Şimdi aşağıda yazacağım 2 oyun kuralının mantıksızlığı hakkında bir tartışma konusu açmak istedim.
- Hesap hırsızlıklarında, item hırsızlıklarında detaylı inceleme yapılır, Usulsuz olduğu tespit edilen HIRSIZLARA ait yada PAYLAŞIM NEDENİYLE OLUMSUZ ETKİLENEN HESAPLARIN TAMAMI KAPATILIR VE TEKRAR AÇILMAZ. Mağdur olan kişiye sadece hesabı teslim edilir. (Eğer olumsuz bir durum, çoklu hesap paylaşımı yoksa!) Hiç bir item yada won iadesi yapılmaz.
- Oyun dışı ticaretinizin tespit dilmesi durumunda TÜM EMEKLERİNİZİN ÇÖP olacağını hatırlayınız. Böyle bir durumda hesaplarınızı geri açmamız mümkün değildir. Oyun dışı TL ile alınan won ve itemlerin tespiti durumunda tüm hesaplarınız süresiz kapatılır ve tekrar açılmaz.
Şimdi birinci kurala değinelim ben bu oyunda çoğu zaman ticaret yapan birisiyim camda p6 birşey görürsem alıyorum veya birisi bir p6 item satıyorsa alıyorum p6 alıyorum dediğim de cuzi rakamlar oluyor genelde öyle 15 wonluk itemi 7 wona satan olmuyor 15 wonluk itemi genelde 12 wona falan veriyorlar p6 olunca bunları alıp satıyorum şimdi ben bunu aldığım kişinin bu itemi nasıl elde ettiğini nerden bileceğim ki ? Adam hırsızlık yapmış itemi elde etmiş bana satmış örnek veriyorum ben adamın hırsızlık yaptığını nereden bilebilirim. Bu kurala göre o adamın itemini ben aldıysam hesabım banlanıyor itemi çalınan kişiye de herhangi bir item iadesi yapılmıyor sadece hesabını kullanabiliyor hiç mantıklı bir tarafı yok bu kuralın.
Oyun dışı ticaret diyor yani bazı platformlardan veya kendi aranızda TL karşılığı herhangi bir item almanız veya won alışverişi yapmanız yasak güzel kardeşim bu insanlar bu oyuna bir ton para yatırıyor ne için ? şuanda tr serverınde çok çok değerli hesaplar var balathor ile günde 500 wondan fazla para kasan insanlar var bu insanlar zaten eşyalarını tamamlamış won ile yapılabilecek herşeyi yapmış oyuna da ciddi bir bütçe ayırmış kalan wonunu ne yapacak bu adam ? Ki counter strike go gibi steamden oynanabilen oyunların pek çoğuna bakın kendi ticaret sistemi var oyunun herkes önceden tl idi şimdi usd oldu ile eşya alışverişi yapabiliyor yasal ve gayet normal bir durum bu kuralı da çok saçma buluyorum.
Metin2'nin bu kurallardan önce oyundaki hilecilere çözüm bulması gerektiğini bir anticheat yapmanın bu kadar zor olmadığını düşünüyorum oyunda her yerde hile kol geziyor şampiyon levellerde bile hilelere rastlanıyor hile raporlama sisteminin gelmesi güzel oldu ama bu da oyun operatörlerine ciddi iş yükü kazandırdı oyunun bir anticheat sistemine ihtiyacı var.
Yukarda yazan 2 kuralın kaldırılması gerektiğini veyahutta yaptırımlarının hafifletilmesi gerektiğini düşünüyorum destekleyen arkadaşları konuya bekliyorum.