Karabüyü Ws için hangi levelde kullanışlı değil ?

• Şuan gündemde bu level sınırları (55-61) pek aktif olmasa da, kısa süreli zevk için yapanlar var.

Karabüyü tamamen beceri ve büyülü bir saldırıya dayalı olduğundan 55-61 level oynanmasını kesinlikle tavsiye etmiyorum, en azından düşük bütçesi olan arkadaşlar için söylüyorum en verim alabileceğiniz kısım orta halli level minumum 95 leveldir. Heves edip başlayıp üzülen arkadaşlardan tecrübe edilmiştir.

Aklında sorusu olan arkadaşlara burda yardımcı olalım.

Suçlamak, anlamaktan daha kolaydır. Anlarsan, değişmen gerekir.:airborne:

DSxcQNh06t.png

bLackswizard

• Luck

Approved the thread.
  • Açıkçası 2008-2009 yıllarında 1-2 saat hevesle başlayıp sonra sıkıldığım bir karaterdir Kara Büyü Sura. Zihinselden daha zor farm yapıyor olmasına rağmen tutkulularının her levelde onu seveceği kanaatindeyim :D Fakat heves gidermek istiyorsanız bu karaktere hiç bulaşmayın, sizi büyüsüyle lanetler, ardından tüm emeklerinizi yavaş yavaş sindirir ve bir bakmışsınız takılı simyaları sökmüşsünüz kalan itemleri pazara atmışsınız :D

Tabi yohara gibi maplerde çok sağlam iş görüyor ws desen tank bir karakter. Seçim sizin.

Büyüyünce oynadığın hayat, küçükken oynadıklarında saklı!

Bay hiç kimse...

• Açıkçası 2008-2009 yıllarında 1-2 saat hevesle başlayıp sonra sıkıldığım bir karaterdir Kara Büyü Sura. Zihinselden daha zor farm yapıyor olmasına rağmen tutkulularının her levelde onu seveceği kanaatindeyim :D Fakat heves gidermek istiyorsanız bu karaktere hiç bulaşmayın, sizi büyüsüyle lanetler, ardından tüm emeklerinizi yavaş yavaş sindirir ve bir bakmışsınız takılı simyaları sökmüşsünüz kalan itemleri pazara atmışsınız :D

Tabi yohara gibi maplerde çok sağlam iş görüyor ws desen tank bir karakter. Seçim sizin

Karabüyü oynamak zevk işi olduğunu bende düşünmüyorum bunu tutku haline getirip devamlı olarak oynayan oyuncu sayısı çok az,

İnsanlar o kadar masraf yaptıktan sonra o karakterle farmda yapmak istiyor, Karabüyü ile bu biraz daha yavaş oluyor çoğu insanıda tatmin etmiyor.

Savaş konusunda büyülü str güncellemesi karabüyü için yapılmıştır fakat halen yetersiz olduğunu düşünüyorum 80- 90 bec ve yanınada 100 110 büyü savunması dizildiği takdirde karabüyüleri önemli ölçüde arka plana atıyor.Bu konuda ilerleyen zamanlarda belki bir güncelleme gelebilir.

DSxcQNh06t.png

bLackswizard

• Açık konuşmam gerekiyor çünkü tam 14 yıllık karabüyü oyuncusuyum. Başlangıçta seçim sebebim tamamen görüntüsüydü. Kasılması imkansızın bir tık altı kadar zordu. Önceleri çok güzel savaş zevki veren kule önlerini 20 lvl çözmeci karakterler ile dolduracak kadar sağlamlığı tartışmasız bir karakterdi karabüyü sura. Günümüze gelince kostümlerin itemlerin yani bir karakterin üzerine taktığı itemlerin neredeyse hepsine büyü savunması verildi. ( 115 lvl silahıyla 105 lvl bir karaktere 2k küre atacak kadar ) ezdiler karabüyü suraları diyeceğim şu ki aklın varsa karabüyü karakter ile oyuna başlama. Hatta bu duruma getirilmesinin sebebi ile ilgili kafamda bir senaryo var. Oyun yöneticisini zamanında bir karabüyü sura karakteri çok yıpratmış o gün bu gündür karabüyü nefreti ile yanıp tutuşuyor o yüzden en dibe vurması için elinden geleni yaptı/yapıyor :dash: her şeyi geç yahu bir karakterin sırf ata biniyor diye skili pat-la-tıl-maz. :grumble:

BEN TANRININ CEZASIYIM EĞER SEN İYİ BİR İNSAN OLMUŞ OLSAYDIN TANRI SENİ BENİMLE CEZALANDIRMAZDI

NighTDeViL20 :beer:

• Açık konuşmam gerekiyor çünkü tam 14 yıllık karabüyü oyuncusuyum. Başlangıçta seçim sebebim tamamen görüntüsüydü. Kasılması imkansızın bir tık altı kadar zordu. Önceleri çok güzel savaş zevki veren kule önlerini 20 lvl çözmeci karakterler ile dolduracak kadar sağlamlığı tartışmasız bir karakterdi karabüyü sura. Günümüze gelince kostümlerin itemlerin yani bir karakterin üzerine taktığı itemlerin neredeyse hepsine büyü savunması verildi. ( 115 lvl silahıyla 105 lvl bir karaktere 2k küre atacak kadar ) ezdiler karabüyü suraları diyeceğim şu ki aklın varsa karabüyü karakter ile oyuna başlama. Hatta bu duruma getirilmesinin sebebi ile ilgili kafamda bir senaryo var. Oyun yöneticisini zamanında bir karabüyü sura karakteri çok yıpratmış o gün bu gündür karabüyü nefreti ile yanıp tutuşuyor o yüzden en dibe vurması için elinden geleni yaptı/yapıyor :dash: her şeyi geç yahu bir karakterin sırf ata biniyor diye skili pat-la-tıl-maz. :grumble:

Çok güzel noktalara değişmişsiniz. Bende bu oyunun ilk startından bu yana karabüyü oyuncusuyumdur. Karabüyü her zaman zordu ilk sürgün geldiğinde kasmak diğer karakterlere nazaran 3 daha zordu. Şuan için full + full hesap sayısı çok fazla olmadığından dolayı eğer ki hesabı dizebilirsen o eski karabüyü yine meydanda oluyor. Ama orta halli bir karabüyü ile ilerleyen seviyelerde şu yazdıklarınızla karşılaması kaçınılmaz. Umarım ilerleyen süreçte karabüyü için güzel bir adım atılır, umudumuz bu yönde.:dash:

DSxcQNh06t.png

bLackswizard

• Çok güzel noktalara değişmişsiniz. Bende bu oyunun ilk startından bu yana karabüyü oyuncusuyumdur. Karabüyü her zaman zordu ilk sürgün geldiğinde kasmak diğer karakterlere nazaran 3 daha zordu. Şuan için full + full hesap sayısı çok fazla olmadığından dolayı eğer ki hesabı dizebilirsen o eski karabüyü yine meydanda oluyor. Ama orta halli bir karabüyü ile ilerleyen seviyelerde şu yazdıklarınızla karşılaması kaçınılmaz. Umarım ilerleyen süreçte karabüyü için güzel bir adım atılır, umudumuz bu yönde.:dash:

Oyuncular adına özellikle karabüyüler adına umut verici adımlar atılacağına açıkçası inanmıyorum. İyileşme beklerken daha da kötüleşiyor. Büyü çözme yiyen karabüyünün önceden sadece koruması kapatılırdı şuan ateş hayaleti de kapanıyor. Ata bindiğinde bu skil patlıyor. Binince kapanıp en azından indiğinde tekrar açabilmelisin mesela büyülü keskinlik gibi :/ zehirleme için bile level sınırı varken büyü çözme için yok mesela hala 20 level çözmeci gelip seni çözebiliyor. Oyunda da bir çok şey anlamsızca gelişti mesela mavi çelikler konusu burası değil ama yinede yazalım. Çok konu açtık çok yazdık değişmedi. 105 level zırhları ilk çıktığında 70 levellik siyah çelikten dönüştü. Oysa ki sıralamaya göre mavi çelikten dönüşmesi gerekiyordu. Sonrasında zodyak zırhları çıktı keza oda yine değişmedi. Mavi çeliklere verilen emek bu oyunda hiç bir item için verilmemiştir bunu ancak eski oyuncular bilir. Şuan resmen çöp konumunda en azından sonradan çıkan zodyak zırhlar +9 mavi çeliklerden dönmeliydi. Karabüyü karakterimi seviyorum ama farm yada savaşta değil açıp bakarak seviyorum o hale getirildi.:airborne:

BEN TANRININ CEZASIYIM EĞER SEN İYİ BİR İNSAN OLMUŞ OLSAYDIN TANRI SENİ BENİMLE CEZALANDIRMAZDI

NighTDeViL20 :beer:

• Tuva serverinden beri ara sıra oynarım bu oyunu, Çok nadiren de olsa oyuncuların isteğine kulak verildiğine şahit oldum. Şansımızı deneyelim :)

Sura karakterine dengeleme lazım.

iyi günler

• Merhabalar,

75lv m9 skilli okçu ninjadan karabüyüye geçmek gibi radikal bir karar alma aşamasındayım.

Simya henüz takmadığımdan kaybım sadece biyolog ve skiller olacak.

Etkinlik, madencilik gibi ek gelir kaynakları düşünüyorum. Peki karabüyü suramı bir süre 61de tutup metin-etp farmı yapmalı mıyım yoksa direkt 95 lvl yapıp ormana mı girmeliyim?

Bir diğer sorum skil olarak karanlık korumayı mastrer yapılmadığını görüyorum, bu skiller alakalı bir değişme oldu mu? Sizce tek karakter olarak oynayan bir oyuncu (Ve yan karakter olarak şaman) hangi skill ve statü sıralaması olarak gitmeli 1-95 lvl boyunca?

Yanıtlarınız ve zamanınız için şimdiden teşekkürler.

• Konudan bağımsız olabilir, fakat karabüyüde hangi beceri sona bırakılıyor merak ediyorum :gamer:

Yakın zamanda 100+ kasmayacağım bir karakterimde korumadan mı vazgeçeyim, yoksa hayalet vuruştan mı emin olamadım. Malum karanlık koruma her seviyede sabit %33 büyü savunma veriyor, sadece fiziksel hasarı çevirdiği sp oranı artıyor diyorlar. Bu durumda korumayı 1 puanda bırakmanın bir sakıncası olur muydu? Üstünde gözüken zarar düşüşü de bu sp'ye çevrilen oranı veriyor diye biliyorum, fakat doğrudan direnç gibi çalışıyor olabilir mi?

9pmmlhs.gif

04.08.2012

Tramola Grifon Halikarnas Avrasya Ezel Şems Bagjanamu

ELFLOR zaphar zafar

• Oyuncular adına özellikle karabüyüler adına umut verici adımlar atılacağına açıkçası inanmıyorum. İyileşme beklerken daha da kötüleşiyor. Büyü çözme yiyen karabüyünün önceden sadece koruması kapatılırdı şuan ateş hayaleti de kapanıyor. Ata bindiğinde bu skil patlıyor. Binince kapanıp en azından indiğinde tekrar açabilmelisin mesela büyülü keskinlik gibi :/ zehirleme için bile level sınırı varken büyü çözme için yok mesela hala 20 level çözmeci gelip seni çözebiliyor. Oyunda da bir çok şey anlamsızca gelişti mesela mavi çelikler konusu burası değil ama yinede yazalım. Çok konu açtık çok yazdık değişmedi. 105 level zırhları ilk çıktığında 70 levellik siyah çelikten dönüştü. Oysa ki sıralamaya göre mavi çelikten dönüşmesi gerekiyordu. Sonrasında zodyak zırhları çıktı keza oda yine değişmedi. Mavi çeliklere verilen emek bu oyunda hiç bir item için verilmemiştir bunu ancak eski oyuncular bilir. Şuan resmen çöp konumunda en azından sonradan çıkan zodyak zırhlar +9 mavi çeliklerden dönmeliydi. Karabüyü karakterimi seviyorum ama farm yada savaşta değil açıp bakarak seviyorum o hale getirildi.:airborne:

Zırh konularına pek değinmek istemiyorum, fakat karabüyü konusu gerçekten yıllardır iyileşme süreci beklerken daha da kötüye gitti. Ninja ve Şaman oynamaları için insanlar yönlendiriliyor gibi. Yılan silahlarınla hasar dengelemesi olur diye düşündük olan tek şey BLOK ve BECERİ KOYMA oldu. Diyebileceğimiz tek şey umarım bir gün tekrardan eski karabüyü karakterini oynama şansımız olur.

DSxcQNh06t.png

bLackswizard

• Tuva serverinden beri ara sıra oynarım bu oyunu, Çok nadiren de olsa oyuncuların isteğine kulak verildiğine şahit oldum. Şansımızı deneyelim :)

Sura karakterine dengeleme lazım.

Kesinlikle katılıyorum. 60k 70k wonluk hesaplarla 1.2 k küre atıldığını biliyorum, umarım GF artık bu konuda bir iyileştirme yapar.

DSxcQNh06t.png

bLackswizard

• Seviye için 95 level altı kesinlikle önermiyorum. Farm konusuna gelince takacağın simyaya göre bir tık rahatlık sağlayabilir. Fakat Aktif becerisi olan bir karakterin, mat simya ile ulaşacağı hasara karabüyü ile mukemmel ve kusursuz karışımı ile ulaşacaksın bunada dikkat etmek gerekiyor.

Düşük levelde ETP, madencilik, balıkçılık seni ilerleyen seviyelere taşıyacaktır biraz sabır ve emek vermen gerekecek.

Statü kısmın SP, Hp , DEX şeklinde olması gerekiyor. Sadece uzun süre farm atacaksan Hp yeterli durumda ise biraz ordan kısıp STR verip farmını yaptıktan sonra eski haline getirmen gerekli olacak, tabi bu senin seçimine kalmış istersen ilk dizilimde yazdıgım gibide kalabilir.

Koruma konusu 1 ve m1 arasındaki durumdan bahsediyorsan çok farkı yok P ile arasında uçurum olduğunu söyleyebiliriz.

DSxcQNh06t.png

bLackswizard

• Konudan bağımsız olabilir, fakat karabüyüde hangi beceri sona bırakılıyor merak ediyorum :gamer:

Yakın zamanda 100+ kasmayacağım bir karakterimde korumadan mı vazgeçeyim, yoksa hayalet vuruştan mı emin olamadım. Malum karanlık koruma her seviyede sabit %33 büyü savunma veriyor, sadece fiziksel hasarı çevirdiği sp oranı artıyor diyorlar. Bu durumda korumayı 1 puanda bırakmanın bir sakıncası olur muydu? Üstünde gözüken zarar düşüşü de bu sp'ye çevrilen oranı veriyor diye biliyorum, fakat doğrudan direnç gibi çalışıyor olabilir mi?

Yani bazı kesimler alev vuruşu bırakır bazı kesimler hayalet vuruşu. Fakat sürekli toplu savaşın içinde bulunacaksan korumanın pekte önemi yok ortalama her sunucuda %20 lik bir çözmeci kesimi mevcut.

1 İle P Arasında fark değil, yukarıda belirttiğim gibi uçurum var. Yine de sana tavsiyem Hayalet vuruşu sonu bırakmandan yana tabi oynadığın stile göre bu değişebilir.

DSxcQNh06t.png

bLackswizard

karabüyü oyuncusu değilim ama tank gibi olmasının nedeni koruma değil mi?

Bahar Mutlu.

Karanlık koruma, her seviyede yüzde 33 hasar azaltımı verse de bu sadece hasarı absorbe edecek yeterli sp mevcut ise işlemekte. Örneğin savaş sırasında biri 10k hasar vurdu ama sp'niz önceki hasarlardan dolayı dibi görmüş olsun. Rakibin bu hasarı direkt olarak sizin HP'nize yansır. Mavi pot basmış olmanız ise etki etmez, sadece karanlok korumanın kapanmamasını sağlar bu da hasar azaltımı sağlamasa da skill'in verdiği defansı etkin kılar.

Ben şahsen ana hesabım karabüyü olduğu için ve simyalar da karabüyümde olduğu için korumayı master yaptım. Farmlarda epey işime yarıyor, hasar azaltımı çok işlevli ve sp çok az iniyor çünkü karanlık koruma seviyesi ilerledikçe hasar azaltımının SP'ye yansıması azalıyor.

Bu toplu savaşlarda da çok ie yarayacaktır.

• Marmara sunucusun da Büyülü saldırı değeri çalışıyor mu 6 7 deki. Ayakkabım da 40 var.Deneme yaptım skil aynı vuruyor çıkarınca da. Bilgisi olan var mı ?

• Marmara sunucusun da Büyülü saldırı değeri çalışıyor mu 6 7 deki. Ayakkabım da 40 var.Deneme yaptım skil aynı vuruyor çıkarınca da. Bilgisi olan var mı ?

Evet çalışıyor düşük hasarlarda etkisini pek hissettirmez. Yüksek hasar ve b.str kombini yaptığın zaman arada ki farkı çok daha iyi anlayabilirsin.

DSxcQNh06t.png

bLackswizard