Bazı Oyun Kurallarının Mantıksızlığı

• Şimdi aşağıda yazacağım 2 oyun kuralının mantıksızlığı hakkında bir tartışma konusu açmak istedim.

• Hesap hırsızlıklarında, item hırsızlıklarında detaylı inceleme yapılır, Usulsuz olduğu tespit edilen HIRSIZLARA ait yada PAYLAŞIM NEDENİYLE OLUMSUZ ETKİLENEN HESAPLARIN TAMAMI KAPATILIR VE TEKRAR AÇILMAZ. Mağdur olan kişiye sadece hesabı teslim edilir. (Eğer olumsuz bir durum, çoklu hesap paylaşımı yoksa!) Hiç bir item yada won iadesi yapılmaz.
    • Oyun dışı ticaretinizin tespit dilmesi durumunda TÜM EMEKLERİNİZİN ÇÖP olacağını hatırlayınız. Böyle bir durumda hesaplarınızı geri açmamız mümkün değildir. Oyun dışı TL ile alınan won ve itemlerin tespiti durumunda tüm hesaplarınız süresiz kapatılır ve tekrar açılmaz.

Şimdi birinci kurala değinelim ben bu oyunda çoğu zaman ticaret yapan birisiyim camda p6 birşey görürsem alıyorum veya birisi bir p6 item satıyorsa alıyorum p6 alıyorum dediğim de cuzi rakamlar oluyor genelde öyle 15 wonluk itemi 7 wona satan olmuyor 15 wonluk itemi genelde 12 wona falan veriyorlar p6 olunca bunları alıp satıyorum şimdi ben bunu aldığım kişinin bu itemi nasıl elde ettiğini nerden bileceğim ki ? Adam hırsızlık yapmış itemi elde etmiş bana satmış örnek veriyorum ben adamın hırsızlık yaptığını nereden bilebilirim. Bu kurala göre o adamın itemini ben aldıysam hesabım banlanıyor itemi çalınan kişiye de herhangi bir item iadesi yapılmıyor sadece hesabını kullanabiliyor hiç mantıklı bir tarafı yok bu kuralın.

Oyun dışı ticaret diyor yani bazı platformlardan veya kendi aranızda TL karşılığı herhangi bir item almanız veya won alışverişi yapmanız yasak güzel kardeşim bu insanlar bu oyuna bir ton para yatırıyor ne için ? şuanda tr serverınde çok çok değerli hesaplar var balathor ile günde 500 wondan fazla para kasan insanlar var bu insanlar zaten eşyalarını tamamlamış won ile yapılabilecek herşeyi yapmış oyuna da ciddi bir bütçe ayırmış kalan wonunu ne yapacak bu adam ? Ki counter strike go gibi steamden oynanabilen oyunların pek çoğuna bakın kendi ticaret sistemi var oyunun herkes önceden tl idi şimdi usd oldu ile eşya alışverişi yapabiliyor yasal ve gayet normal bir durum bu kuralı da çok saçma buluyorum.

Metin2'nin bu kurallardan önce oyundaki hilecilere çözüm bulması gerektiğini bir anticheat yapmanın bu kadar zor olmadığını düşünüyorum oyunda her yerde hile kol geziyor şampiyon levellerde bile hilelere rastlanıyor hile raporlama sisteminin gelmesi güzel oldu ama bu da oyun operatörlerine ciddi iş yükü kazandırdı oyunun bir anticheat sistemine ihtiyacı var.

Yukarda yazan 2 kuralın kaldırılması gerektiğini veyahutta yaptırımlarının hafifletilmesi gerektiğini düşünüyorum destekleyen arkadaşları konuya bekliyorum.

• FastFooD

Approved the thread.
  • Alman formunda oyunun kendi pazarını kurmasına dair bir konu var gidip destek atabilirsin ama onun haricinde yukarıdaki iki kural senin hesap paylaşımı yapmamanı ve güvenliğini sağlamanı teşvik etmek için konulmuş kurallar. Haricinde bir itemin kaybolsa vb oyun yönetimi elinden geleni yapıyor. Örneğin dalgınlıkla pete yedirilmiş cennet kolyeyi iade ettiklerini de gördüm, dalgınlıkla yere atıp kaybettiği kolyeyi ticketle geri alanıda gördüm. Böyle yazınca absürt gelse de olay basit. Hesap paylaşımı yapmıyor ve güvenliğini sonuna kadar sağlıyorsan oyun kaynaklı yada insani maruz görülebilir şeyleri sade ve kibar bir dille anlattığında yardımcı oluyorlar. Yukarıdaki kuralları değiştirmek metin2 nin şimdiki politikasına uymuyor. Bu kuralları esnettiği taktirde geçmişte esnetildiği dönemler oldu hesap takasını aktif edip forumda konu açın vb gibi durumlar yaşandı, bu durumlar beraberinde sorumluluğu da getirdi. Biz Türkler üçkağıt konusunda dünya sıralamasına girdiğimiz için bu sistem kısa sürede kötüye kullanılmaya başlandı. Caydırıcılık kalmayınca sistem geri iptal edildi.
    Bu iki kuraldan senin değinmek istediğin şey hırsızlığı kanıtlanan adam banlansın diğerleri itemlerini geri alabilsin gibi bir durumsa bununda çok kolay kötüye kullanılacağını da düşünmen gerekli. Örneğin bu oyunda özür dileyerek söylüyorum kundaktaki bebeğin adını bağırmadan aşkım diye bağıran zihniyetler var. Bu zihniyetler banlatmak istedikleri insanlarla çok iyi dostluk kuruyormuş gibi yapıp ezik bir çar bile olsa şifre verip item verip adamın giriş yapmasını sağlayabilir iki tarafta kötü niyetliyse zaten %100 girerler o çara. Bu durumda çarın şifresini veren adam istediği zaman hesabım çalındı itemlerim çalındı diye ticket açıp diğer tarafı banlatır ve kendi itemlerini de geri alır. Bu ve bunun gibi örnekler gerçekleşmesin diye bu kurallar var. Bu yüzden desteklemiyorum.

• Alman formunda oyunun kendi pazarını kurmasına dair bir konu var gidip destek atabilirsin ama onun haricinde yukarıdaki iki kural senin hesap paylaşımı yapmamanı ve güvenliğini sağlamanı teşvik etmek için konulmuş kurallar. Haricinde bir itemin kaybolsa vb oyun yönetimi elinden geleni yapıyor. Örneğin dalgınlıkla pete yedirilmiş cennet kolyeyi iade ettiklerini de gördüm, dalgınlıkla yere atıp kaybettiği kolyeyi ticketle geri alanıda gördüm. Böyle yazınca absürt gelse de olay basit. Hesap paylaşımı yapmıyor ve güvenliğini sonuna kadar sağlıyorsan oyun kaynaklı yada insani maruz görülebilir şeyleri sade ve kibar bir dille anlattığında yardımcı oluyorlar. Yukarıdaki kuralları değiştirmek metin2 nin şimdiki politikasına uymuyor. Bu kuralları esnettiği taktirde geçmişte esnetildiği dönemler oldu hesap takasını aktif edip forumda konu açın vb gibi durumlar yaşandı, bu durumlar beraberinde sorumluluğu da getirdi. Biz Türkler üçkağıt konusunda dünya sıralamasına girdiğimiz için bu sistem kısa sürede kötüye kullanılmaya başlandı. Caydırıcılık kalmayınca sistem geri iptal edildi.
    Bu iki kuraldan senin değinmek istediğin şey hırsızlığı kanıtlanan adam banlansın diğerleri itemlerini geri alabilsin gibi bir durumsa bununda çok kolay kötüye kullanılacağını da düşünmen gerekli. Örneğin bu oyunda özür dileyerek söylüyorum kundaktaki bebeğin adını bağırmadan aşkım diye bağıran zihniyetler var. Bu zihniyetler banlatmak istedikleri insanlarla çok iyi dostluk kuruyormuş gibi yapıp ezik bir çar bile olsa şifre verip item verip adamın giriş yapmasını sağlayabilir iki tarafta kötü niyetliyse zaten %100 girerler o çara. Bu durumda çarın şifresini veren adam istediği zaman hesabım çalındı itemlerim çalındı diye ticket açıp diğer tarafı banlatır ve kendi itemlerini de geri alır. Bu ve bunun gibi örnekler gerçekleşmesin diye bu kurallar var. Bu yüzden desteklemiyorum.

Benim hırsızlık ile ilgili kastettiğim şey şu ben bir adamdan ürün satın aldım p6 cıyım ticaret yapıyorum o oyunda sonra aldığım o ürünü camda sattım veya bir ürünü camda gördüm baktım fiyatı makul çektim daha yüksek bir rakamdan cama attım aldığım item oldu da çalıntı çıktı bu kurala göre bende banlanıyorum benim ne suçum var onu soruyorum yani ben camda ucuza gördüğüm itemin çalıntı olup olmadığını nerden anlayabilirim ? Veya bir adam geldi abi oyun sonu yapıyorum p6 itemlerim var bakar mısın dedi baktım fiyatlar makul adamla anlaştım itemleri aldım pazara attım o itemler meğerse çalıntı çıktı ben çalıntı item aldığım için hesabım banlanıyor ben soruyorum nasıl bileceğim aldığım itemin çalıntı olup olmadığını ?

• Gmlerin elinde IP adresi diye birşey var ticaret geçmişine bakıyor o kişiyle bu kişi aynı ıp üzerinden işlem sagladıysa ban yiyor yoksa ben sen ondan o itemi alsak ban yemiyoruz yiyenlerede hiç denk gelmedim sen olayı yanlış anlamışsın

• Yıllar önce hesabımı zalime düşürüp itemlerimi almışlardı. O konuda bile destek alabilmiştim. Bu şekilde banlansanız bile destek alabileceğinizden eminim. Karşılıksız ticaret yapmadığı halde bu şekilde banlanan kimseyi görmedim. 15w değerindeki itemi 12w fiyata almak farklı, karşılıksız almak farklı. Bu yüzden biri size gelip bedavaya item verirse kabul etmenizi tavsiye etmiyorum.

• Benim hırsızlık ile ilgili kastettiğim şey şu ben bir adamdan ürün satın aldım p6 cıyım ticaret yapıyorum o oyunda sonra aldığım o ürünü camda sattım veya bir ürünü camda gördüm baktım fiyatı makul çektim daha yüksek bir rakamdan cama attım aldığım item oldu da çalıntı çıktı bu kurala göre bende banlanıyorum benim ne suçum var onu soruyorum yani ben camda ucuza gördüğüm itemin çalıntı olup olmadığını nerden anlayabilirim ? Veya bir adam geldi abi oyun sonu yapıyorum p6 itemlerim var bakar mısın dedi baktım fiyatlar makul adamla anlaştım itemleri aldım pazara attım o itemler meğerse çalıntı çıktı ben çalıntı item aldığım için hesabım banlanıyor ben soruyorum nasıl bileceğim aldığım itemin çalıntı olup olmadığını ?

bu durumda senin daha önceden adamla olan ticaretlerine bakıyorlar. Sadece o gün ticaret yaptıysan ve camdan çektiysen sorun olmuyor. Lakin adamın çarının soyulduğu bilgisayardan daha önceden ticaretin olduysa al ver gibi loglardaki ticaret trafiğine göre ceza alıyorsun yada almıyorsun. Buda kötü niyetlileri engellemek için sen böyle bir durumda ticket açıp ticaret geçmişimi inceleyin ben sürekli item al sat yapıyorum camdan çektim diye bildirsen zaten incelerler incelemede haklıysan banın açılır. Yanlış anlama ben GF yi savunmuyorum sadece kuralları esnetmenin kötüye kullanılacak açıklar oluşturacağını düşünüyorum. Örnek veriyorum barbarosda ya oyun sonuydu ya çalıntıydı bilemem adamın biri +10 direniş canavar şaman zırhını 300w ye attı pazara. Arkadaş pm attı bana bu zirhi al 3 4 gün won kasar veririm dedi kendi çarımla çektim zırhı ve hiçbir aksilik yaşamadım. Ha bu demek değil suçsuz yere ceza alan elbette vardır ama uygun dille anlatılınca anlıyorlar.

• Hocam oyunun bir sonu yok ilerledikçe masraf artıyor ama bu düşünceni almanya forumunda bir konu açıp bildirmişler tr formundan bu düşüncene bir destek bulsan bile GF bunu dikkate almayacaktır. GF için biz Tr oyuncuları da oyun takımı da 5. sınıf vatandaş. Kesin netice almak istiyorsan Alman forumuna başvurmanı tavsiye ediyorum.

• Tamam hırsızlık ile ilgili söylediklerinizi anladım onu ben yanlış anlamışım diyelim diğer konu ile ilgili görüşleriniz nedir won ticareti - item alışverişi vs.

Şirket kendi kazancını düşürmemek için oyun dışı ticarete izin vermemekte haklı gibi görünüyor. Tamamen hayali rakamlarla örnek vermek gerekirse 100w paran olması için EP satın almak yerine yarı yarıya daha az maliyetle dışardan won alabileceğin senaryoda eğer iki yol da yasal olursa oyuncu ucuz olan yolu tercih eder haklı olarak. Fakat bu ticaretten şirket hiçbir şey kazanamaz.