok yavaş kaldığını gösteriyor. Bir şirket daha fazla kazanabilecekken bu kadar kendinden kullanıcı kaybetmesi tamamen kullanıcıyı önemsememesinden kaynaklı. Piyasadaki çoğu oyunda oyunda yazılım kullanan ''hile'' açan hesap mac adresi ıp adresi anında kapatılıyor o bilgisayardan açılan hesap oyuna giremiyor o bilgisayardan o oyuna giremiyorsun. böyle ''yapay zeka'' nın karşısına TR takımından 3-4 kişi hangisine yetişecek zamanında kapatabilecek ellerinden gelebilecek hiç birşey yok. Bildirilse bile hala düzeltilmeyen neler var pozitif olduğu nokta sadece bizim bu oyuna verdiğimiz değer ve vakit bu kadar yanlışa negatifliğe rağmen oyunu oynamak ep yatırmak kullanıcı hatası bizim sorunumuz hiç bir değeri hakettiğini düşünmüyorum bu oyunun şirketin kullanıcıya yönelik hareket etmesini bekliyoruz hileye karşı önlem alayım derken normal kullanıcıları sıkıntıya sokup oyundan soğutması inanılmaz derecede hata okuyan arkadaşlara teşekkür ediyorum inşallah geç olmadan bu zaman problemlerinin önüne geçebilirler.

• oyundaki temel problem oyunu hiç bilmeyen birinin anlamasının çok uzun sürmesinden dolayı görev silsilesini takip etmedikleri için oyunu oynamadan bırakıyor. oyunu eskiden oynayıp güncellemeler hakkında fikri olmayan oyuncular da oyunda nasıl para kazanılır bilmiyor onlar da bırakıyor. oyun git gide karmaşık bir hal alıyor ve biz bile ayak uyduramıyoruz. ayrıca artık oyun belli bir kesimin tekelinde hidra2 meley2 ve yohara2 hangisini seçerseniz. evet oyun illaki gelişmek ve değişmek zorunda hayat da aynı:) keşke hep çocuk kalsaydık :) yeni oyuncular burada tutunamıyor sorun tam olarak da bu işte. metin kesecek bk değersiz 5 bk dışında taş düşürecek taş değersiz dolunay kdp si elit olmayan oyuncu kalmadı artık en aşağı 40 ort herkeste. şimdi bu adam bırakmasın da ne yapsın? botlar hileciler bir yandan oyunun karmaşık yapısı bir yandan insanlar adapte olamıyor. düşük lvl ya da başlangıç düzeyinde para kazandıracak ve oyunu anlaşılır kılacak şeyler gelmeli. örnek veriyorum npc görevlerinden birkaçı zorunlu olmalı mesela pot alabilmek için satıcı görevini bitirmiş olmalısın satıcı iksirleri alacağın yerdir. ticaret yöneticisi görevi bu alana gitmek için satıcıdan 1 adet paket getir gibi gibi yeni oyuncuya oyunu anlama imkanı sunulması gerekli farm konusunda uzunca düşünmek gerek bir fikrim yok. iyi bayramlar herkese

• Açıkcası bölümümün son sınıfında olduğum için bitirme ödevlerim ve projelerimden ötürü oyuna ara vermiştim. Yaklasık 2 yıldır ara verip tekrar dönüyordum sürekli. Hepsinde de 100lv kasıp baska çara geçiyordum. En son Dolunayda ninja oynamaya karar verdim ve 3 ch + binekli okçuların sürgünde geze geze tüm odaları ve beni dahi kesmesi illlalah ettirdi bıraktım. O kadar hype o kadar iyi gidiyordum ki, 90 günlük elmas kutu falan almıştım. Şimdi aşırı özledim oyunu ama şu an ki durumunda ötürü dönemiyorum. Ben dönemiyorsam bir sıkıntı var demektir...

• Oyuncu bu kadar sık gelen güncellemeden bıkmış olabilir diye düşünüyorum. Bir güncellemedeki yanlışlar eksikler düzeltilmeden yeni güncelleme geliyor.

Mavi çeliğin oyuna entegre edilişini hatırlıyorum, loncadakilerle girerdik ejderhaya sırayla herkese mavi çelik malzemesi verilirdi. O kadar zevkliydi ki oyun. Şimdi insanlar hep bireysel takılmaya başladılar. Önceden güçlü güçsüz yardımlaşması vardı şimdi paran yoksa oynama diyor oyuncular birbirlerine bile.

Hepimiz burada eski nesiliz yani %90 lık kısım yıllardır bu oyunu oynayan oyuncularız. Yeni jenerasyonu pek sarmıyor bu oyun. E eski nesilden öğrenciyken oynayanlar şimdi iş güç, çoluk çocuk sahibiler haliyle oyuna vakit yok. Çoğu oyuncu kaybı buradan da kaynaklanıyor.

Güncelleme çok yetişecek vakit yok, vakti olan için oyunun gidişatı güzel. Hileler botlar için bir şey demem mümkün değil, yıllardır varlardı ve hep varolacaklar malesef. Sanayi devrimi ile örnek vereyim 😂 nasıl devrim başladı insan gücü bitti bu hile mevzusu da öyle. İnsan gücü onları banlamak için sınırlı kalıyor. Sağlam bir yazılım donanım olmadığı sürece tuşla müdahale ederek bu bot işi bitmez.

• Arkadaşlar ben bu oyuna

Birkaç client açık olmadan katıldığın etkinlikten, farmdan verim aldığını hissetmiyorsun hatta savaşlarda bile 1 kişi 2 karakter ile geliyor artık hangi oyun???

Yukarıda bir arkadaş bahsetmiş ben bir ekleme yapayım eskiden loncalar vardı dönüştürme eşyalarını düşürür loncadakilere sıra sıra teslim edip onların gelişmiş eşyalara sahip olmalarını sağlayıp savaşırlardı bugün lonca ne işe yarıyor? Bir loncaya 70 karakter yerleştirip element kağıtları kasıyorsun diğerinde meley turluyorsun. Evlilik diye bir olay var çoğumuz şamanın buff vermesi için, yanına hemen ulaşabilmesi için, depo olması için kullanıyoruz.

Dönemin oyuncuları hatırlar mavi çelikler geldiğinde ne kadar heyecanlanmıştık bugün bir yenilik heyecan veriyor mu? Yeni gelen mapte farm yapıp şu kadar won veriyor hidra bile daha fazla kazandırıyor ''değmez, çöp'' diyip çıkıyoruz.

Arkadaşınla bu oyunu oynamak istesen ya mevcut hesabını bırakacaksın sıfırdan hile dolu bir serverda oyuna başlayacaksınız yada eski hesaplarından birinin karakterlerini silip devir edeceksin çünkü yeni oyuncu gelmesin diye kapatılan serverlar hileye en güzel çözüm oluyor :D hadi oyuna başladınız karakterini geliştirmek için birkaç hesap birden etp kasacaksın ki farm işinden çabuk sıyrılıp savaşlara katıl. Aslında böyle olması lazım bir yerde farm işinden sıyrılıp sadece etkinliklere katılmamız lazım ama böyle birşey yok :D Yeni gelen oyuncuya aylarca farm yapıp sonrasında belki savaşlara katılma ihtimali sunuyorsun bu ''oyun'' nasıl yeni oyuncu çeksin :D

Çare tek client. Loncalar canlanır, oyun içi evlilik bir önem kazanır, meleyi hidrayı solo yapmazsın da arkadaşlarınla kesersin, hileleri kontrol etmek kolaylaşır vs. böyle olunca oyun oluyor bugün oynadığımız şeyin oyun olduğunu düşünmüyorum.

• CB banları,mevcut değil hataları,her güncellemeden sonra gelen oyun hataları hepsi birer etken.Oyunu aktif oynayanlar bile banlanır mıyım diye korkarken yeni oyuncu neden gelsin ki?

Oyuna yeni başlayan birinin para kasması lazım.Düşük levelde para kasmak artık zor çoğu başlamadan bırakıyor.Eskiden ETP ticarete konulup satılıyordu.Bu dönemde oyuna bir sürü yeni oyuncu başlamıştı.Yok hileciler yapıyor diye herkesi aynı torbaya doldurup kapattılar eyvallah..

Sonra 75 leveller catacomb'da oto av ile yang kasabiliyordu.Oyuna çok fazla yang girişi var diyip bunu da kapattılar.

Farkında mısınız yüksek level olmadan para kasılmıyor bu oyunda.Yeni oyuncu neden gelsin ki?

• Benim en büyük sıkıntım ep değeri olacak çok ciddi paralar veriyoruz yada fiyatlarda düşüş olması lazım hatta şuan direk nesne den çekmiyorum gösterilen fiyatla sizden çekilen fiyat farklı yani başka oyunlarda royal pas gibi paketler aldığında aylık royal pas parasına bir çok içerik zenginlik kazanırken burada üstüne mont alacak fiyata zırh efsunlandığımız oluyor gerçek hayattan daha kötü şartlar Metin2 de

Ep fiyatlandırması olarak şirkete laf edemem yiğidi öldür hakkını yeme 3 yıldır epe zam getirmediler. Onun dışındaki nesne market politikasını beğenmiyorsan alışveriş yapma kardeşim tavrını koy. Mont parasına zırh efsunlıyorum diyosun sonra tekrar ep çekiyorsun. Rahatsızım diyip ep çekiyor millet.

• Merhabalar herkese. Öncelikle Ramazan Bayramınızı en içtek dileklerimle kutluyor ve mübarek olmasını Cenab-ı Hak'dan niyaz ediyorum. Müsadenizle bir kaç şey de ben söyleyerek konuya katkıda bulunmak istiyorum. Metin2 TR'ye 2008 yılının mayıs ayında Manas sunucusunda başladım ve 2015 yılının ocak ayında hesabımı silene değin oynadım. (Meseleyi taa dinazorlardan başlatıp, uzatıp canınızı sıkmak istemiyorum.). 2015 yılından sonra ki bunun öncesi var elbette, oyun somut olsun, soyut olsun herhangi bir nesne/kavramın gelişimine aykırı biçimde "şirket karını" düşünecek bir hale geldi. Ben Metin2 TR resmi servis sağlayıcısı GameForge firmasına "paragöz" diye bir imada bulunmuyorum. Verdiği hizmetlerin karşılığını alma hakkı kesinlikle var. Buna sözüm yok, olamaz da. Esas meselenin işin hile ve parasallık kısmından ziyade, oyunun orijininden uzaklaşıp, bireysellik temelli "farm" mantığına kayması/imkan sağlamasından kaynaklandığı söylenebilir. Önceki mesajlarda değerli arkadaşlarımız belirtmişler, ilk zamanlardaki oyun yapısının insanları işbirliğine yönlendirip daha çok eğlendirdiği söylemiş. Kesinlikle doğru, örneğin Manas sunusunda KiLLForYou Loncası olarak kuleden 75 silahı alabilmek için harcadığımız emeğe biz-zahati şadihim. Metin katında slot çekerken uyuya kalıp karakterimin şehir atmasından ötürü az hakaret yemedim. Ama emeğimizin karşılığını almıştık ve çok eğlenmiştik. (Kesinlikle kendisine yapılan eziyetten haz alan bir mazozişt (yanlış olabilir) değilim.) Oyun ne zaman bireyselliğe ve paraya dayanır hale geldi insanlar oyundan ayrılmaya başladılar. Aktif olarak oyunu oynadığım zamanlarda exp-kasarken hilal yüzüğü ve canavar bonuslu kostümleri (o da sadece saçtı yanlış hatırlamıyorsam, kavuk) nesne marketten direkt olarak alınabiliyordu. Şu anda oyuna başlamak isteyenler bu tür eşyaları edinebilmek için hatırı sayılır bir meblağı oyuna yatırması gerekiyor. Kostüm işi yine bir nebze kolay ancak, yüzük, tılsım vs. bunlar çok ep gerektiren eşyalar. Dahası oyuna gelen güncellemelerin sürekli belirli bir seviyede olanlara hitap etmesi sorunsalı var. Tamam oyuncunun belirli bir seviye de kendisini geliştirmesi şart ancak buradaki durum biraz dayatma gibi duruyor. Gelecek yeniliklerin sisteme entegrasyonu problemi, itemlerin dönüşüm zincirinin kırılması gibi, örneğin 105 lvl zırhların bir sonraki seviyeye dönüştürülememesi (yanlışım varsa düzeltin lütfen.). Bunlar çoğaltılabilir. En büyük problem, tüm bilgisayar oyunlarının başının belası olan hile yazılımları. Son zamanlarda düşük levelli itemsiz karakterlerin kıymetli patronları hallaç pamuğuna çevirdiği söyleniyor. Sene 2008 veya 2009 karakterim 70 küsür level çoğu itemim eksik, o zamanın en büyük patronlarından Dokuz kuyruk, sarı kaplan hayaletini kesmem için dönüşmem gerekiyordu, alev kralı onlarca kez ölerek kesiyordum, çöl kaplumbağasını da çift el giyemediğim için kesemiyordum ayrıca çok vuruyordu, kraliçe örümcek ise angarya geliyordu çünkü çok canı vardı. Ancak bazıları, saydığım patronları ve diğer kuvvetli patronları dahi eline yayı alıp dönüşmeden çok seri bir şekilde ok atarak hasar dahi almadan imha edebiliyorlardı. Anlıyacağınız bu iş yeni değil. Umarım ki son bulur ancak şu bir gerçek ki, hile yazılımlarını geliştirenler de en az oyunun geliştirici ekibi kadar bu işe kafa yoruyorlar. (Aksini düşünmek doğru olmaz!). Oyunculara karşı, servis sağlayıcısı GameForge'un eskiye nazaran daha ılımlı olduğu görülmekte, bunda değişen yerel ekipteki yöneticilerin ciddi etkisi olduğu kanaatindeyim. Umarım, siz oynayanlar için daha güzeli sağlanır, önerileriniz daha da çok dikkate alınır. Aksi halde oyunun geleceği parlak durmuyor.

Saygılarımla,

MrsHileci

I was one of the old player named "MrsHileci".

• Peki

İyi hoş diyorsun haklısında beğenmeyen çekmez ama buna ne diyorsun kardeşim nesne de 299tl yazıyor çektikleri para bu

Tam bilmiyorum işlem ücreti almış olabilir. Bilen birine danışabilirsin.

Türkiye'de hatta dünyada en çok oynanan oyunlardan birinin oyun fiyatları,2017 yılında 16 lira olan oyun parası 2018 de 20 lira , 2021 yılında 32 lira olmuş. Kastettiğim zam buydu.