Fiyat Değişikliği

• 2008lerde de oynayan bırı olarak evet ep cok ucuz ama gram faydası varmı yok..

eskıden dırek 30gun kostum gelırdı sabıt epe ve 365 gun luk bıle kostumler vardı.. efsun oranı desen alakası yok sımdıyle. wayne mıs hılal yuzuguymus dırek eple gelırdı... sımdı ıse sandıkdan carkdan cıkarmak ıcın 10bınlerce ep harcamak zorunda kalıyorsunuz..

Arkadasların dedıgı gıbı hem gızlı zam var ustune Tl bazında zam kaymak .

2008lerde 2 3 tane 3k ep en başa oynayan oyunculara yetıyordu artıyordu.. sımdı 300k ep cekse ayda 3 4 ıtemde kutsamamıymıs efsunmus derken cop edebılıyor.

Umarım 2 taraflı ayarlama yaparlar ep zamlansın ok.. ancak oranlarda duzelsın..

madem hızlı ındırım vs ondakı ılleagal alısları kapatamıyorsunuz... ozaman ıptal edın hızlı ındırımlerı herkese ayda 1 kerpeten vs urunlerden sınırlı sekılde alma hakkı getırın..

• Tecrübeli abiler peki oyun için itemlerin fiyatlarında bi değişme olur mu? Olur derseniz ne stok etmek gerekir sizce? Bari krizi fırsata çevirelim. :pillepalle:

• Ülkede zaten ekonomik kriz var. Uygun olan birkaç şeyden biriydi EP fiyatları; dar gelirli oyuncular dahi hesabını döndürecek miktarda EP çekebiliyordu. Parası olan yine EP'ini çekecektir ama benim gibi sınırda oynayan, 1-2 ayda bir 10 bin EP kadar takviye yapıp oyununu oynamaya çalışanları çok kötü vuracak. Şahsen fazla devam edeceğimi zannetmiyorum. Oyunun sonu benim için geldi.

• Parası olmayan zaten ep çekmiyordu. Bu zaman en azından milyon ep yatıranlara biraz darbe olur. Zaten bu fiyatların bir mantığı da yoktu. Mesela 2009 ben 100 ep alırdım kontörle 20 liraydı. (1tl=5ep) o tarihte 1 kilo et alınıyordu 20 liraya. suan 1000 tl aynı kasapta et. yani 16 yılda %5000 enflasyon olmus. 450 ep 90 tl'ye satılıyor. (1tl=5ep) yani hiç zam yememis :D Tabi GSM daha pahalıydı ama ana konuyu anlamışsınızdır.

• Konu tepki göstermeye gelince yangında kül bırakmayıp ilk happy hour zamanı binlerce liralık EP satın alan arkadaşlara naçizane bir önerim var; almayın..

Metin2 bir oyun evet ama aynı zamanda bir hizmet/ürün ve siz de müşterisiniz, aldığınız hizmetten/üründen memnun değilseniz para akışını kısıtlayarak yeterince güçlü bir tepki verebilirsiniz. Ne önerileriniz, ne şikayetleriniz, ne isyanlarınız, ne oyun içine toplanıp yaptığınız gösteriler, hiçbiri bu şirket için ciddiye alınacak şeyler değil bunca yıldan sonra bunu hepimiz anladık diye düşünüyorum, tek önem verdikleri şey ay sonunda oyundan yaptıkları ciro, bu düşmediği sürece burada bir sıkıntı var para kazanamıyoruz noktasına gelmedikleri sürece pek çok şey senelerce düzelmeyecek, oyunu yavaş yavaş, içten içe bitiren bu körelmiş şirket zihniyetini hizaya getirmenin tek yolu kazançlarının düşmesidir, başka da bir yolu yoktur. Oyuna döndüğüm 2020 yılında 2024'ün belirli bir noktasına kadar happy hour'ları boş geçmedim diyebilirim, 4 sene boyunca iyi bir müşteriydim çünkü aldığım hizmette bazı sıkıntılar olsa da kabul edilebilir düzeyde ilerliyordu ama son 1 senede artık kabul edilebilir boyutu aştı, isyan etme boyutuna geçti o yüzden yılbaşındaki happy hour dışında doğru düzgün bir alışveriş yapmadım 1 sene boyunca, daha da azalarak devam edecek kendi adıma.

Burada kendinize sormanız gereken bir soru var; ne olursa olsun ben aynı düzende bu oyunu oynar paramı verir şikayet edip hiçbir şeyin düzelmemesini izlemeye devam ederim kısmına mı daha yakınım yoksa aldığım hizmetten memnun olmadığım için hizmeti almayı bırakırım yada kısıtlarım kısmına mı daha yakınım, tercih sizin.

• Oyunun sürdülebilir olması için birilerinin sürekli ep çekmesi gerekiyor. Oyun için fazla zamanı olmayanların bunu devam ettirmesi lazım zaten ep fiyatları baya ucuz kalmıştı değişen bir şey olmayacaktır devam .d

• Herkes Ejderha parasına gelecek artışı konuşmuş ancak, benim daha çok anladığım, Nesne markette satılan ürünler oldu, örneğin hırsızın eldiveni 89 ep bunu 119-129 ep yapabilirler.

Ejderha parası alımında değişiklik beklemiyorum, daha çok oyun içinde oyuncunun kullandığı ürünlerde değişiklik bekliyorum.

Satılan ve milyonlarca alınan ejderha parasına artış yapmaktansa, bu geliri azaltma yoluna gitmeyebilirler. Gitmemeleri de daha mantıklı olur. Epe getirecekleri artışın olumsuz etkilerindense, alınan ep aynı kalıp, harcama oranlarını değiştirmek daha olumlu karşılanacaktır.

Burada oyuncunun kullandığı ejderha parası limiti arttığından ve limitler aynı şekilde kaldığında yine de bir değişiklik yapılmış olacak.

Bence amaçlanan oyuncuların bireysel olarak karakterlerindeki kullanılan ep miktarının arttırılması olması çok daha olası ve bu sayede oranları değiştirmeye de gerek kalmıyor. Fiyatları normal şartlara getirdik diyebilirler.

JayLah.png

• "Döviz kurlarındaki dalgalanmalar nedeniyle fiyatlarımızı güncellemek zorundayız." gerekçesiyle Nesne Market’te yeni bir fiyat düzenlemesine gidileceği duyurulmuş. Başka bir deyişle: zam.

Ancak bu zam, uzun süredir dolaylı yollardan zaten yapılıyordu. Müzayedeye gelen ürünlerin fiyatları sessizce artırılarak oyuncular üzerindeki yük büyütüldü. Örneğin, yakın geçmişte 5.000 EP olan Mühür/Kerpeten gibi ürünlerin bugün 12.000 EP’ye satılması, yani fiyatın iki kattan fazla artması, ne enflasyonla ne de döviz kuru dalgalanmasıyla açıklanabilir. Açıklanabileceğini de sanmıyorum.

Şimdi ise bu dolaylı artışların üstüne bir de doğrudan zam geliyor. Yani hem gizli zam hem açık zam. Evet, EP fiyatları görece uygun sayılabilirdi; ancak bu fark zaten müzayede fiyatlarına yansıtılarak telafi ediliyordu. Şimdiyse oyuncular daha da zor duruma düşecek gibi görünüyor.

Umarım bu yeni fiyatlarla ürünlerini istedikleri gibi satabilirler. Herkes için hayırlısı olsun.

Müzayede fiyatlarının zamanla artması, doğrudan döviz kuru kaynaklı zamlara örnek gösterilemez bence. Çünkü müzayededeki fiyatlar oyuncuların arz-talep dengesine göre şekilleniyor. Yani oradaki artış, oyun içi ekonomiyle ilgili; dışarıdan gelen kur farkıyla değil.

EP fiyatlarına kur farkı nedeniyle zam yapılması ayrı bir konu. Ama bunu müzayede üzerinden dolaylı olarak zaten yapıldığı gibi göstermek biraz hatalı olur. Çünkü müzayedeyi firma değil, biz oyuncular şekillendiriyoruz.
    Türkiye için ekonominin buz zorlu döneminde, şimdi buna bir de doğrudan zam eklenince, daha da sıkışacağız gibi duruyor. Umarım bu değişiklikler oyunu daha da oynanamaz hale getirmez. Oyun zaten şuan haddinden fazla sıkıntı içindeyken...

giphy.gif

• Herkes Ejderha parasına gelecek artışı konuşmuş ancak, benim daha çok anladığım, Nesne markette satılan ürünler oldu, örneğin hırsızın eldiveni 89 ep bunu 119-129 ep yapabilirler.

Ejderha parası alımında değişiklik beklemiyorum, daha çok oyun içinde oyuncunun kullandığı ürünlerde değişiklik bekliyorum.

Satılan ve milyonlarca alınan ejderha parasına artış yapmaktansa, bu geliri azaltma yoluna gitmeyebilirler. Gitmemeleri de daha mantıklı olur. Epe getirecekleri artışın olumsuz etkilerindense, alınan ep aynı kalıp, harcama oranlarını değiştirmek daha olumlu karşılanacaktır.

Burada oyuncunun kullandığı ejderha parası limiti arttığından ve limitler aynı şekilde kaldığında yine de bir değişiklik yapılmış olacak.

Bence amaçlanan oyuncuların bireysel olarak karakterlerindeki kullanılan ep miktarının arttırılması olması çok daha olası ve bu sayede oranları değiştirmeye de gerek kalmıyor. Fiyatları normal şartlara getirdik diyebilirler.

Şu yazıya bir ek daha yapayım, eğer nesne market üzerinde sabit ürünler de fiyat arttırımına giderlerse, muhtemelen en düşük happy hours %30 olarak belirleyerek nadiren %25 yaparak bu fiyat değişikliklerini hissettirmeyebilirler. -Ürün stratejisini de böyle belirlemiş olabilir. Ki böyle olursa zaten kimse bunu bir değişiklik olarak bile algılamayacaktır.

JayLah.png

Duyuruda bahsedilen zam, EP’in TL karşılığındaki fiyatından bahsediyor. Yani EP alırken daha fazla para verileceği.

Market içindeki ürünlerin EP fiyatı artacak mı, onu bilmiyoruz ama duyuruda öyle bir şey yazmıyor. Daha önce böyle sessiz sedasız arttırdıkları oldu evet ama bu açıklama ondan bahsetmiyor.

O yüzden “market ürünlerine zam gelir ama EP sabit kalır” gibi yorum yapmak biraz varsayım oluyor. Duyuru direkt “fiyatlarımızı güncelliyoruz” demiş, buradaki kasıt EP satış fiyatı.

giphy.gif

EP fiyati hocam. duyuruda acikca dovizden bahsedilmis ve baska forumlarda fiyat degisikligi ile ilgili bir duyuru yok, dolayisiyla nesne market urunlerinin fiyati soz konusu degil.

ISRzl1C.png

• Hayırlı olsun yeni fiyatlandırmamız.

Elektrik, su ve doğalgaz faturalarındaki bilgilendirme gibi 'Normalde 4'lü efsun nesnesi 500 ep ama bunun 200 epini metin2 takımınız olarak biz ödüyoruz ve size 300 ep'e sunuyoruz' gibi açıklamalar gelir mi? gelirse çok iyi olur fsajfajfajfsajfasjfjsafasjaj

Şu açıklamalardan sıkılıp oyuna giriyorken oyunda da bu açıklamaları okumak, üzdü.

• Bu açıklama Onyx girişlerindede aynı şekilde zam olacağınıda kast ediyor değil mi ? Birden fazla hesabım var fakat ben bu hesapları açıp harcama yaparken şuan ki makul fiyatlara dayanarak yaptım. Şimdi ne olacak ? Hesaplarımın aylık girişlerini yenilemediğim takdirde silinecek mi ? İşleyiş nasıl oluyor bilgisi olan var mı ?