Yardımlarınızı Bekliyorum (Ejder Gücü Şaman)

• Merhabalar,

Ben oyuna uzunca bir ara verdikten sonra tekrardan geri dönme kararı alıp oyuna geri döndüm. Hesabım vesaire duruyordu 39 seviye 2P iyileştirmeci şaman. Ben bunun VS'lik eşyalarını satarak hesabı kritikçi şaman yaptım ve şu an 4P, full Büyülü Saldırı Değeri +40-+50 yüklü bir şaman halini aldı. Simyası Mitsi set. Yılbaşında gelecek olan Happy Hour nedeniyle yüklü bir miktarda EP yatırmayı düşünüyorum. Bunu nasıl değerlendirebilirim, neler yapmamı önerirsiniz? Oyundan keyif almak arada BOSS dönmek ama çokta fazla EP dökmemek istiyorum. 2008 Metin2'yi çok özlüyorum ama oyun şu an da bana keyif veriyor. (Videoları izlemekten çok sıkıldım, genelde EP yardımlı milyon liraların döndüğü şeyler öneriliyor.

Şimdiden yardımcı olmaya çalışan herkese çok çok teşekkür ediyorum.

Oyun içerisinde de nickim RuhGezer, Lucifer sunucusundayım. Bana oradan da ulaşabilirsiniz.

Saygılar. :stalk

-

"Hepimiz hayatımız boyunca bütünün bir parçası olmak için çabaladık. Öldüğümüzde tam olmak isteriz, güzelliğe ulaşabilmek için. Çok azımız başarabiliriz. Çoğumuz geldiğimiz gibi gideriz, tekmeleyerek ve bağırarak."

• Luck

Approved the thread.
  • Bu soruyu yayıncılara sorabilirsin özellikle şaman oynayanlara. Forum eskisi gibi hype değil metin2 officialda <3

JASMINA.png

🏳️‍🌈LUBUNYA🏳️‍🌈

🌈🌈🌈🌈

• Bu soruyu yayıncılara sorabilirsin özellikle şaman oynayanlara. Forum eskisi gibi hype değil metin2 officialda <3

Yayıncılar genelde geçiştirici cevaplar veriyor ve videoları da genelde binlerce TL'lik ben ufak ufak zevk ala ala gelişeceğim için onlardan pek yardım alabileceğimi sanmıyorum. Neyse belki yardımcı olan biri çıkar.

-

"Hepimiz hayatımız boyunca bütünün bir parçası olmak için çabaladık. Öldüğümüzde tam olmak isteriz, güzelliğe ulaşabilmek için. Çok azımız başarabiliriz. Çoğumuz geldiğimiz gibi gideriz, tekmeleyerek ve bağırarak."

• Dostlar buna benzer bir konu açmayı planlıyordum arkadaş açmış aklıma takılan bir kaç şey var onu soracağım hep şaman oynamak istemişimdir kritikçi şaman açtım ana karakter olarak yanına da ninja açtım şamanı tam diziyorum ninjayı eh işte bossçuyu şaman yapmayı planlıyorum mantıklı olur mu ? kritikçi şamandan bosscu hedefim meley falan değil hidra yeter , kritikçi şamanı dizerken full büyülü str dizsek wslerde de faydalı olur değil mi aklımı kurcalıyor onlarca won döküp dizsem büyülü str ama iyi bir wslik olmazsa üzülürüm neden diye soracak olursanız aşağıda takip ediyorum insanlar hep full dizili şamanı bozup itemlerini satmaya çalışıyor merak ettiğim nokta şaman bu kadar kötü mü neden insanlar dizilmiş hesabı bozuyor dizsek boss mu kesemeyiz sadece wslik mi olur ? baştan söylerseniz ona göre ninjayı bosscu yapıp şamanı keyfe keder devam ettirmek isterim

• Dostlar buna benzer bir konu açmayı planlıyordum arkadaş açmış aklıma takılan bir kaç şey var onu soracağım hep şaman oynamak istemişimdir kritikçi şaman açtım ana karakter olarak yanına da ninja açtım şamanı tam diziyorum ninjayı eh işte bossçuyu şaman yapmayı planlıyorum mantıklı olur mu ? kritikçi şamandan bosscu hedefim meley falan değil hidra yeter , kritikçi şamanı dizerken full büyülü str dizsek wslerde de faydalı olur değil mi aklımı kurcalıyor onlarca won döküp dizsem büyülü str ama iyi bir wslik olmazsa üzülürüm neden diye soracak olursanız aşağıda takip ediyorum insanlar hep full dizili şamanı bozup itemlerini satmaya çalışıyor merak ettiğim nokta şaman bu kadar kötü mü neden insanlar dizilmiş hesabı bozuyor dizsek boss mu kesemeyiz sadece wslik mi olur ? baştan söylerseniz ona göre ninjayı bosscu yapıp şamanı keyfe keder devam ettirmek isterim

Kanka hidra işi çok zor şamanda, aşırı maliyetli oluyor. Çok keyifli ona katılıyorum ama şaman bossçu düşük maliyet istiyorsan nemere, razadör kesebilirsin. Diyorsan ki benim maliyet konusunda sıkıntım yok +40-+100 tılsımlı güzel simyalı bir şamanla hidrayı kesebilirsin. Onun dışında çok zor.

Şaman bozup satanlar genelde maliyetinin altından kalkamıyor, şaman oyunda en çok farm alanında rahatlıkla farm yapabilen bir karakter ama bi tik maliyetli oluyor, birikim yapıyorsun sonra 1 aylık birikimin iteminin yarısına falan gidiyor bu da aceleci oyuncuların canını sıkıyor biraz. Ben şaman karakterinden keyif aldığım için oynuyorum mesela. Maliyet benim için çok önemli değil, 1-2 yıl aynı istikrarla devam edersem ancak hesabımı dizebilirim ama acelem yok, keyfini çıkara çıkara, tadını ala ala oynuyorum.

Sadece Yohara haritasındaki bilgilerim çok zayıf orada nasıl ilerlemeliyim, iç itemlerim nasıl olmalı gibi kısımlarda biraz takılıyorum.

-

• Ejderha gücü şaman için kuşak'a ne emdirilmeli. En iyi büyülü str'yi hangi item veriyor ?

Oyunun end game kısmında yılan yelpaze emdiriyorlar. Üst segment için kyanit ortalama bi kuşak için uyuyan ejder yeterli olur bence.

-

• ep'den para kazanmanın en güzel yolu ep kuponları satmak, geri kalan her şey risk içeriyor. pek yeni sunucu deneyimim yok, yıllardır marmaradayım, bazalt açıldığında biraz ticaret yapıp 5-6k kostüm sandığına gömmüş, daha sonra 3w sermaye ile kostümleri efsunlayıp 30-40w kadar bir kazanç sağlamıştım. ama sorduğun şey charın item yönünden gelişimiyse, şamanda en sevdiğim kombin yarı+şeytan ikilisi. 6-7 aramazsan bedavaya bile geliyor.
    item konusunda bir hedefin olacaksa, bu build üzerinden ilerleyebilirsin. bununla neler yapabilirsin? ormanda hükümdar farmı ve bunu yaparken seni rahatsız edenleri tekleyebilirsin, yoharada sunak farmı, uyanış veya çatlakta büyülü ormanda metin farmı ve etkinliklerde sürgünde ayışığı farmı, genel anlamda elementerde set parçası farmı.

+9 beserker kask: yarı/şeytan (15 ok savuşturma olursa charı okçu ve büyü slotlara karşı çok dayanıklı yapar, ancak opsiyonel çünkü bu efsun çok pahalı) 6-7de 50 büyülü str
    kusuruz yakutun yoksa ve yoharada takılacaksan ort direniş ama yakutun varsa becerili veya maliyeti düşürmek için canavarlı 115. seviye zırhı kullanabilirsin. (yakut efsunları ort direniş/str/savunma olmalı, çok paran varsa çift ort ve str de olur)
    zırh: (yukarıdakileri dikkate alarak seçtikten sonra) 15 şimşek ana efsun, yanında ok/büyü veya absorbe olursa çok iyi olur. zırhın vereceği 20 büyü hızına pekte ihtiyacın yok, o kadar lükse kaçma)
    silah: ben şampiyon 12e kadar kyanit çan kullandım, çok mutluyum hem beceri hem düz hasarı çok verimli. hedef odaklı oynayacaksan düşük bütçeyle yüksek hasarlar elde etmek için yelpaze daha ideal. 6-7si 15 buz 20'de normal buzu olan 10yarı 20şeytan yelpazem var, kullanmıyorum pek. yarı/delici/şeytan kyanit çan bulabilirsen tavsiye ederim. 6-7de büyülü str arama, diğer itemlerde olmayan efsunlara odaklan, yarı insan/şeytan/buz/şimşek/canavar gibi.
    küpe: yakut küpe, yarı/şeytan/ok, ok kırık bile olsa mutlaka olmalı 6-7de 50büyülü str
    ayakkabı: okyanus veya ateş ayakkabısı, tercihi sana bırakıyorum ama okyanus almanı tavsiye ederim. kritik/hp/ok savuşturma 6-7 büyülü str
    kolye: 3 tane kolyem var, jedit/ruh/cennet, eğer birini seçmen gerekirse charın dayanıklı bir hale geldiğinde (simya ve yüksek yılan zırhı alana kadar) ruh kristali kolye tavsiye ederim, oyun sonu için jedit kolye daha ideal. hp/kritik/ kırık bile olsa ok 6-7de 5 patron beceri
    bilezik: oyundaki en sıkıntılı item, seçenek çok. yarı/şeytan/delici bir cennet çok uzun süre seni idare edecektir ama. ileride bunu wslik olarak güncelleyecek olursa hp vermesinden dolayı yarı/delici safir tercih edebilir veya farmdan devam edeceksen bir jedit bilezik takabilir ya da takmayabilirsin (açıkçası pek şart değil)
    kalkan: yarı/şeytan/zeka 6-7 büyülü str
    tılsım: karanlık/buz/yarı insanlara karşı güç, mümkünse kırık bile olsa 1-3 savunma
    eldiven: tamlık/absorbe/zeka (30taşlı)
    pet: nessi veya meley, berserker/canavar/hızlandırma veya engel

kostüm fişi: yarı/zeka, yarı/şeytan/zeka, ok savuşturma/yarı/şeytan vs.
    kostüm zırhı: ok savunması/şimşek/absorbe, şimşek/büyü/absorbe vs.
    kostüm başlığı: elementere girmem diyorsan ok savuşturma arama, yarı şeytan yap geç
    yakın zamanda charın simyalarını söktüm. oniks hariç mat sette. üzerinde tamlıklı tek bir takı bile yok. 35 veya 45 tamlığım var, hala sorunsuz char sunakta durabiliyor (büyük odalarda değil tabi). şuan hidraya (ninja diziyorum) odaklandığım için cennet kolye ve bilezikle bile yoharada dayanıyor. char kırılgan mı? fena kırılgan. hiç blok olmadan oynamak için yüksek hasar ve hp yenileme gerekiyor. ama bloksuz da oynanıyor. asıl problem uzaktan vuran slotlar, bu yüzden ok savuşturma bana göre bloktan öne geçiyor. yüksek hasarla yaklaşan canavarları zaten hızla eritiyor ve absorbeden veya yenilenmeden dolayı can kaybının önüne geçiliyor, ama uzaktan 1k vuran bir canavar çok problem yaratıyor. yukarıdaki örnek itemlerle kostümlere bağlı olarak charda 110 civarında yarı insan, 150 civarında şeytan oluyor. ok savuşturmasıda 80 veya üzerinde olursa (savuşturma olsun olmasın, genel anlamda minimum 40 ok savunması bulunmalı charda), uzaktan gelen hasarları dert etmene gerek kalmıyor. şeytanı uyanış/çatlak sürgün ve büyülü ormanda, normal ormanda, yılad (tapınak olan değil, adı yılad olan harita) da, argos'dan sunak bileti kasarken ve cehennem kulesi çıkarken kullanabilirsin; bu build seni cehennemde sıralamaya sokmaz, tüm katları tamamlamak içinse yeterli sungmaya ulaşmak için takı takmalısın. yarı insanı da sunakta kullanabilir, enigma tapınağında 2. aşamadan itibaren kullanabilirsin. kısaca tek set itemle, maksimum verimi alabilirsin. bu kombinden önceki genel istatistiklerim, zodyak silahlı +80 blok, +80 ok savuşturma, +160 şeytan, 50-70 yarı insan, +120 delici idi. bu kombinle ch atarak hükümdar farmlıyordum at üzerinden.

yukarıda ep basmadan deneme yanılma yöntemi ile yavaş yavaş gelişmiş bir şamanın, az çok kullanıcısını tatmin edecek genel oranları mevcut. yoksa en iyi charı kediye ver o bile oynar. razadör, nemere, jotun vesaire gibi bossları zehir kanama bile vermeden kaynit çan, 6-7de büyülü str itemlerle rahatlıkla kesersin. listenin hiçbir yerinde bu bossları dahil etmedim.

not: yaklaşık 3 ay sonra kahin etkinliği var, mevcut eplerin tamamını bu etkinliğe sakla, neredeyse %50 kar ettirmekte. gözün kapalı şekilde eplerini o etkinlikte harca.

• Değerli yorumun ve yardımların için çok teşekkür ederim öncelikle. Ben biraz ilerledim, şöyle;

Benim şamanım zaten hazır 39. seviye elite yakın vslik bi iyileştirmeci şamandı ve birden radikal bir karar alıp bu şamanı neden farmlığa çevirip kasmıyorum, ejder gücü yapmıyorum dedim ve hemen eşyalarımı satıp buna yöneldim. Simya setim şu an gerçekten çok kötü (mitsi set), ilk etapta nemere döndüm, razadör döndüm, arkadaşımla birlikte hydra duo yaptım falan derken baya bir gelir elde ettim. Bu elde ettiğim gelirle kendime çok güzel bir yelpaze aldım (+9 soylu kyanit) aslında kyaniti almamdaki sebep tamamıyla 6-7 efsununda bulunan ejderha kükremesinin kullanımında %5 HP alıyor olması. Bunu tamamen ileriye dönük (aura, sunak, ylad) farmı için yaptım. Açıkçası sırf o efsun sayesinde şu an hesabım mitsi set olmasına rağmen sunakta küçük bir odada çok rahat afk farmda takılabiliyor 1 gecede 50-60 yaşam basarak tabii.

İç itemlerimden gayet memnunum çoğu +50 bstr ve 10 yarı, ok savuşturma, element dirençli vesaire. Şimdilik idarelik kendime ahenk kıyafeti yaptım +8 şeklinde arada arkadaşımdan ödünç savunmalı kuşak alıyorum (+15 yılan emdirilmiş) baya baya işimi görüyor. Aura farmına geçeceğim yakın süreçte şu an boş vaktim çoook olduğu için sabah akşam nemere, hidra, razadör, sunak dörtleminde dönüyorum. Güzel para biriktiriyorum istediğim tarzda yılan zırhları şu an 700-800w bandında seyrediyor buna çalışıyorum ve 1 aya falan alacağımı düşünüyorum. Öncelikle yılan zırhımı halledersem yaşam destekli aura döneceğimi düşünüyorum. Bu sayede günde 18-19 paket değil de 13-14 paket bile kassam tamamen simyaya yönelip simya panelimi direkt olarak kusursuza taşımayı düşünüyorum. Biraz mükemmeliyetçiyim ve kesinlikle kusursuz aşağısını takmak istemiyorum, panel mitsi olacaksa mitsi olur, mükemmel olursa mükemmel. Ama benim oyun sonu hedefim işe başladığımda akşam eve geleyim donmuş anahtar farmı döneyim, ylada afk bırakayım yatarken olduğu için tamamen kusursuz set odaklı olsun istiyorum.

Bunların hepsini bu azimle devam edersem 3-4 aya halledeceğimi düşünüyorum. Bunların hepsini hallettikten sonra tılsım stoğu yapmaya başladım baya biriktiriyorum. Her şey bittikten sonra +200 tılsımı da 1 yıl içerisinde halleder tek hesap oyuna girer anahtar farmımı yapar keyfimi alır çıkarım diye düşünüyorum. Aslında vaktim bol olduğu için şu an farm similatör gibi de oynayabilirim oyunu ama gerçekten çok sıkıyor beni, en fazla 3 client üstü gerçekten sarmıyor. Çok güzel dostluklar da edindim şimdiden, önceden kalanlarda vardı. Birlikte aynı kafada düşünen bir avuç dostuz. Her şeyi birlikte yapalım, oyundan keyfimizi birlikte alalım diye düşünüyoruz.

Bunun dışında bana ekstra önerileriniz varsa yine de dinlemek isterim. Ama detaylı bir şekilde yazmanız beni çok mutlu etti, yine de bir çoğunu dikkate alıp bir kenara not edeceğim. Değerli yardımın ve yorumun için yine çok teşekkür ederim. :)

-

• silahın 6-7si çok güzel, onunla elementerde düşük ok savuşturmasıyla potsuz farm yaparsın. ekstra bir önerim yok, önceki mesajdaki zırh kısmını dikkate alabilirsin. 700-800w demişsin zırh için, muhtemelen +15 değildir.

450-550 arasına yakut (ort direniş/str/sav) alıp takarsın ort direniş için
    100-150w canavarlı zırh yaparsın (10 yenileme afk farmında çok iş görüyor) veya canavardan biraz feragat edersin kısa süreliğine, üzerine bi 100w daha koyar +0 falan beceri/yılan zırhı alırsın 200-250e vardır diye düşünüyorum. +7e kadar basması 20w tutmuyor, şanssız değilsen 1-2 denemede +9 olur zaten.

sadece zırh parasına bu ikisini alarak fiyat performans charı yapabilirsin, zırhıda 18beceri ve 15 canavar olacak şekilde ömürlük bir zırh alırsın. gelişime açık düşük artılı bir zırhı uygun paraya alarak kendinde yükseltebilirsin. zırh geliştirmesi pek maliyetli değil.

bende ort direnişli +11 zırh var, canavarı ve defansı tam, +15 yaptığım gün atarım cama. yakut kusursuz olduğunda zırhtan gelecek 15 ort direnişi aramazsın. çok sıkışırsan grena küpe takarsın 5 veya 8 ort daha gelir. o yüzden beceri/canavar zırh almanı tavsiye ederim, ort direniş açığını yakut ile kapat. zırha o kadar yüksek bütçe ayırabiliyorsan, önce yakutu almak zırh almaktan çok daha mantıklı

• selam arkadaslar INT VIT DEX STR olarak mı ilerlemek lazım birde diyelim ki keseyi açtım hangi simyayı müko yada kusursuz almalıyım yakut ve elmasmı sadece? yada spesifik olarak bi simya varmı