bu konu ozelinde cok fazla mesaj aldigim ve forum icerisinde etiketlendigim icin boyle bir konu acmak istedim. umuyorum ki burada yazacaklarim bu sorunu yasayanlara ve yasayacak olanlara yardimci olur. her ne kadar garantisini veremeyecek olsam da, ulastigim hic kimseden negatif geri donus almadim ki test edebilmek icin problemi bilinci olarak kendimde de yarattim, sonuc olumlu duruyor.
Mark ve Upload Dosyalari
Mark klasoru, oyun icerisinde kendinizin ve diger loncalarin simgelerinizi gormenizi saglayan dosyalari icerir. burada yer alan dosyalar, siz sunucu ekraninda secim yaptiginizda veya oyun icerisinde lonca simgesini degistirdiginizde yenilenir. sunucu secim ekranindaki yenilenme, client her acildiginda 1 kez gerceklesir. ornek vermek gerekirse, mark klasoru bos bir sekilde oyunu acip, 5 numarali sunucuyu sectiginiz anda o sunucuda yer alan loncalarin simgeleri (50_0.tga, 50_1.tga, 50_2.tga, 50_3.tga, 50_4.tga) seklinde mark klasorune indirilir. oyunu kapatmadan baska bir sunucuya gecerseniz, o sunucudaki loncalarin simgelerini goremezsiniz.
Upload klasoru ise, yalnizca loncaniz icin secebileceginiz simgeleri barindirdiginiz klasordur ve oyun icerisinde lonca simgelerinin gorunmesi ile ilgili hicbir etkisi yoktur.
dolayisi ile "Saglam Mark ve Upload Dosyalari" sabit olarak bulundurabileceginiz bir sey degildir. ancak yine de, cesitli sebeplerden mark dosyalari yenilenmeyebiliyor ki, mesaj ile yardim isteyen arkadaslara gonderdigim de o an calisan, sunuculardaki guncel mark dosyalari oluyor. eger sizin de probleminiz bu dosyalarin indirilmemesi ile alakali ise mesaj attiginizda dosyalari atarim, ama oncesinde lutfen birazdan bahsedecegim yontemi deneyin.
Oyunu Onarmak
her ne kadar mark dosyalari ile bir ilgisi olmasa da, ozellike eger dosyalarin indirildigini gormuyorsaniz, oyunu onarmak elbette cozum olabilir. haricinde, mark ve upload klasorlerini silip oyunu onarmanin cok da bir mantigi yok.
Problemin Kaynagi
inanin ki bunun icin hicbir aciklamam yok. su ana kadar herhangi bir sorun yasamamis olsaniz bile, bir gun oyuna girdiginizde hicbir simgeyi goremediginiz olabiliyor, veya ayni sunucuda A oyun ID'si ile gordugunuz simgeleri, B ID'sinden giris yaptiginizda goremeyebiliyorsunuz. yine de bu sorun, mark dosyalarinin yenilenmesi ile cozuluyor.
Problemin Cozumu
tekrardan belirtmek istiyorum, garanti bir cozum veya hic bilinmeyen bir seyi anlattigim yok burada. fakat anladigim kadari ile, cozum anlaminda kafalar karisik ve bir tik luzumsuz, vakit kaybi seyler deneniyor sorunu cozmeye calisirken. o yuzden oncesinde durumu izah etmek ve yapabileceginiz en mantikli yontemi derlemek istedim.
- oyun kapali iken mark klasorunde yer alan tum dosyalari silin. gameforge arayuzunu kapatmaniza gerek yok.
- mark klasorunu bir kenarda acik tutun. oyunu acip sunucu secimi yaptiginizda eger mark klasorune bahsettigim sekilde 5 dosya geliyorsa, guncel mark dosylarina ihtiyaciniz yok demektir.
-
oyuna girdiginizde lonca panelinde lonca simgenizi veya asagidaki gibi siyah bir goruntu gormeniz lazim.
- eger lonca simgesi secimi yaptiginizda, asagidaki gibi mor bir goruntu ile karsilasiyorsaniz probleminiz devam ediyor demektir ve cikis yapip tekrar girmelisiniz.
bu kisimdan sonrasi tamamen tekrara ve sabira dayali. mor gorselden kurtulana kadar cikip tekrar girmeniz ve lonca simgesi secmeniz gerekiyor. inanin cok fazla kez test ettim. bu testlere dayanarak soyleyebileceklerim:
- karakter degisikligi yerine cikis yapmak daha saglikli - cikistan kastim oyunu kapatmak degil, sunucu ekranina gecmek.
- cikis yapmadan lonca simge secimi yapmak sorunu cozmuyor.
- secim yaptiktan sonra degisikligin yaklasik 3sn. icerisinde gerceklesmesi lazim. olmuyorsa sorun devam ediyor demektir.
- en gec cozum yaklasik 10dk. surdu.
- mark dosyalari ilk yuklendigi andan itibaren, dosyalari tekrar silip yenilememe hic gerek kalmadi. yine de sunucu tarafinda garanti veremedigim icin, eger hala cozulmuyor ise bu dosyalari tekrar silebilirsiniz veya mesaj atarsaniz size oynadiginiz sunucunun mark dosyalarini gonderebilirim.
benim konu hakkinda tum bildiklerim bunlar. umarim isinize yarar.