Display MoreEğer dediğiniz gibi eşyalarınızı size vermek için sizi kesip düşürmüş olsaydı hem pazara atmazdı hem de günlerce oyun sohbetinden bağırmanızı göz ardı etmezdi. Oyunda olmasanız bile gidip posta kutusundan eşyaları bir mesajla birlikte gönderebilirdi. Ceza aldığı için böyle hikâye uydurduğunun hepimiz farkındayız. Belki bu hikâyeyi birlikte uydurmuş bile olabilirsiniz.
Adamın yaptığı her ne kadar etik dışı olsa da kurallara uygun şekilde hareket etmiş. Ceza veren kişi dingonu ahırı sanıyor burayı ki; buna ses çıkartan kimse olmadığına göre de haklılık payı var gibi. Oyun kuralları ve ceza sistemi oyuncularla paylaşılmazsa böyle liyakatsiz kişiler keyfine göre takılır haliyle.
IQ puanı ayakkabı numarasını ikiye katlayamayacak bazı kişiler bu "dolandırıcıyı" savunduğumu düşünmesin diye şunun altını çizmem gerekiyor; burada dolandırıcıyı savunmuyorum, adamın yaptığı şeyin cezai bir karşılığı olmamasına rağmen birinin yetkisini "kötüye" kullanıp adamı cezalandırmasını eleştiriyorum. Yetkinin bu şekilde "kötüye" kullanılması iyi bir sonuç verdi mi? Evet, kesinlikle. Lakin bu bize şunu gösteriyor ki birileri keyfine göre kuralların dışına çıkıp birilerini cezalandırabilir. Bugün bunu yapan adam yarın sizleri de keyfine göre banlarsa gelip ağlamayınız. Benzer örneği yaşadığımız ülkede sayısız kez gördük nitekim.
Sonuç olarak ortada liyakatsizlik var. Mini Tayyip'imiz hayırlı olsun.
Öncelikle, mağdur olduğunu söyleyen kişi, bana teşekkür etmiş ama ben konuya hiç müdahil olmadım, hesabını incelemedim, kendisi pm attı forumdan ona bile cevap vermedim. Destek sistemine ticket attığı için, destek sistemindeki arkadaşlar görev tanımı gereği bir inceleme başlatmışlar ve işlemler hala devam etmektedir. Kısaca konun yakından benimle bir ilgisi bulunmamaktadır. ![]()
7. Yükümlülüklerin İhlalinin Sonuçları
7.1. Kullanıcının bu Çerçeve Sözleşme veya Özel Sözleşmeler ya da Özel Koşullar kapsamındaki yükümlülüklerini ihlal etmesi durumunda Gameforge şu haklara sahiptir:
a) Çıkarma ve kaldırma talep etme. No. 6.5 lit. e) Gameforge ilgili içeriği silme hakkına sahiptir kısmının ihlali durumunda,
b) Kullanıcıya bir tebligat veya uyarı bildirimi göndermek,
c) Gameforge'un makul takdirine bağlı olarak geçici olarak veya önemli yükümlülüklerin ihlali durumunda kullanıcıyı Gameforge Hizmetlerini kullanmaktan kalıcı olarak men etmek ve kullanıcı hesabını bloke etmek; yasak açıkça belirli bir Gameforge Hizmetine atıfta bulunmadıkça aynı anda kalıcı bir kullanım yasağının ilan edilmesi, Çerçeve Sözleşmenin olağanüstü bir şekilde feshedilmesini teşkil eder.
7.2. Gameforge No. 7.1 lit. c) ilk izlenime göre kullanıcının Çerçeve Sözleşmeyi veya geçerli ek hüküm ve kuralları ihlal ettiği anlaşılırsa kısmına göre kullanıcıyı geçici olarak men etme hakkına zaten sahiptir.
Her ne kadar kabul etmeseniz de, TR yönetiminin vereceği kararlar oyun kurallarına dayanmaktadır. Oyun yönetimine dair saldırgan içerikler sergileyenlerin genelde bizimle bir husumeti oluyor ve bir yerde canlarını sıkmış oluyoruz. Bu kadar düşmanca yaklaşmayın bize. Liyakatsiz olduğumuzu düşünüyorsanız, burada olmamızı istemeyen tayfadansınız.. İşinize gelir yada gelmez, GF talep ettiği sürece kemik kadromuz burada hizmet vermeye devam edecek. Bu şekilde uslubuna dikkat etmeyenleri genelde forumdan ve oyundan uzaklaştırıyoruz, sonra oklar bize dönüyor ve haksız banlamış oluyoruz. Arkadaşım o zaman hareketlerinize dikkat edeceksiniz, kimseyi durduk yere karalamayacaksınız. Kurallara uyacaksınız. Bu konuda anlaşalım artık. Boş Boş eleştirmekten vaz geçin, komik oluyorsunuz.
Cezayı veren kişi burayı dingonun ahırı sanmıyor ama sizin tarafınızdan bakıldığında sanıyor olabilir. Bir kullanıcıyı geçici olarak kısıtlarız / cezalandırırız ki, hesabında başkasına ait bir item varsa zarar görmesin. İncelemeleri tamamladıktan sonra da ne yapılacağına karar veririz.
Geçmişten günümüze, bu konuda 1. köyde, zalim yapılarak itemleri düşürülen bir çok kullanıcıya şahit olduk. X kullanıcı hileyi açar, AFK bekleyen birini gözüne kestirir ve köyün dışına çeker pata küte dalar ve itemlerini alır. vs vs vs..
Destek sitemi bu vakada logları kontrol etmiş, DEAD DROP logunu görüp, itemlerin tek bir kişi tarafından toplandığını tespit ettiği için kısıtlama atmış ve incelemek istemiş. Destek sistemi sizlerden gelen talepleri incelemek için var, müdahale edip inceleyebiliyorsa yapar, yapamıyorsa ona göre yanıt verir.
Hesapların akıbetine gelecek olursak. Şimdiye kadar ki tecrübelerimden ve destek sistemine gelen vakaların sonuçlarına dayanarak; Negatif'e düşüren ve itemleri toplayan kişi itirazını çekeresen itemlerini geri veririm, hesap şuanda yasaklı olduğu için ben itemlerimi alamıyorum, sen de itemlerini alamazsın. Şikayetini geri çek, hesap açılsın itemlerini veretim. Hikayemiz de bu olsun, ağız birliği yapalım. Geçmişte para karşılığında şikayetini geri çekenlerin olduğu, para ödendikten sonra bile itemlerini alamayan yada küfür etmişti, ben affettim cezasını açın (yine para var işin içinde) şeklinde talepler çok geldi, gelmeye de devam ediyor. Bu hesaplar hakkında da bir anlaşma yapılmış olabilir ama biz detayları henüz bilmiyoruz çünkü şuan için gerçeği itiraf etmediler.
Bir çok yorum yaptığım konuda bana muhalefet olmak için yorum yazanlara ve konuyu uzatmak isteyenlere tekrar bir cevap vermeyeceğim. Konunun devamı destek sisteminde görüşülecektir.
Not: (Bu not Doğrudan sana "Vitelotte") Nice Tayyip'lere inşallah. ![]()