Posts by alimunzevi

TR sitesinden alınan ep kodu yurtdışından girilmeye çalıştığında işe yaramaz. Türkiye dışında oynayan birisi böyle bir yönteme başvuruyorsa zaten hesap paylaşıyordur ve açığı kullanıyordur. ( x ülkesinde oyuna giriş yapıp, ışınlanmayı bulup 5 dakika sonra Türkiyeden ep çekebilen oyuncular için geçerli)

eğer öyle bir opsiyonu varsa ep kodlarının, bahsettiğim şirket gibi ip adresi değil ödeme aldığı kartın kayıtlı olduğu bankaya bakması yeterli o zaman. başka şirtketler bunu yapabiliyorsa gameforge da yapabilir.

Güncel oyun problemleri:

• Müzayede sistemi. Tarayıcıdaki konsoldan istedikleri ürünleri satın alabiliyorlar. Tarayıcıdan nesne market kapatılabilirdi. Fakat hiçbir şekilde aksiyon alınmadı, aksine ürünlerin fiyatı artırılarak bu olay halının altına süpürülmeye çalışıldı. (Güncelleme: Kısıtlama alan oyuncular oldu, sonrası belli değil)
    • Bir türlü oturtulamayan beta sistemi. Mitsi simya zamanında yapılan beta hiçbir şekilde yeni güncellemelerde yapılmıyor. Ayda yılda bir oyuna giren ve oyun bilgisi gerçekten sınırlı olan kişilerin bize sunduğu sınırlı bilgilerle yetinmek zorunda kalıyoruz. Ve bu durum bazı trickler ya da önemli şeyler saklanılıyor mu sorusunu da akıllara getiriyor. Örnek olarak Alman community, youtube yorumlarında kendi aralarında karanlık tılsımlarını kim topladı diye tartışmaya başladı bile. (Güncelleme: Erişimi olan TR yayıncılarının ürettiği içerikler yetersiz. Erişimi olup paylaşım yapmayan yayıncı var.)
    • VPN ile ep alınması. Gurbetçi insanlara söyleyecek bir şey yok. Yurtdışına çıkıp Türkiye'ye yolu düştüklerinde ep alabilmeleri normal. Fakat yabancı oyuncu olup da, hesap paylaşıp Türkiye'deki birinden ep aldırmak ya da Polonyalı olup VPN'leri açıp açıp Türkiye'den epi alıp; üstüne sizin paranız değersiz diye aşağılanmak biraz gurur kırıcıydı. (Güncelleme: Sistem açığı sömürülmesi devam ediyor. Ben nasıl Romanya ya da Almanya sunucusunda oynamak isteyip, TR fiyatıyla ep alamıyorsam oradaki oyuncunun da bölgesel fiyatlandırmaya uyması gerekir. Hesaba yurtdışı girişi varsa fiyatlandırma sabitlenmeli.)
    • Tıktık ve Arap oyuncu sorunsalı. Son zamanlarda artan bu tarz hesaplardan dolayı sunucular artık yükü kaldıramıyor. Sunucu tarafında mı güncelleme yapılır tıktık mı kapatılır artık bir çözüm bulunması şart. (Güncelleme: Lag sorunları devam ediyor.)
    • Legal oyuncular generalleri tutup çar kasabiliyorken bunu kaldırdılar ve hile ile bunu yapan oyuncular için bir kazanç kapısı haline geldi. Kaş yapayım derken göz çıkarıldı.

bigpoint adlı oyun şirketi adil fiyatlandırma politikasında oyuncunun bağlandığı ip adresine değil ödeme yaptığı kartın kayıtlı olduğu bankanın nerede hizmet verdiğine bakıyor. ancak oyunda ep kodu olduğu için, tr sitelerden ep kodu alıp yine aşılabilecek bir yöntem gibi duruyor. dolara sabitlesinler ep'i fiyat artsın, oranları da o nitelikte iyileştirsinler ama. en iyi çözüm bu olur. oyuncularda bırakmaz şans oranlarına isyan edip. bak eldivene 600wlik taş aldım, işin içinde daha düzeltme kağıtları var. 600 wona 3 tane eli yüzü düzgün taşlı eldiven alınırdı.

Arkadaşlar ep çekeceğim hazır hapyy varken Cor Daemonis Çarkı kar ettirir mi sizce mantıklı mı ?

göz boyama ve acemi silkeleme çarkı. sokağa atcak paran varsa çevir. cor çarkı geldiğinde normal simya geçme oranları bile düşüyor. nesnede cor varsa o hafta simya denenmez, demirci varsa o hafta item basılmaz, oyunda drop oranlı bir etkinlik varsa npclerin sabit oranları düşürülmüştür. bunlar hep tecrübeyle sabit. 100 kişi çevirir, 1 kişi mutlu ayrılır çarktan.

Ay gölgesi vadisi ile sunuculara 110 level ile şampiyon 10 level arası gelen uriel expli bir sunucuda oynuyor olabilirsiniz.

Özellikle, Arkadaşlar, marmara, ezel, barbaros, dandanakan.

Bu sunucularda şampiyon on level sınır olduğundan alamıyorsunuz.

yanıtın için teşekkürler. like da attım ama gitti mi gitmedi mi belli değil, mobil verideyim yanıt yazarken bile sayfa yükleniyor olarak görünüyor.

geçen sene aldığım ve kullandığım bi eldiven var. 1 aydır sık sık taşlıyorum. az önce baktım 3 tane güç taşım var, deneyim bi dedim. geçmedi, 30-40 tane pazardan aldım tanesi 4wondan, abi bırak 30 oranı taş geçmedi. 1 aydır atıyorum son taş eksik kaldı diye inat ettim. olmadı. 400-500w gitmiştir herhalde tüm denemelere, düzeltme kağıdı hariç.

ben solo oynamaktan şikayetçi değilim. çok clienti olanın çok kazanmasından rahatsızım. oyun oynuyor gibi değil de ofis işi yapıyor gibi clientten cliente atlamaktan rahatsızım. bir bilgisayarda 1 ya da birisi şaman olmak üzere 2 client açılmalı. hatta şaman bufflarını veren pet vs getirilip tek cliente düşürülse keşke.

yine solo oynansın ama tek clientten oynansın.

şaman buffu veren pet gelecekse, hava kılıcı veren pette gelsin. bir ejderha gücü şaman olarak hava kılıcı kullanmak isterim, aslında güçlü beden daha iyi olur.

Sistem o kadar kötü ki açıkça dalga geçerek silah üretiminin önünü kapatmışlar ve kimsenin elinden birşey gelmiyor. Diğer serverlerde tanesi 1 won kobalt marmarada 6-10w arası ve 10-15 tane var zaten camda ve aylardan beri böyle. Adamlar öyle bir tıkamış ki yeni silah üretiminin önünü sadece kendi ekipleri üretiyor kendi ekipleri + basıyor kendi ekipleri oynuyor. Bu sistemin acilen değişmesi lazım böyle bir sistem olamaz gerçekten.

buna oyun yönetiminin veya şirketin yapabileceği bir şey yok ki, oyuncu faktörü ön planda burada. zenginliği sürdürebilmek adına rekabetin önünü kesmek ve tek el olmak bir strateji, buraya kadar sorun yok. ancak kötü niyet şurada; insanlar oyun olduğu için değil, eğlenmek için değil, para kazanmak için bunu yapıyorlar. üzücü kısmı reel dünyada kazanamayıp burada başarılı olmaları.

Merhabalar,

105 level büyülü silah sura ile Beran-Setaou kesmek için minimum kaç şimşek direnci ve şeytanlara karşı güç gerekmektedir?

şeytandan ziyade element gücü gerekmekte, ejderin sabit bir genel element direnci var. yanılmıyorsam %120 element falan. kaba hesap simyadan 60 geliyor desek, elementer güç taşından da 60, silah ve kuşakta 15 yapsa, 135 element gücüne ulaşabilirsin. odak noktan element, str ve delici olsun.

Büyük canavar taşı +4 pazar da 12 adet var 100-140 w arası geleli ne kadar oldu ? oyunun saçmalık derecesi artık izah edilebilir bir boyutta değil. Ay ışığı kılıcı mıydı neydi pazarda baktım +0 a bile rastlamadım. hep söylüyorum bunları 3-5 kişi yapsın diye mi tasarlanıyor ? abi wampir soyundan gelmiyoruz şurda yarın ne olacağımız belli değil. eskiden 99 döneminde oyunun en iyi zırhı olan siyah çelik yarı insan kılıcı falan pazarda bunların malzemesini bulup deneme fırsatımız oluyordu şimdi bu nedir bu saçmalığı bana kim izah edebilir ? silahımıza yeni gelen taşı ekleyecez pazarda 12 adet var ve 100 w bu şakamı ? bu abartı düzeyde zor olan şeyler oyunu bozdu. belirli kişiler yapıyor onlarda. w leri ne yaptığı belli değil diycem de çokta belli değil gibi değil. görüyoruz videolarda anahtarcılar balathorcular hep aynı kişiler bu oyun neye hizmet ediyor artık ben anlamıyorum bu adamlar zengin olsun diyemi oyunda 3 5 kişi yaptın bunları bütün piyasayı ele alsın diyemi ? düşünüyorum çözemiyorum yani bu silahlara zırhlara ulaşmak için benim nasıl bir yol izlemem ne yapmam lazım ?

koca marmara sunucusunun dongan arazileri tek bir loncanın elinde, lonca sembolünü de kırmızı x (x) şeklinde yapmışlar. keyfi takılarak char dizmek pek mümkün değil, kaldı ki her yerde bir şeyin mafyası var, biri kasarken diğeri kasmasın diye tutuyorlar. söylenecek çokta bir şey yok, oyun bu; işimize geliyorsa oynarız, gelmiyorsa oynamayız. ben 1-2 ay oynayıp 6 ay girmiyorum şahsen. luciferın pazarına bakıyorum, +15 kasklar, +12e kadar yılan silahlar camda. o paralara marmara da +8 +9 silah, maks +10 kask alabiliyorsun. sebebi itemin üretilemiyor olması veya satılmıyor olması değil. itemleri parası olana gruplarda tl ile satıyorlar, böylece item ne pazara düşüyor, ne de piyasası düşüyor. bak bi videoda 5-6 aylık asgari ücreti efsuna basan yayıncılar bile 15k 20k won borç alıyorlar, rekabet olursa bu para babaları nasıl zengin kalır da borç adı altında 15-20k won dağıtırlar yayıncılara?

2 ram giriş soketi ve tek ram kullanıyorum. İşin garip tarafı da şu ki bende sizin gibi ram veya yuva bozuk diye düşünüyorum ama sonra bakıyorum sıkıntısız çalışmaya devam ediyor. Ama sonra bu durum yine patlak veriyor :D Ram veya giriş soketi bozuk olsa sürekli sıkıntı vermez mi ?

vermiyor işte. benim modüllerden biri bozuk, söktüm duruyor boş boş. muhtemelen taksam çalışır yine ama düzenli olarak sorun çıkartıyor.

Tabi ki yazayım ;

İşlemcim :
    AMD Ryzen 5 7600X 4.7GHz 32MB Önbellek 6 Çekirdek

Anakart : GIGABYTE A620M H 6400MHz DDR5 Soket AM5 M.2 HDMI DP

Ram : CORSAIR 16GB Vengeance LPX 5600MHz CL36 DDR5 Siyah EXPO/XMPsorun

sorun modül de veya sokette değil. biraz araştırdım, hata ramin verdiği post'u bios'un yorumlayamamasından kaynaklanıyor, teknik değil yazılımsal bir yanılma mevcut. ram için expo modunu aç, ramin ulaştığı en yüksek varsayılan hızı kullanırsın böylece ama hata vermeye devam edebilir. expo'yu kapatıp 5600'ü geçmezsen sorun yaşatmaz. bios güncel değilse güncelle, expo'yu aç ve en yüksek hız da kullan, hata alıyorsan kapat ve 5600 veya altına sabitle.

hile yoksa gayet iyi yapar, eline sağlık.

tutturmuşsunuz bir oyunun açığı. strateji oyunu oynamıyor muyuz? fırsatı gören zekasını çalıştıran öne geçecek tabii ki. tıpkı gerçek hayatta olduğu gibi.

şimdiye kadar gördüğüm en iyi tespit, düşünmeyen, hazıra konan insanlar düşünen insanların yaptıklarına "oyunun açığı" diyerek isyan ediyorlar: )

İyi günler ; Benim yine oyun dışı bir sorum olacak..

Sistemimi komple değiştirdim. İlk başlarda yeni sistemi eski monitörüm ile kullandım bir sıkıntı yaşamadım. Yeni monitöre geçmek için bilgisayarı kapattığımda tekrar açamadım. Ana kart üzerinde DRAM ışığının stabil yandığını fark ettim. Eski monitörüm HDMI girişli idi. Yeni aldığımda HDMI girişi var bu yüzden oradan bağlantı yaptım tekrar açmak istediğimde DRAM ışığının sabit yandığını fark ettim. Daha sonra bazı kişiler görüntü almam için Hz yüksek monitörlerde Display Port kullanmamı önerdi. Kabloyu aldım direkt start vermeden önce ana kart üzerinden Bios pilini 5-10 dk çıkartıp tekrar takıp öyle start vermemi söylediler ve sistem stabil çalıştı. Fakat ara ara bu DRAM ışığı yine yanıyor sistem açılmıyor , en son ram söküp taktim yine stabil çalıştı. Ram veya yuva mı bozuk diye düşündüm bunun üstüne Windows bellek tanılama yaptım hiç bir problem çıkmadı. Bu durum benim artık canımı sıkmaya başladı :D Böyle bir sıkıntı yaşayan oldu mu veya bunu neden yaşıyorum yardımcı olabilecek kişiler varsa mutlu olurum. İyi günler tekrardan .

monitör olayı tesadüfen denk gelmiş olabilir. pc sadece disk olmadan çalışabilir, ram arızasında çalışmaz. soket yuvası bozulmuş olabilir. genelde anakartlar 2 veya 4 slotlu oluyor, 4 slotlu bir anakartın varsa ve dual ram kullanıyorsan 1-3 veya 2-4 slotlarına tak ramleri, genelde renklendirilmiş olarak gösterilir. ram de bozuk olabilir, benzer bir sorun yaşadım 2 sene kadar önce, ramlerden birinin bazen arıza verdiğini fark ettim kullanmıyorum. birden fazla ram varsa tek kullanarak hangi ram arızalı onu kontrol et. monitör bağlantısı içinde doğrudan ekran kartındaki sokete bağlayabilirsin. ekstra gereksiz bilgi; anakart veya ekran kartı monitör için maksimum çözünürlüğü göstermiyorsa, ekran kartının kendi yazılımını kullanarak manuel çözünürlük belirleyebilirsin.

genelde dediğim gibi mi yapıyor herkes peki, bir de ban yendiğinde kesin olarak tüm mail mi ban yiyor

zamanında biri de bana "tek mail yapma yanlış ban atarlar, hepsi gider" dedi, 2 eposta yaptım. sık oturum değiştirince mevcut değil hatası verebiliyor oyun. çok pişmanım tek epostada id oluşturmadığıma. dikkatli oynayan oyuncuyu kimse sebepsiz banlamıyor. yeni swlerde direkt ticaretten alışveriş yapmamaya çalış, para ile exp kasma veya kasılma, hiçbir şey olmaz. bu dediklerim yüzünden dolaylı ban yersin, ticaret yaptığın botsa, exp kastığın/kasıldığın botsa yine ban yersin. paranoyak olacaksın kısaca. sebepsiz ban yiyen ne gördüm, ne duydum. çok nadir bu şekilde ban yiyor masum oyuncular genelde.

2si nedemi aynı hasarı vurabliyoz yoksa biri orta biri güçlümü

kardeş sen ne yapıyorsun, post mu kasıyorsun? sor tek tek sor, kelime kelime sor, mesaj atarcasına sor. ilk cevapla aynı bunun da cevabı, tek fark drop. bir sonrakinde süreyi sor misal, "uyanışta 1 saat mi" de ama beni alıntılama :D