Posts by Jeff

Kesinlikle destekliyorum lakin sadece bu önlem yeterli olur mu ondan emin değilim. 2 yıldan uzun süre önce ilk defa bildirilen ve geçen 2 yıl içerisinde farklı kişiler tarafından bizzat veya dolaylı şekilde bunu bildiren sayısız insan olmasına rağmen bu kadar süre boyunca aksiyon alınmaması skandaldır, günün sonunda istediğimiz satışı yapıyoruz kim faydalanırsa faydalansın düşüncesi de GF nezdinde ayrı bir skandaldır, bu noktadan sonra yapılacak düzenleme zararın neresinden dönersek kardır olarak yorumlanabilir ama faydalananlar kaymağını yıllardır yiyor, her şey için biraz geç oldu, saygılar.

Yeşim Ankası "%30 exp bonusu %50 şansla" yazıyor bu tam olarak ne demek?? Exp veriyor mu vermiyor mu......

%50 ihtimalle aktifleşip %30 exp bonusu veriyor. gf kumar işlerine kafayı öyle bir takmış ki petteki efsunu bile şansa göre yapmışlar.

Aslında kumarlık bir durum yok (en azından sadece bu konu özelinde :D), oyundaki İki kat EXP kazanma şansı efsunu (TR Wiki/Güncellenmiş) ile aynı şekilde çalışıyor, kolyeye gelen %20 EXP bonus şansı nasıl size %20 ihtimalle %30 EXP sağlıyorsa Yeşim Ankasında da aynı şekilde SARAPCI nın da dediği gibi %50 şansla %30 sağlıyor.

çoğu boş öneri kolay oyun bekliyorsan pvp oynasana

Dolusunu yapın sizin önerinizi de forumca değerlendirelim o zaman. :) Sizin bakış açınızla çırak sandığı, level silahı, otomatik av, otomatik toplama gibi yenilikler getirip oyunu kolaylaştıran GF ve WebZen'e de "kolay oyun yapmak istiyorsanız pvp açsanız ya" tarzı bir yorum yapılabilir.

Yapıcı eleştiri öneriyi güçlendirir, önceki yorumlarda örnekleri de var ama bu tarz bir yorumun eleştiriyle de pek alakası yok, sapla samanı ayırmanızı tavsiye ederim, saygılar.

Kalabalık, yoğun giriş, tık tık, hileler vs. bunların hepsi sunucuya yük bindiriyor bu konuda tüm yorumlara katılıyorum ama bana kimse Bagjanamu'nun güncel problemlerinin tek sebebinin bunlar olduğunu anlatamaz, üzgünüm. Bu oyun şuan kalabalık değil, oyuna 2 sene önce başlasaydık muhtemelen bu fikre daha makul bakabilirdim şahsen ama çoğumuz bu oyun 45 sunucuya sahipken de oynuyorduk, neredeyse tüm sunucular FULL olan 4 kanal, oyuna girmek için dakikalarca kanalın boşalmasını beklediğimiz günlerden bahsediyorum, şuan Bagja'da yaşanan problemlerinin %20'sini o zaman yaşamıyorduk ayrıca oyun çok daha kalabalıktı, yani GF kusura bakmasın ama bunun sebebini yoğunluğu kaldırmıyor, çok yüklenme var vs. sebeplerinin arkasına sığınarak açıklamak işin kolayına kaçmaktır.

Oyuna yıllar için kaçak kat çıkar gibi yenilikler ekleyip durdular, yıllar boyunca biriken her şeyin acısı illa ki çıkacaktı, sağlam bir temeliniz yoksa kaçak kat çıktığınız binanız bir gün çöker değil mi, zaten başka ne olmasını beklersiniz ki ? Metin2'nin durumu da buna çok benzer, şuan oyundaki optimizasyon sorunlarını bulmak için developer olarak WebZen'in ofisinde çalışmanıza gerek yok, bildirilen mevcut sistemlerinizdeki sorunları çözmeyip yeni yenilikler ekleyerek oyunu ilerletmekte ısrarcı davrandılar, geldiğimiz noktada durum sıfırdan ele alınamayacak kadar kötü ve bununla uğraşacak ne yazılımcınız ne vaktiniz ne de bu oyun için ayıracağınız bütçeniz yok, gerçekleri konuşacak çok fazla insan da yok, bunları söylemek oyuncuları umutsuzluğa sevk etmekten başka bir işe yaramıyor diyebilirsiniz, evet haklısınız ama insan hala belki bir umut tekrar bir şeyler olur mu diye tepki göstermek istiyor, belki bir kıvılcım oluşmasına faydamız dokunur.

Bu oyundan vazgeçmeyecek kadar sadık oyuncu kitlesi bunca soruna rağmen oyunu oynamaya devam ediyorsa daha iyisini kesinlikle hak ediyordur, umarım o günleri görürüz, saygılar.

Bangjanamuda her gece 12de lagdan dolayı hesap oyundan düştü mü bir daha girmek çok zor oluyor. Buna bir çözüm bulabilen oldu mu?

Çözüm bulabilecek tek merci yapımcı ve yayımcı, yıllardır oyuncular takıma bakıyor, takım GF'ye bakıyor, GF WebZen'e bakıyor, günün sonunda elimizdeki tek şey birbirine bakan örümcek adam fotoğrafı, aslında konu 00 lagı da değil oyundaki neredeyse tüm sistemsel/yazılımsal sorunlar için aynı senaryo geçerli, haklarını yemeyelim yakın bir geçmişte ufak bir çözüm bulma girişimi oldu yaklaşık 4-5 gün 00 lagı olmadı fakat gün içinde farklı saatlerde benzer büyük kopmalar oldu sonrasında bu fikirden vazgeçtiler sanırım hala aynı şekilde devam ediyor, ha tabii bir de bunun haricinde son aylarda bakım olduğu gün gece yarısına kadar devam eden anlık kopma olayı baş gösterdi, yorumu yaparken daraldım..