Hoşça kalın

• 2006 yılında Türkiye'ye giriş yaptığı tarihten beri oyunu ara vere vere oynuyordum ama artık hikayenin sonuna gelmiş bulunuyoruz. Hesabım emek hırsızı bir arkadaş tarafından çalındı ve eşyaları tamamen hiç edildi, işin sonunda kendisi kârlı çıktı ama sanırım bunu ben de kendime göre bir kâra çevirdim. Oyun hem çok vaktimi hem de çok fazla paramı aldı benden ve bu olayla birlikte buna artık dur demeye karar verdim, oyunu tamamen bırakma kararı aldım. Hesaplarımı da oyunu hala aktif bir şekilde oynayan çocukluk arkadaşıma bırakma kararı aldım.

Oyundan birçok kişiyle tanıştım ve yıllardır oyun sayesinde tanışıp hala görüştüğüm çok fazla insan var. Birçoğu forumu kullanmıyor ama yine de onlara buradan çok teşekkür ediyorum. Aslında çok çok seneler önce kayıt olduğum ve güncellemeleri okumak, bilgi edinmek amaçlı kullandığım bir hesabım vardı ama aktif olarak kullanmıyordum. Daha sonra oyun tamamen AFK farma dönünce burada da vakit geçirebileceğimi, diyaloglar kurabileceğimi ve yeni arkadaşlarla tanışabileceğimi fark ettim ve bu hesabı oluşturdum.

Bütün emeklerim, paralarım sadece 5 dakika içerisinde yok oldu en çok da buna üzüldüm ama geçti artık. MMORPG deneyimi benim için ilk WoW ile başlamıştı ama sonrasında 1. sıraya hep Metin2'yi koydum.

Buradan o emeğimi hiç eden arkadaşa da söyleyecek hiçbir şeyim yok. Umuyorum ki farklı bir şekilde kendisinden çıkar demek dışında.

Kendinize iyi bakın ve hoşça kalın.

-

"Hepimiz hayatımız boyunca bütünün bir parçası olmak için çabaladık. Öldüğümüzde tam olmak isteriz, güzelliğe ulaşabilmek için. Çok azımız başarabiliriz. Çoğumuz geldiğimiz gibi gideriz, tekmeleyerek ve bağırarak."

• Disfruto

Approved the thread.
  • İnsanların emeklerinin hırsızlıkla hiç edilmesi kadar şerefsizce bir suç olamaz. Yaşadıkların için gerçekten çok üzüldüm fakat toplumumuzda bu tarz şahıslar çok var. Bu olayın sorumluları umarım en kısa sürede belalarını bulur. Çok geçmiş olsun

KASIFOGLU.png

• Geçmiş olsun, umarım reelde hayırlısı olmuştur senin adına. Çalan kişi tanıdığın birisi miydi? Değilse nasıl bir açık verdin de hesap çalındı merak ettim

• Birçok insan tanıdım, sinsi sinsi yaklaşıp burada pek çok kişinin canını yakan. Yargı nezdinde bir muhatap bulamadığı için peşine düşmeyen... Zaten bu ülkede her şeyi diğer tarafa bırakmaktan da sıkıldım.

Tek sevindiğim şey, bunu yeni bir başlangıç olarak görmen. Bir süre sonra geri döneceğini düşünüyorum. O zamana dek hoşça kal.

* Vincit qui se vincit

• Geçmiş olsun, umarım reelde hayırlısı olmuştur senin adına. Çalan kişi tanıdığın birisi miydi? Değilse nasıl bir açık verdin de hesap çalındı merak ettim

Çok fazla tanımasam da evet tanıdığım bir kişiydi kendisi. Bir konuda yardımcı olmak için görünüp mailime gelen onay kodunu görmekten faydalanıp ve gameforgenin bu açığından faydalanıp hesabımın e-postasını değiştir ve bu talepte ben bulunmadım dememe rağmen hesabımı geri alamadım. 9 saat kadar sonra ticketime dönüş aldım ve hesap o zamana kadar soyulmuş eşyalarım da henüz gelişimlerini yaptığım için ruha bağlamadığımdan dolayı tamamen boşaltılıp piyasa altı satılıp pazara bile konulmuştu.

Birçok insan tanıdım, sinsi sinsi yaklaşıp burada pek çok kişinin canını yakan. Yargı nezdinde bir muhatap bulamadığı için peşine düşmeyen... Zaten bu ülkede her şeyi diğer tarafa bırakmaktan da sıkıldım.

Tek sevindiğim şey, bunu yeni bir başlangıç olarak görmen. Bir süre sonra geri döneceğini düşünüyorum. O zamana dek hoşça kal.

Diyecek hiçbir şeyim yok maalesef hesabın çalınmasından çok gameforge kaynaklı bu açığın olmasına rağmen bir telafi, bir yardım görememem oldu. Foruma giriyorum çünkü 2 haftadır hesabımı hala geri alamadım, boş bile olsa alamadım maalesef. Bu yaşadığım sıkıntılardan sonra işin açıkçası oyuna dönmeyi de pek düşünmüyorum. Çünkü o destek sistemi bana aynı zamanda bizlere ne kadar değer verildiği konusunu bir kez daha gözler önüne sermiş oldu. Zararım çok fazla ve bu zarardan sonra 'ya bir daha yaşarsam' aynı şey olacak korkusuyla bu mecranın kapısını kendim için tamamen kapatıyorum.

-

"Hepimiz hayatımız boyunca bütünün bir parçası olmak için çabaladık. Öldüğümüzde tam olmak isteriz, güzelliğe ulaşabilmek için. Çok azımız başarabiliriz. Çoğumuz geldiğimiz gibi gideriz, tekmeleyerek ve bağırarak."

• Oyunun destek sistemi rezil bir halde, ancak hâlâ bunu savunanlar var ki bu tam anlamıyla acizlik. Destek sistemine ben de kendi sorunum için dün bir bildirimde bulundum, ancak üzerinden 24 saat geçmesine rağmen hâlâ bir dönüş olmadı. Şimdi biri çıkıp “Şundan, bundan” diyerek dalkavukluk yapacaktır, fakat işin özü şu: Eğer senin yaşadığın gibi durumlarda ani müdahale edilmiyorsa, "Destek Sistemi" diye bir birimin olmasına bile gerek yok.

* Vincit qui se vincit

• Gerçekten üzücü bir durum. Sadece bir oyun için insanlar birbirlerinin emeklerine çökerek nasıl vicdanları rahat ediyor anlamış değilim. Oyunda adam gibi adamlarda var, karaktersiz de bir sürü oyuncu var.

Fakat şunu söylemeden geçemeyeceğim. Bu lanet oyun cidden bırakılmıyor sadece ara veriliyor.

Çok denedim bırakmayı. Bıraktımda. Anzısın aklına geliyor şeytan dürtmeye başlıyor direniyorsun, direniyorsun, direniyorsun. En sonunda pes edip kendini ve bütçeni zora sokmadan, yavaş yavaş hırs yapmadna keyfini çıkararak oynamaya karar veriyorsun. Sonra başlıyorsun ve en geç 1-2 hafta sonra sabaha kadar oynamalar, işe uykusuz gitmeler ve hırs yaparak oynamaya başlıyorsun. Sonra döngü aynı şekilde devam ediyor.

Yaş 31, Vilusa serveri açıldıgından beri onlarca çar kasıp bırakıp geri gelmişliğim var. bırakılmıyor.

Umarım başarırsın. Hakkında hayırlısı olsun

:utangac

• Gerçekten üzücü bir durum. Sadece bir oyun için insanlar birbirlerinin emeklerine çökerek nasıl vicdanları rahat ediyor anlamış değilim. Oyunda adam gibi adamlarda var, karaktersiz de bir sürü oyuncu var.

Fakat şunu söylemeden geçemeyeceğim. Bu lanet oyun cidden bırakılmıyor sadece ara veriliyor.

Çok denedim bırakmayı. Bıraktımda. Anzısın aklına geliyor şeytan dürtmeye başlıyor direniyorsun, direniyorsun, direniyorsun. En sonunda pes edip kendini ve bütçeni zora sokmadan, yavaş yavaş hırs yapmadna keyfini çıkararak oynamaya karar veriyorsun. Sonra başlıyorsun ve en geç 1-2 hafta sonra sabaha kadar oynamalar, işe uykusuz gitmeler ve hırs yaparak oynamaya başlıyorsun. Sonra döngü aynı şekilde devam ediyor.

Yaş 31, Vilusa serveri açıldıgından beri onlarca çar kasıp bırakıp geri gelmişliğim var. bırakılmıyor.

Umarım başarırsın. Hakkında hayırlısı olsun

Oyuna sırf arkadaşlarım davet etti diye geri dönmüştüm onun öncesinde 3 yıl kadar hiç oynamadım ve hiç aklıma da gelmedi açıkçası. Çok iyi bir sistemim ve neredeyse her oyunu açacak bir bilgisayarım var çokta ihtiyaç duymuyorum. Ancak bu olaydan sonra arkadaşlarımdan 2-3 tanesi de ulan ya bizim başımıza da aynısı gelir ve bu şekilde sıkıntılar yaşarsak diye oyundan soğudu ve ilk 1-2 gün ya kanka gel geri başla biz seni destekleriz diyen çocuklar şimdi kanka boşver başlama demeye başladılar. Destek sistemi gerçekten rezalet bir durumda bugün 2. haftaya giriyoruz sanırım ve hala hesabımı boş halde bile geri alabilmiş değilim. Korsan sunucularda bile bu tarz durumlarda hırsız da karlı çıkamıyor o eşyalar bir şekilde yardımcı olunup size geri teslimi sağlanıyor. Hesapların herhangi bir değeri kalmadı oyunda (level vesaire) artık tamamen oyunun gidişatını değiştiren şeyler eşyalar ve yaklaşık olarak 3000 won değerinde eşyam gitti. Bu gördüğüm muameleden sonra da tekrar oyuna başlamayı kesinlikle düşünmüyorum, her o istek geldiğinde kaydettiğim o ticketleri açıp okuyacağım tarihleriyle beraber.

Oyunun destek sistemi rezil bir halde, ancak hâlâ bunu savunanlar var ki bu tam anlamıyla acizlik. Destek sistemine ben de kendi sorunum için dün bir bildirimde bulundum, ancak üzerinden 24 saat geçmesine rağmen hâlâ bir dönüş olmadı. Şimdi biri çıkıp “Şundan, bundan” diyerek dalkavukluk yapacaktır, fakat işin özü şu: Eğer senin yaşadığın gibi durumlarda ani müdahale edilmiyorsa, "Destek Sistemi" diye bir birimin olmasına bile gerek yok.

Kesinlikle olmuyor, korsan sunucu videosu çekip af isteyen yayıncılar 1-2 gün içerisinde dönüş alıp tekrar oyuna dönüş yapabiliyor ama biz senelerdir oyunun oyuncusu ve aynı zamanda para kaynağı olmamıza rağmen görmezden geliniyoruz maalesef ki. Çünkü sanırım bu noktada GameForge şöyle düşünüyor; 1 oyuncu = 1 hesaptan EP, 1 yayıncı = wow 10 kişi başlasa falan fıstık hesabına giriyor sanırım.

En çok saçma bulduğum şey kişi e postamı değiştiriyor bana 'Bu değişikliği yapmadıysanız lütfen aşağıdaki linke tıklayın' maili geliyor fakat oradan bile hesabımı geri alamıyorum. Bu tamamen GF'nin bir açığıdır ve bu göz önünde bulundurularak iade yapılmasını beklerdim açıkçası ama yapmadılar ve oralı bile olmayıp geçiştirici şekilde davrandılar. Neyse dediğim gibi bu bana yeni bir kapı açmış oldu ve bu maalesef kötülemek için değil ama 'BATAKTAN' beni kurtarmış oldular. Darısı bu şekilde düşünün diğer oyuncuların başına.

Hayatında başarılar diliyorum. Bırakanlar kervanına hoş geldin 👍

Teşekkür ediyorum, aldığınız karardan pişman olmadığınızı hissedebiliyorum. Demek ki size de bir şeyler yaşatılmış...

-

• Hayırlısı olsun senin için. Bende bıraktım oyunu. Şuna inan herşey daha iyi oluyor. Boş vaktinde Metin2 yerine oynayabileceğimiz o kadar oyun var ki daha önce bu oyunda harcadığın zamana üzülüyorsun. Hiçbir zaman oyuncu suçlu olamaz bu oyunda. Kötünün yolunu açan iyiyi oyundan soğutan oyun Metin2 sana slm olsun.

• Kayıpların için üzüldüm, umarım hâlâ bir şeyler yapılabilir. Geçmiş olsun tekrardan.

Daha hesabımı alamadım geri :)

Hayırlısı olsun senin için. Bende bıraktım oyunu. Şuna inan herşey daha iyi oluyor. Boş vaktinde Metin2 yerine oynayabileceğimiz o kadar oyun var ki daha önce bu oyunda harcadığın zamana üzülüyorsun. Hiçbir zaman oyuncu suçlu olamaz bu oyunda. Kötünün yolunu açan iyiyi oyundan soğutan oyun Metin2 sana slm olsun.

Teşekkür ederim, gerçekten daha iyi şu an her şey.

-