Yeni Raporlama sisteminden haksız ban yiyen oldu mu ?

• Selamlar, başlıktan anlaşılacağı gibi hiç bir program hile yazılım kullanmadığı halde bu yeni raporlama sistemimizden dolayı hesabı kapatılan oldu mu ?

sorma sebebim ben 6 ID yabbie tutuyorum ve ben balık tutarken haftada 2-3 oyundan anlamayan eleman yanıma gelip '' botsun ss aldım videoya çektim bildiricem'' tarzında bomboş laf ediyor, 3 aydır balık tutuyorum, o kadar gelen adam içinden birisi illaki atmıştır ticketa ve cevabını almıştır bir program kullanmadığıma dair ama şu an gelen oyun içi raporlama sistemi ne kadar güvenilir emin olamıyorum 6 id tekrar tutmaya başlarsam sahte raporlamayla hesabım kapatılır mı korkusu var.

Bununla ilgili yöneticilerimizden de net bir cevap almak isterim bir oyuncu 20 farklı hesaptan hile kullanmayan karakterimi yoktan yere report ederse sebepsiz olsa bile bir kısıtlama gelir mi ? bu sistem ne kadar güvenilir ? Gerçekten haksız şekilde banlanan arkadaşlar varsa balık tutma işini tamamen rafa kaldırmak zorunluluk gibi görünüyor.

NOT : Balıkları gerçekten elle tutuyorum videom bu forumda da bulunmakta saldırmayın hemen bot diye, aksini kanıtlarım, siz üzülürsünüz :D

• FastFooD

Approved the thread.
  • Oyunun içinde loglama diye birşey var adamlar içerisinden istedikleri zaman bütün bilgiyi alıyorlar oraya düşer bot kullandığın zaman o yüzden bot değilsen korkmana gerek yok tek sıkıntı aynı ıp üzerinden başkası girerse oda hile kullanırsa olur oda genelde internet kafeler yada şansın yoksa direk sallama ip adresi üzerinden oluyor başkada olmaz korkmana gerek yok

• Balık tutma sistemi tamamen haksız yere oyuncu banlamak için kullanılmış birşey. Adamlar hile ile sağa sola uçuyor, oyunun içine ediyor. Banlansa bile yeni hesap açıyor. Ama biz oturup uzun süre balık tutarsak bu işte başarılı ve ruhsuz gibi oynarsak evet banlanıyoruz. Balık tutmanın oyundan kaldırılması gerekiyor. Hiçbir şekilde bot vb kullanmadan balık botu sebebiyle bende banlandı. Benzer birden fazla hesap açıp banlanan ve profesyonel bir şekilde elle tuttuğunu kanıtlayan büssürü insan var ama oyun yönetimi bunu sallamıyor. Binlerce EP yüklenen hesapları bu şekilde banlıyorlar.

• Oyunun içinde loglama diye birşey var adamlar içerisinden istedikleri zaman bütün bilgiyi alıyorlar oraya düşer bot kullandığın zaman o yüzden bot değilsen korkmana gerek yok tek sıkıntı aynı ıp üzerinden başkası girerse oda hile kullanırsa olur oda genelde internet kafeler yada şansın yoksa direk sallama ip adresi üzerinden oluyor başkada olmaz korkmana gerek yok

başkası hesabıma girmiyor tek oynuyorum oyunda hesap çalınma olayları neredeyse hep böyle gerçekleşiyor o yüzden kimseyle paylaşmıyorum hesabımı böyle bir risk yok benim için sadece raporlama sistemi korkuttu biraz

• birden fazla hesapla nasıl balık tutuluyor bilmediğimden soruyorum aynı anda nasıl tıklıyorsunuz balığa

aynı anda tıklamalık bir durum yok ki 3 ay tuttum sadece 1 kere 3 cliente yabbie geldi çok nadir bir olay, 6 client ile sadece şansını arttırıyorsun adam akıllı para eden bir balık gelmesi için

1. clientta diyelim som balığı geldi

2de oltaya bir şey takıldı yazısını gördün

3 deniz kızı anahtarı

4 palamut

5 zargana

6 minik balık

böyle çıktı diyelim palamut çıkan cliente bakıcaksın sadece diğerlerine tıklamaya neden uğraşayım zargana 100k falan deniz kızı anahtarı tanesi 200k 300k minik balık tutmanın bir anlamı yok oltaya bir şey takıldı yazısı zaten bir şey tutamicaksın demek, som balığı değersiz gidip palamut olan cliente bakıcaksın

diyelim 2 cliente yabbie ve palamut geldi hızlı davranıp ikisini birden tutmaya çalışıcaksın tabi zamanla alışıyosun zor bir iş değil ama yoruyor

• Haksiz ban olur mu bilmiyorum ama biy9logu bitik carlarimla bot bildirimi yapamiyorum. Bildirim butonu botlar da cikmiyor

Botlar hemen kaybolduğu için üst bildirimlerinden seçemeyip pm atmaya çalışıyorsanız o raporlama butonu maalesef karşılıklı sohbet olmadığı veya kişi, sizin arkadaş listenizde ekli değilse çıkmıyor.

stormfang.png

• Oyun içinde 20 farklı id ile bile bildirise gmler elle banlama yapıyor yani. Kontrol edilmeden sistem otamatik olarak banlama yapmıyor hile kullanmıyorsanız (ki şu sistemle hile kullananlar yanına gelir gelmez otomatik çıkış attığı için oyun içi bildirimde yapılamıyor) banlanacağınızı sanmıyorum.

• Ben bu log sisteminin oyuncu başka bir oyuncuyu raporladığında metin2 yönetiminden belirli yetkiye sahip olan adminlerinin önüne düştüğünü ve o panel üzerinden karakterin tüm loglarını tek tıklama ile görebildiklerini düşünüyorum.

Eğer düşündüğüm gibi bir sistem varsa sistem banı yemediğin sürece adminlerin incelemesinden geçip yasaklama yapılacağı için sorun yaratacağını düşünmüyorum.

Yani ticket atmak = oyuncuyu raporlama olarak düşünüyorum.

• dandanakan ch2 çarşıda bi bot tıktıkçı var, video aldım banlatamadım bu yeni gelen bot bildirimi yaptım banlatamadım. Haksızım desek yanlış ihbardan banada bişey olmadı. ama o elemana kafayı taktım 15dk görünmez bi şekilde bir tane yetkili orda beklese ne demek istediğimi anlayacak. sabah 7de gir orda aksam bi bakınıyım de yine orda. 1 tane çar açılıyor simyacının tam arkasında belli bir süre duruyor karakter atıp yenisi ve bu işlem bakın abartmıyorum gün boyu devam ediyor. Elle yapsan biyerde çıldırır ulan tek tek bunla kim uğraşacak der krize girer kapatır gidersin. Ya bu yeni sistemde yeterli değil yada yavaş işliyor bilmiyorum. Sadede gelirsek ne haklı ne haksız herhangi bi ban olayına denk gelemedim yeni sistemde :D

• 1.5 hafta oldu banlanır mı diye bekliyoruz adamlar aynı yerde hileye devam sanki boş bir buton izlenimi aldım banlanan daha görmedim. Aynı adamı tekrar raporladım üzerine bir daha deneyince aynı kişiyi raporladıniz uyarisi geldi bu su demek oluyor ya bu raporlara kimse bakmiyor bi sure sonra sistemden düsüyor forumda ki bot raporlamayı geri istiyorum sanki bir tek FastFooD ilgileniyor oyunla başka kimse yok gibi reis hakkını helal et

• Balık tutma sistemi tamamen haksız yere oyuncu banlamak için kullanılmış birşey. Adamlar hile ile sağa sola uçuyor, oyunun içine ediyor. Banlansa bile yeni hesap açıyor. Ama biz oturup uzun süre balık tutarsak bu işte başarılı ve ruhsuz gibi oynarsak evet banlanıyoruz. Balık tutmanın oyundan kaldırılması gerekiyor. Hiçbir şekilde bot vb kullanmadan balık botu sebebiyle bende banlandı. Benzer birden fazla hesap açıp banlanan ve profesyonel bir şekilde elle tuttuğunu kanıtlayan büssürü insan var ama oyun yönetimi bunu sallamıyor. Binlerce EP yüklenen hesapları bu şekilde banlıyorlar.

Balık konusunda katılıyorum. Apex ya da zephyr serverlerinin birinde arkadaşım 2-3 saat 3 karakter balık tuttu. Yabbie ile ep takaslarım diye. Gün içinde ban yedi. Banı 3-5 gün sonra yanlış olmuş denilerek açıldı. Bu 3-5 günlük süreçte farklı serverdeki ana karakterini yoktan yere oynayamadı. Balık fiyatları düştü para verdiği balık kılavuzu gitti. Olan hevesine oldu.

• Raporlama Sistemine Eklenecek Yeni Özellikler

1. Yan Karakterlerle Hile Bildirimi:

Biyolog görevini aktif olarak yapan ana karaktere bağlı yan karakterler de hile bildirimi yapabilmelidir. Ancak bu işlem için minimum 30 seviye şartı aranmalıdır. Böylece yeni açılmış ve kötüye kullanılabilecek hesaplarla sistemin suistimal edilmesi engellenmiş olur.

2. Şikayet Paneli Geliştirmesi:

Hile bildirimi yapan oyuncu, şikayet ettiği karakterin o anki durumunu (aktif/pasif) şikayet ekranında görebilmelidir. Aynı zamanda bildirilen şikayete bakan yetkili GM'lerin karakter isimleri de yine bu ekranda görünmelidir. Bu, şeffaflığı artıracak ve kullanıcı güvenini pekiştirecektir.

3. 48 Saat Kuralı:

Yapılan bir şikayet, 48 saat içerisinde sonuçlandırılmadığı takdirde sistem tarafından otomatik olarak başka bir yetkili GM’ye yönlendirilmelidir. Bu sayede şikayetlerin sistemde beklemesi ve oyuncu mağduriyetlerinin önüne geçilmiş olur.

4. GM Performans Takibi ve Ödüllendirme:

GM’lerin incelediği ve sonuçlandırdığı her doğru şikayet için hesaplarına kişi başı 5 EP aktarılmalıdır. Bu, GM’leri daha dikkatli ve hızlı çalışmaları için teşvik eder.

5. Oyuncu Ödüllendirmesi:

Hile yaptığı belirlenip banlanan her doğru karakter için şikayetçi olan oyuncuya 1 EP hediye edilmelidir. Eğer banlanan karakter Yohara bölgesinde yüksek seviyeli bir karakterse, ödül 5 EP olarak uygulanmalıdır.

6. Etkinlik Önerisi – “İstenmeyeni Yakala”

Düzenli olarak gerçekleştirilecek olan “İstenmeyeni Yakala” isimli etkinlikte, belirli bir süre boyunca en fazla hileci karakterin banlanmasına katkı sağlayan oyunculara özel bağlılık ödülleri verilecektir.

Bu ödüller, GM ekibinin değerlendirmesi ve GF'nin (Gameforge) takdirine göre belirlenecektir.

Not:

Bu görüşlerin geliştirilmeye açık olduğunu, daha kapsamlı ve derin düşünülmüş yeni özelliklerle sistemin çok daha verimli hale geleceğini düşünüyorum. Oyunun adil, keyifli ve sürdürülebilir olması için katkıda bulunmaya devam edeceğim. Görüşüme destek olan tüm arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ederim.

• Tüm bunların yanında, bir de her sunucuya en az 3 tane Avcı GM atansa veya güvenilir, gönüllü oyunculara bazı inisiyatifler tanınsa, vallahi her boş vakitte seve seve map gezecek benim gibi yüzlerce oyuncu çıkar.

• Tüm bunların yanında, bir de her sunucuya en az 3 tane Avcı GM atansa veya güvenilir, gönüllü oyunculara bazı inisiyatifler tanınsa, vallahi her boş vakitte seve seve map gezecek benim gibi yüzlerce oyuncu çıkar.

Bunu daha önce kendisine iletmiştik; maalesef güvenilir başvuruların olmadığını, daha çok oyunu oynamayan kişilerden ekip kurduklarını söylemişti CoMa. Fakat oyunu oynamayan kimse rica minnet bunlarla uğraşmaz, farklı çözüm üretilmeli olarak fikirler sunuldu ama pek dikkate alınmadı o sebeple az kişi ile değirmen yürütülmeye çalışılıyor. O da tam olarak yürümüyor, bence. Yanlışım varsa düzeltebilirler…

• Forum da etkinlik ve nesne maerket bakım duyurulurı dışında. gereksiz ve önemsiz olduğunu düşünüyorum işe yaramıyor sadece insanları burda kavga ve sitrese sokmaktan başka bir işe yaramıyor. öneriler bölümü neye yarar ? abi milyon öneriden 1 tane gerçekleşecekse böle bir bölüme geerek olduğunu düşünmüyorum ben. valla forum hepten kapansa en mantıklısı olur aslında sitressss sistresss sitressssssssssssss.

• hileci başı 10m yang ödülü verseler ve raporlama sistemine 1-2saat içinde dönüş yapsalar bu yeni farm şekline bir çok kişi katılır.

tabi hileciler çar açıp açıp kendilerini banlatmazlarsa xd