İyileştirmeci Şaman ile İlgili Bilinmesi Gerekenler

• Yeni meta da Ejderha gücü popüler olsa da İyileştirmeci'nin yeri ayrıdır. Kim bilir belki bir sonraki güncellemede biz Hızcılar hızımıza hız katarız;) Map ten map e şifacı şamanın kullanabileceği item/simya/statü kombinasyonu hakkında ufaktan bir başlayalım. Bilinenler tekrarlanacak dahi olsa bildiklerimizi paylaşalım. Bilgi paylaştıkça güzeldir.

Düşük levelde destek şaman olarak kullanılacaksa Saldırı+ ve Çabukluk becerilerinin geliştirilmesini uygun buluyorum. Statü olarak da INT ve DEX önerebilirim. Fakat düşük levelde (55-75 arası) aktif olarak kullanılacaksa Şimşek Çağırma, Şifa ve Çabukluk tercih edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Böylece hem hasar çıkartılabilir hem mor pottan tasarruf sağlanır hem de kırmızı pot/özüt ten tasarruf edilebilir belli bir ölçüde. Statü olarak da INT-HP-DEX arasında ihtiyaca göre paylaşım yapılabilir(itemlerden gelen hp, silahın saldırı değeri, simya vs..)

Başka görüşü olanları veya düşüncelerimi iyileştirecek birileri varsa bunları duymak isterim :saint:

Fealty  Luck yeni konumuz hayırlı olsun diyelim mi o zaman sayın yetkililerim? :saint:

n4.png

Başıma ne geldiyse, aklıma geleni çat çat söylemekten geldi.

💙

• Luck

Approved the thread.
  • Mükemmel bir konu başlığı açmışsın birtanem ellerine sağlık. Dediklerine de katılıyorum. Kritikçi şamanı aktif farm için kullanan bir oyuncu olsamda bence şifacı şamanların gücü de muazzam. Değindiğin bir noktaya tekrar bende değinmek istiyorum. Şifacı şamanlar da saldırı+ özellikle düşük leveller için önemsenmiyor ama çok büyük bir yanlış. Saldırı+ şifacı şamanların en büyük silahlarından biri. Bütün şifacı şaman kullananlar ve kullanacak olanların dikkat etmesi gereken önemli bir skil olduğunu düşünüyorum. Saldırı+ zekayla desteklenince itemlerin 6. 7 efsununda onca ep harcayıp bulamadığınız 50 str, saldırı+ sayesinde +70 str’lere kadar ulaşabiliyor.

• Merhaba statü dağılımında düellolar işin int ve dex in ilk olarak fullenmesi sonra da hp ye verilmesi gerektiğini biliyordum. Ancak bazı iyileştirici şaman gelişme videolarında int ve str ye statü verildiği anlatılıyor. Bu konuda bilgisi olan var mı? Str nin etkisinin olmadığını biliyordum ama biraz kafa karıştırıcı oldu

• Düşük levellerde statü dağılımını da belirtsek hoş olur.

Şamanı ne için kullanacağına ve nasıl itemlere sahip olduğuna göre statü dağılımı değişkenlik gösterebilir.

Merhaba statü dağılımında düellolar işin int ve dex in ilk olarak fullenmesi sonra da hp ye verilmesi gerektiğini biliyordum. Ancak bazı iyileştirici şaman gelişme videolarında int ve str ye statü verildiği anlatılıyor. Bu konuda bilgisi olan var mı? Str nin etkisinin olmadığını biliyordum ama biraz kafa karıştırıcı oldu

Şahsen ben HP-INT-STR fullemiştim şifacı şamanımda. Fakat STR yerine DEX fulledikten sonra gözle görülür bir damage artışına şahit olmuştum. O zamandan beridir de aynı şekilde kullanıyorum her iki şamanımı da.

n4.png

💙

• Merhaba statü dağılımında düellolar işin int ve dex in ilk olarak fullenmesi sonra da hp ye verilmesi gerektiğini biliyordum. Ancak bazı iyileştirici şaman gelişme videolarında int ve str ye statü verildiği anlatılıyor. Bu konuda bilgisi olan var mı? Str nin etkisinin olmadığını biliyordum ama biraz kafa karıştırıcı oldu

hp sp -dex skil ağırlık hasarınızı artıırır -hp sp -str düz vuruş olarak gözlemlemişdim zamanın 2 3 statü sıfırladımm denediim ..keyifli forumlar

[Hizalama = 'merkezi']

zbE5M.png

İmzam var ..
    [/ align]

Ne yazık ki insanlar test yapmak yerine her yazılan şeye fazla anlam yüklemeyi tercih ediyorlar. Şimşek çağırmada ve şimşek pençesinde yazan STR ile artar ibaresi yalnızca aşırı mini bir güçlendirmedir. DEX her ne kadar gözünüzle görmeseniz de, aynı "bazı kaynaklardan elde edilen saldırı değerinin" çarpanı olduğu gibi "bazı kaynaklardan elde edilen büyülü saldırı değerinin" de çarpanıdır ve bu yüzden [ ( DEX * 2 ) + LV ] = 270 olana kadar her 4.5 DEX iki şaman sınıfının da bütün atak yeteneklerini çok önemli ölçüde artırmaktadır. STR ile artar ibaresi ise DEX in sağlayabileceği hasarın yanından dahi geçemez.

Şöyle bir senaryo olabilir, kişi VIT statüsünden gelecek 3.5k hp + savunmayı tercih etmek yerine -endgamede- 10-15.000 gösteren yeteneğin gösterdiği büyülü saldırı değeri miktarını 200-300 artırmak için STR statüsüne puan verebilir ancak bu kesinlikle saçma olur.

Mükemmel bir konu başlığı açmışsın birtanem ellerine sağlık. Dediklerine de katılıyorum. Kritikçi şamanı aktif farm için kullanan bir oyuncu olsamda bence şifacı şamanların gücü de muazzam. Değindiğin bir noktaya tekrar bende değinmek istiyorum. Şifacı şamanlar da saldırı+ özellikle düşük leveller için önemsenmiyor ama çok büyük bir yanlış. Saldırı+ şifacı şamanların en büyük silahlarından biri. Bütün şifacı şaman kullananlar ve kullanacak olanların dikkat etmesi gereken önemli bir skil olduğunu düşünüyorum. Saldırı+ zekayla desteklenince itemlerin 6. 7 efsununda onca ep harcayıp bulamadığınız 50 str, saldırı+ sayesinde +70 str’lere kadar ulaşabiliyor.

Yüksek saldırı oyunun en işlevsiz yeteneklerinden biridir, öyle bir anlatmışsınız ki düşük seviye oyuncu gidip o yeteneği p yapıp 150 zekayı döşeyip 50-55 saldırı değeri alabilecekmiş ve bu oyununu çok önemli miktarda etkileyecekmiş gibi...

Yüksek saldırı yerine açılacak herhangi bir yetenek ondan daha çok işe yarayacaktır.

:borg:

Edited once, last by Orenji ().

• Arkadaşar 95 level şamanım var 90 rüzgar, ölümcül güç yüzüğü, zümrüt küpe 15 k can ile Büyülü ormanda ilk girişte dahi kasılamıyor. Farklı hesaplarım var onlardan bu şekilde sorunlar yaşamıyordum. Simyası sadece grena var. Sizce nasıl takviye yapmalıyım otomatik ava bırakmak için ?

Ek bilgi: Şeytan bonusu çok fazla değil. Yani bu durum hasarımı etkilemiş olsa bile aldığı hasarı nasıl azaltabilirim ? Biyolog henüz lanet kitabında. Beceriler ise m9 seviyesinde. Şimdiden önerileriniz ve yorumlarınız için teşekkür ederim. <3

:minigun:

• Arkadaşar 95 level şamanım var 90 rüzgar, ölümcül güç yüzüğü, zümrüt küpe 15 k can ile Büyülü ormanda ilk girişte dahi kasılamıyor. Farklı hesaplarım var onlardan bu şekilde sorunlar yaşamıyordum. Simyası sadece grena var. Sizce nasıl takviye yapmalıyım otomatik ava bırakmak için ?

Ek bilgi: Şeytan bonusu çok fazla değil. Yani bu durum hasarımı etkilemiş olsa bile aldığı hasarı nasıl azaltabilirim ? Biyolog henüz lanet kitabında. Beceriler ise m9 seviyesinde. Şimdiden önerileriniz ve yorumlarınız için teşekkür ederim. <3

merhaba, biyolog ve becerilerinizden dolayı hesabınızın hasarının az olması ve bu sebeple carın dayanmaması cok normal.

bence kesinlikle tam olmasa da simya şart. 🌼

En azından yakut, yesim ve grena gerekli. eger baska carınız varsa onunla kasabilirsiniz, üsenmem diyorsanız görevle kasabilirsiniz. 💖 ✨

Yok bu carın dayanması gerekiyor diyorsanız porki cıkarabilirsiniz, hesapta atak ve hp veren herhangi bir petin bulunması da cok önemli. Ayrıca gümüş kolyesine cevher ekleyebilirsiniz.

kutsamacı olsa cok rahat kasılır ama iyileştirmeci biraz zor, skiller biraz daha iyi olsa yine bir nebze dayanır diye düşünüyorum. :chinese:

Edited once, last by Lorena ().

95 element savunması sürgün ve orman için eşik değerdir. Zaten o yüzden hasar alıyorsunuz. tam efsunlarla 95 rüzgar sağlanıyor. Bunun yanında bilgelik/tec yanına element korunma alın ve 105 rüzgar olsun, rahat eder.

• Şaman hakkında bu kadar uzun süredir konu açılmaması son derece üzücü bir durum.

35 Level şaman karakterim var. Hem iyileştirmeci hem kükremeci oynadım. Hesaplarda skilleri hep P yaptım. Çok ta keyif aldım.

Şaman karakteri diğer karakterlere nazaran pek sevilmiyor. Gördüğüm kadarıyla sadece buff için kullanılıyor.

Vs ler ve büyük savaşlarda gücünü görmenizi isterdim :S

Bu başlık altından oynayan veya oynamak isteyenler yorum yapabilir ve birbirine öneride bulunabilir. Güzel olur :beer:

giphy.gif

• Merhabalarr konuyu hortlatayım dedim:party

Uzun yıllardır ejderha gücü oynayan birisi olarak bu sefer iyileştirmeci şamana şans vermek istiyorum. Farm olarak takılmayı düşünüyorum uzun bir zaman boyunca ama hangi yeteneklerle ilerlemem gerektiği konusunda çok kararsızım:pinch: Çabukluluk - Saldırı - İyileştirme sırasıyla gitmek var aklımda ama ne kadar mantıklı olur bilemiyorum. Yardımlarınıza ve fikirlerinize açığım şimdiden teşekkürler:sevimli

cik cik ve vik vik

...

• Merhabalarr konuyu hortlatayım dedim:party

Uzun yıllardır ejderha gücü oynayan birisi olarak bu sefer iyileştirmeci şamana şans vermek istiyorum. Farm olarak takılmayı düşünüyorum uzun bir zaman boyunca ama hangi yeteneklerle ilerlemem gerektiği konusunda çok kararsızım:pinch: Çabukluluk - Saldırı - İyileştirme sırasıyla gitmek var aklımda ama ne kadar mantıklı olur bilemiyorum. Yardımlarınıza ve fikirlerinize açığım şimdiden teşekkürler:sevimli

Sadece metin keseceğim yerde slotla uğraşmayacağım diyorsan mantıklı.

İyileştirme neredeyse tamamen PvP'ye yönelik desek yanlış olmaz, çünkü pot ile halledilecek işi yapıyor. (Ekstrem durumlarda faydası var o ayrı.)

Bence iyileştirme yerine Şimşek Çağırma açman daha faydalı olur, neredeyse Ruh Vuruşu kadar bir hasar katsayısı var.

aop2szv.gif

• Selam. Çan mı tercih etmeliyiz yelpaze mi?

Çanı veya yelpazeyi ne amaçla kullanacağına göre değişir. Misal büyülü saldırı ile boss döneceksen yelpaze tercih etmen daha iyi olur çünkü büyülü saldırısı çandan yüksek ancak çanın da düz vuruşları yüksek. Ayrıca bu durumda kritikçi mi şifacı mı şaman oynuyorsun bu da önemli bir detay.

Sorunla alakalı biraz daha detay verebilirsen konuyla ilgili güncel gelişmelerle birlikte insanlar daha çok yardımcı olabilir 😇😇😇

n4.png

💙

• Çanı veya yelpazeyi ne amaçla kullanacağına göre değişir. Misal büyülü saldırı ile boss döneceksen yelpaze tercih etmen daha iyi olur çünkü büyülü saldırısı çandan yüksek ancak çanın da düz vuruşları yüksek. Ayrıca bu durumda kritikçi mi şifacı mı şaman oynuyorsun bu da önemli bir detay.

Sorunla alakalı biraz daha detay verebilirsen konuyla ilgili güncel gelişmelerle birlikte insanlar daha çok yardımcı olabilir 😇😇😇

İyileştirmeci şaman oynuyorum. Mitsi setim tamam. Şu an sürgünde mama yapıyorum. 75 levelim. Sürgünün tadını çıkarmak istiyorum biraz. Kaçıncı seviyede kalmalıyım bunun hakkında da bilgi verirseniz sevinirim^^ Şu an 70 lvl silahım var. Bu bitince hangi silaha geçmem gerek kararsızım. Hatta iyileştirmeci şaman olarak boss dönerken Ort mu bec mi daha kolay kesiyor onu bile bilmiyorum :(

• İyileştirmeci şaman oynuyorum. Mitsi setim tamam. Şu an sürgünde mama yapıyorum. 75 levelim. Sürgünün tadını çıkarmak istiyorum biraz. Kaçıncı seviyede kalmalıyım bunun hakkında da bilgi verirseniz sevinirim^^ Şu an 70 lvl silahım var. Bu bitince hangi silaha geçmem gerek kararsızım. Hatta iyileştirmeci şaman olarak boss dönerken Ort mu bec mi daha kolay kesiyor onu bile bilmiyorum :(

80lv a kadar verim alabilirsiniz. 80lv silahını da kullandıktan sonra 75lv ortalamalı çana geçiş yapabilirsiniz. Orkide idi yanlış hatırlamıyorsam çanın ismi. Boss derken komutanları mı kast ediyorsunuz? 😅 Sürgün için bir de ekstradan şeytana karşı güç değerinizi de yüksek tutmalısınız 👌🏻 Bu zamana kadar becerili bir itemle sürgünde hiç kasmadım. Keza orkide çanın büyülü saldırı değeri de pek yüksek değil. Ortalama ile kasmanız lazım şifacı dahi olsanız. 120lv a kadar önce orkide sonra zodyak çanı ile kasmıştım ben şamanımı. Verimli oluyor. Otoava şimşek çağırma, şifa ve saldırı+ ekleyebilirsin 😌✨️

n4.png

💙

• 80lv a kadar verim alabilirsiniz. 80lv silahını da kullandıktan sonra 75lv ortalamalı çana geçiş yapabilirsiniz. Orkide idi yanlış hatırlamıyorsam çanın ismi. Boss derken komutanları mı kast ediyorsunuz? 😅 Sürgün için bir de ekstradan şeytana karşı güç değerinizi de yüksek tutmalısınız 👌🏻 Bu zamana kadar becerili bir itemle sürgünde hiç kasmadım. Keza orkide çanın büyülü saldırı değeri de pek yüksek değil. Ortalama ile kasmanız lazım şifacı dahi olsanız. 120lv a kadar önce orkide sonra zodyak çanı ile kasmıştım ben şamanımı. Verimli oluyor. Otoava şimşek çağırma, şifa ve saldırı+ ekleyebilirsin 😌✨️

Teşekkürler cevap için. Aslında ben 105 ve sonrasına da hazır olmak istediğimden hazır nakitim varken kendim 65>90>105 çanlarımı kendim yapmaya karar verdim. Zaten dönüşümleri için yüksek meblağlar istenmiyor. Patronu da bu yüzden sordum aslında. Hangi durumlarda becerili silah kullanıyorlar ve bunun getirisi/götürüsü nedir?

• İyileştirmeci şaman oynuyorum. Mitsi setim tamam. Şu an sürgünde mama yapıyorum. 75 levelim. Sürgünün tadını çıkarmak istiyorum biraz. Kaçıncı seviyede kalmalıyım bunun hakkında da bilgi verirseniz sevinirim^^ Şu an 70 lvl silahım var. Bu bitince hangi silaha geçmem gerek kararsızım. Hatta iyileştirmeci şaman olarak boss dönerken Ort mu bec mi daha kolay kesiyor onu bile bilmiyorum :(

Merhabalar <3

Sürgün macerası 95 e kadar droplu bir şekilde sürer fakat en güzel tadı alacağınız level; tartışmasız 81-85 arasındadır.

LEvel silahınız bitince zaten Bütçenize göre orkide çan alarak farm keyfinize devam edebililirsiniz. Farklı bir alternatifiniz bulunmuyor. Var aslında ama bunu benım gibi arkadaşlar yapar. :) Mesela ben 65 lik +9 seytanlı bir çan ile kasıyordum bir ara. Seçim sizin.

İyileştirmeci şamanın boss kesmesi üzerine ise anladığım kadarı ile youtube da şaman videoları önünüze çok geliyor buna istinaden soruyorsunuz. Eğer böyleyse orada gördüklerinizin simyaları üst seviyelerde ve ellerinde becerili ve büyülü str ile itemler bulunmakta. Haliyle bosslara 300-500k gibi hasarlar atıyorlar. Siz galiba bundan doalyı ikelemde kaldınız. Keseceğiniz bosa göre değişir. Onlar gibi olmak istmeyorsanız tabikide ortalama zararlı bir çan ile kesim yapabilirsiniz. Yani tutupta razadora becerili bir orkide ile gitmeyin. :)

Umarım sizi iyi anlayabilmiş ve yardımcı olabilmişimdir. Keyifli Oyunlar. İyi eğlenceler <3

:minigun:

Edited once, last by Ersin61 ().