Marmara Sunucusunda Esaret

• İlginç bir tartışma dönüyor. Marmara geçmişte çok iyiymiş, bunu anladık. Fakat geçmişte iyi olması, bitmeye terk edilmesi gerektiği anlamına mı geliyor? Çözüm sunmak yerine geçmişten, şundan, bundan bahsetmenin anlamı nedir?

Ortada bir sorun var: "Marmara çok zayıfladı"

Soru çok net: "Nasıl çözülebilir?"

Soruya çözüm aramak yerine falan zamanın, filan zamanın coşkusundan bahsedilmesini anlamlandırmak gerçekten zor.

• Mesele yukarıdaki arkadaşın bahsettiğin gibi zamanında hiçbir sunucu marmara gibi değildi ve bundan faydalanıldı. Simdi marmaradan daha iyi özelliklere sahip sunucular çıkınca marmaraya haksızlık yapılıyor falan deniliyor. Zamanında da o zaman Marmaradakiler sefa sürerken diğerlerine mi haksızlık yapılıyordu?

Marmara o senin bahsettiğin zamanındaykende bir çok oyuncu gümüş okeyden çıkan yüzüğü kullanmıyordu diyorum? Hadi onu geçtim sırf okey etkinliği var diye yıllarca metal olan okeyden mahrum kalmasına ne diyeceksin? Marmaranın hani senin bahsettiğin o zamanında bizim okey sandığından çıkardığımız yüzüğün çok daha iyisini sen çarktan elde edemiyor muydun? ( bahsettiğin o zamanda bende okeyden değil çarktan çok daha iyi olan yüzükleri elde ediyordum ) Şimdi marmaranın tek artısı bu okey eventiyken ve bu çark ile telafi edilebilirken şu aşamada diğer sunucularla arasındaki farkı nasıl telafi edeceğiz biz ? Senin hiçbir event olmayan sunucunda bile giriş çıkışların açık olmasının ne kadar büyük avantaj olduğunu biliyorsundur büyük ihtimalle. Bunları baz aldığında o çok gözünüze gelen okey eventinin aslında düşündüğün gibi olmadığını anlayabilirsin bence. Hatta olmaması daha iyi en azından metal çıkan okey eventi geldiğinde bol bol metal kasardık.

• Normal sunucuda oynayanlar neden konuya karışıyor ben onu anlamadım. Zamanında buraları event sunucusu olarak açıldı ama günümüzde event sunucuları arasında normal sunucu gibi tek başına takılıyor diğer event sunucularıyla dengelenmesini istemek tabiki hakkımız.

" NORMAL "sunucudaki event takvimlerini bir kaç ay kaldırdılar diye event isteriz diye tepinmeyi biliyordunuz (ki siz normal eventsiz bir sunucu oynuyordunuz . ) şuanda marmaranın normal sunucudan tek farkı okey eventi olması ki o bile sizlere senede 2 kez biri metalli diğeri yüzüklü olarak geliyor. Şu haliyle kalacaksa normal sunucularında event takvimleri kaldırılsın sonuçta oraları event sunucusu değil.

• Ryhod boşver hocam burda ağlamaya devam etsinler bende ruby'de oynuyorum benim sw ilede birleşsin istemem. yıllar önce bunlara verilen ayrıcalıklar hiç bir sunucuya verilmedi. bedavadan bir sürü elit char dizdiler etkinlik ve okeyler ile. eski yönetimde hep bunlara ayrıcalık sağlıyordu edilee yüzünden.

Ayrıca şunuda diyim bu saatten sonra marmarayı komple sunucu listesinden çıkarırlar ama hiç bir sunucu ile birleştirmezler boşuna beklemeyin gerçekler acıtır. Ben alestada oynuyordum bizim sunucumuz ruby ile birleşti ama sunucumuza paralı giriş dışında (aylık ödeme) zaten rubyden farkımız yoktu. ruby'de ep ile girildiği için yine para veriyordun yani özellik olarak birbirine yakın sunuculardı her anlamda. onxyde yıl sonuna ruby ile birleşir ama sizi birleştirmezler. çünkü sizin swnize en yakın sunucu turkey sunucusuydu ki onu bile zoraki birleştirdiler haksızlık olmasın ordaki oyunculara diye. marmara ve turkey edilee döneminde peşpeşe açılmış pvpden oyuncu çekmek için yapılan sunuculardı. şuan ikisi birleştiği için muadiliniz başka bir sunucu kalmadı. o yüzden sizi asla ve katiyen gf birleştirmeyecek. zaten gf pişman bile oldu marmarayı açtığına adamlar burdaki oyuncuyu diğer svlere dağıtmak için yıllarca uğraştı bu saatten sonra bunu tersini döndürmez. svninizi komple siler yine birleşim yapmaz.

zamanında biz foruma yazarkende "e sende gel marmarada oyna tutan mı var" falan diyordunuz. şimdi o mükemmel charlarınızı bırakın gelin rubye tutan mı var. :)

• Marmara hiçbir sunucuyla birleşemez. Belki Bagja ama onunda kapasitesi yetersiz. Halihazırda çökmeler yaşanıyor. Önceden de yazmıştım Marmara Ruby çatısı altına alınmalı. [Ruby] Marmara şeklinde. Girişleri de açılmalı. Bu sayede hem ihtiyaçlar olan yeni oyuncu girişi sağlanır hemde Rubylere giremeyen oyunculara da fırsat doğar.

• Konu malesef okey değil. İçinden çıkan yüzük hiç değil. Konu sadece marmara özelinde açılsa da tüm oyunu kapsadığına inanıyorum. Bu konu tamamen unutulmuş sunuculara ithafen açılmış.

Yep yeni özellikler getirilen bir oyuna, sunucu ayrımı yaparak diğer oyuncularını görmezden gelinmesini konu alıyor.

Ortada bir marka var ve o marka ayrı ayrı sunucularla oyuncularının zamanına değer vermiyor düşüncesi var. Oyuncuların her biri de bir başka servera bakıp, orası hakkında bir şey söylüyorlar.

Bu da bana kalırsa markanın düşünün en büyük nedeni.

Konu marmara sunucusundaki olanlar değil, ruby veya bagja da değil. Her sunucu için ayrı ayrı özelliklerin oluşu.

Oyuna bir şey ekleniyorsa bi yerde var bir yerde yok olmamalı. En kötü ihtimalle belli dönemlerde 1 yerine 2 etkinlik yapılabilir. Bunun önünde engel yok. Bir sunucuda 1 etkinlik varken diğerlerinde 4 etkinlik olması oyuncularının tümü için hoş bir durum değildir.

Bu da Metin2 markasına yakışmayan bir durumdur. Konuşulması ve ön plana çıkartılması gereken konuşmalarda bunlar olmalıdır.

JayLah.png

• Eline 10w para geçen p6 alınır demeye başlıyor :d p6 olmadan hiç kimse hiçbir şey almıyor böyle bi sw işte…

"P6" ifadesini ilk kim kullandı bilmiyorum ama virüs gibi yayıldı. Gerçekten çok rahatsız edici bir hâl almaya başladığını düşünüyorum.

• Ben hala daha o güç yüzükleri için her ay kaç bin ep harcıyorum. Sen de pazardan yok pahasına okey alıp çıkarıyorsun.

Kardeşim oyunun geldiği nokta belli, sen gerçekten hala yüksek seviye oyuncuların okeyden çıkardığı irade gücü ile mi farm yaptığını düşünüyorsun? irade gücü yüzüğünü kullanan yok. etkiside fazla değil zaten, gözünüzü seveyim irade gücü yüzüğü oyunun gidişatını değiştiriyor gibi yorumlar yapmayın lütfen, Dandanakanda oynuyorsan bile çözümü var, geç bagjaya abi. bizim en azından böyle bi durumumuz bile yok. kısıldık kaldık. event takviminde hala nugget düşüyor, dünya bossu yok çiçek çocuk yok. uriel exp yok o yok bu yok. ama sağolun gümüş okeyimiz var oda hepsine bedel dimi :)

• Kardeşim oyunun geldiği nokta belli, sen gerçekten hala yüksek seviye oyuncuların okeyden çıkardığı irade gücü ile mi farm yaptığını düşünüyorsun? irade gücü yüzüğünü kullanan yok. etkiside fazla değil zaten, gözünüzü seveyim irade gücü yüzüğü oyunun gidişatını değiştiriyor gibi yorumlar yapmayın lütfen, Dandanakanda oynuyorsan bile çözümü var, geç bagjaya abi. bizim en azından böyle bi durumumuz bile yok. kısıldık kaldık. event takviminde hala nugget düşüyor, dünya bossu yok çiçek çocuk yok. uriel exp yok o yok bu yok. ama sağolun gümüş okeyimiz var oda hepsine bedel dimi :)

Diğer tüm sunucularda hiçbirşey yokken marmarada okey varken belli bir seviyeye o güç yüzükleriyle gelirken, okeyden cor falan kasarken diğerlerine haksızlık yapılıyor dedin mi? Demek istediğim benim 10 liralık eple geldiğim seviyeye sen 3 5 liralık geldin zamanında. O zaman itiraz etmediniz şimdi ediyorsunuz bundan bahsediyorum.

• Diğer tüm sunucularda hiçbirşey yokken marmarada okey varken belli bir seviyeye o güç yüzükleriyle gelirken, okeyden cor falan kasarken diğerlerine haksızlık yapılıyor dedin mi? Demek istediğim benim 10 liralık eple geldiğim seviyeye sen 3 5 liralık geldin zamanında. O zaman itiraz etmediniz şimdi ediyorsunuz bundan bahsediyorum.

hayır ne kadar saçma bir düşünce ben Marmara’ya 5 ay önce başladım benle beraber başlayan arkadaşlarım da oldu ve yeni başlayan bir sürü kişiyle de tanıştım benden öncekiler öyle yapmış böyle yapmış banane hayır buna karşı çıkacak bir sebebin bile yok insanlar oyun sonu atabiliyor metin 2 nin oyuncu kaybetmesi ya da bu konuya köstek olman için geçerli bi sebebini bekliyorum ?

• SARAPCI yalan olan kısım tam olarak nedir? oynadığım sunucudaki + ve - leri kendi fikrimce söylüyorum. yalan söylemem ne konuda işime yarayacak ki?

1.si sv hile dolu

2.si yıllardır sabit okey eventinin ekmeğini yerken sesini çıkartmayanlar sv belirli bir yaşa gelince ve yüzüklere ihtiyaç kalmayınca ağlaya başladılar

3.sü de o svdeki event takvimi diğer svlerle ortak

yalan söylemenin sebebi de diğerleri gibi aklınca siz buraya yazdınız diye rubylerle birleşeceğini veya etkinlik açısından bir iyileştirme geleceğini zannetmeniz.

• hayır ne kadar saçma bir düşünce ben Marmara’ya 5 ay önce başladım benle beraber başlayan arkadaşlarım da oldu ve yeni başlayan bir sürü kişiyle de tanıştım benden öncekiler öyle yapmış böyle yapmış banane hayır buna karşı çıkacak bir sebebin bile yok insanlar oyun sonu atabiliyor metin 2 nin oyuncu kaybetmesi ya da bu konuya köstek olman için geçerli bi sebebini bekliyorum ?

5 ay önce başladıysan 5 ay içerisinde marmara ölü falan dememelisin bence. Çünkü 5 ay önce marmaradan daha avantajlı eventleri hasar azaltması olan daha canlı sunucular vardı. Charon ve lucifer vardı. 4 aylık yeni sunucu bazalt vardı. Eğer marmaraya giren hesabın varsa o hesap bagjaya da girebiliyordur bagjaya da girebilirdin. Tam oyuna başlama tarihini bilmediğimden alestaya yetişip yetişmediğini bilemiyorum.

Yani senin önünde çok daha iyi seçenekler varken sen marmarayı tercih etmişsin.

Benim konuya köstek olma düşüncem yok. Zamanında marmaranın nimetlerinden faydalanıp şimdi haksızlığa uğruyoruz diyenleri doğru bulmuyorum. Senin gibi önünde daha iyi seçenekler varken marmaraya başlayanlarında burada ağlayıp sızlamasına gerek yok diye düşünüyorum. 5 ay önceki marmara hala aynı marmara çünkü. O zamandan bu zamana kötüleşen bir sunucu değil sonuçta.

• Marmara'nın tek sorunu kapalı olduğu halde sanki girişleri açık gibi daima bot hesapların türemesi oyuncuları küstüren tek şey bu, sunucu eski bir sunucu yeni başlayan oyuncuların alt maplarda farmlaması veya beta maplarda farmlaması tatmin edici paralar kazandırmadığı için ticaret belirli itemler kapsamında sıkışıyor. Birleşme ile çözülebilir sadece uygun birleşim sunucusu gözlemlenmeli.

• Sayın Coma kendi insiyatifiyle bir anket açmış ve firmaya iletmiş. Sonuç olumsuz olarak görünse de, kendisi gittikçe büyüyen talepler için meşaleye ilk kıvılcımı vermiş ve firmayı konudan etkili bir şekilde haberdar etmiş gibi görünüyor teşekkür ederiz kendisine.

Marmara'nın kendi sunucusuyla birleşmesini istemeyen diğer sunucu oyuncuları da taleplerinde haklıdır bir şey demiyorum ama illa bir itirazları varsa onların da karşıt bir konu açarak oradan devam etmesi buradaki insanların taleplerini dile getirmesini engellememesini sağlar diye düşünüyorum.

• Sayın Coma kendi insiyatifiyle bir anket açmış ve firmaya iletmiş. Sonuç olumsuz olarak görünse de, kendisi gittikçe büyüyen talepler için meşaleye ilk kıvılcımı vermiş ve firmayı konudan etkili bir şekilde haberdar etmiş gibi görünüyor teşekkür ederiz kendisine.

Marmara'nın kendi sunucusuyla birleşmesini istemeyen diğer sunucu oyuncuları da taleplerinde haklıdır bir şey demiyorum ama illa bir itirazları varsa onların da karşıt bir konu açarak oradan devam etmesi buradaki insanların taleplerini dile getirmesini engellememesini sağlar diye düşünüyorum.

Günümüzdeki toplumda maalesef kendi insiyatifiyle de bir ankette açmış olsa, sonuca göre karar alınmayacağını belirtse bile insanlar her türlü bir hayale ümide veya heyecana kapılıyor. Ki marmara gibi eski ve yoğun bir sunucu da artık insanlar yeni veya yeni açılanlar gibi farklı bir tarz şey arıyor veya istiyor, bu yüzden de istediği kadar coma belirtse bile bizim insanımız maalesef 'aha marmara birleşiyor kesin' etiketini yapıştırıyor. Burada benim açımdan firmanın TR yönetimine sunucularla ilgili kararlar alınırken daha bir yetki vermesi. çünkü eminim dünya genelinde en kalabalık oyuncu erişimi olan ülkeyiz ve en çokta para kazandıran ülkeyizdir, o halde yönetimi de sürekli arada bırakmak onları belli başlı konular üzerinde suçlu veya yetersiz/çalışmıyor/eksik imajında bırakmamak adına yetkileri arttırmalı veya daha bir her konuda çeşitli seçeneklere hakim olmaları gerekiyor. demin bile forumu okurken bazı sorulara (çark/müzadeye) işte konuyla ilgili bilgimiz yok veya paylaşamıyoruz veya henüz bir bilgilendirme yok, ilettik bekliyoruz vs gibi hani hep bir yetki kısıtlamasına takılma durumundalar. hani bunu biraz arttırmaları gerek bence. belki de gayet yerinde de olabilir yetkileri veya daha da fazladır biz bilmiyoruzdur ama eminim benim gibi düşünen çoooook kişi vardır.

• Ya bu nasıl bir mantık arkadaş 10 yıl önce senin imkanların varken bizim yoktu o yüzden şimdi sürünün böyle bir anlayış olabilir mi o zaman 2004 yılında başlayan birisi hepimizden üstün ona simya bile layık olmamalı böyle mi olmalı yani oyun 10 sene önce böyle miydi, şimdi kalkmış 1 2 kişi konuşuyor bazı arkadaşlar özellikle fastfoodun anketinden beri provakatif söylemlerde bulunarak olayı farklı yerlere çekmeye çalışıyor bizim 10 senede yaptıklarımızı sen 1.5 senede yaptın onu nasıl telafi edeceğiz? hile her sunucuda var beyler ve marmara'nın sorunu şuan hile değil marmara'nın sorunu;

1. Userin az olması
    2. Ticaretin artık tıkanma noktasında olması
    3. Yıllardır giriş çıkışların açık olmaması
    4. Etkinliklerin yetersiz olması örneğin muffin etkinliğine npcler bile katılmaz o kadar saçma ve boş
    5. Okey eventinin artık bi espirisinin kalmaması

çok kez söyledim bir kez daha söylüyorum marmara her geçen gün kötüleşiyor, iyi diyen varsa gerçekten kendini sorgulasın.

• Ya bu nasıl bir mantık arkadaş 10 yıl önce senin imkanların varken bizim yoktu o yüzden şimdi sürünün böyle bir anlayış olabilir mi o zaman 2004 yılında başlayan birisi hepimizden üstün ona simya bile layık olmamalı böyle mi olmalı yani oyun 10 sene önce böyle miydi, şimdi kalkmış 1 2 kişi konuşuyor bazı arkadaşlar özellikle fastfoodun anketinden beri provakatif söylemlerde bulunarak olayı farklı yerlere çekmeye çalışıyor bizim 10 senede yaptıklarımızı sen 1.5 senede yaptın onu nasıl telafi edeceğiz? hile her sunucuda var beyler ve marmara'nın sorunu şuan hile değil marmara'nın sorunu;

1. Userin az olması
    4. Etkinliklerin yetersiz olması örneğin muffin etkinliğine npcler bile katılmaz o kadar saçma ve boş

çok kez söyledim bir kez daha söylüyorum marmara her geçen gün kötüleşiyor, iyi diyen varsa gerçekten kendini sorgulasın.

nereyle birleşmesini istiyorsunuz kanka Marmara nın

I-don-t-care.png

1. Userin az olması

sasaspor imza kaşe mühür