Posts by zelkovan

öfkenin debuffı kalkmalı
    kalkmıyorsa saldırı hızı limiti saçmalığını aşabiliyor olmalı

aynı hedefe tekrar eden vuruşlarda o hedefe karşı hasarı her vuruşla artabilir %0.5 her vuruş başına daha çok hasar gibi

kritik veya delici şansı verebilir

veya cooldownu 10- 20 saniyeye düşürülüp üzerineki debuffları silebilmeli öfke skili sonuçta tamamen saldırmaya odaklı bir hareket, rahat rahat saldırabilmesi için

fikirler garip abartı gelebilir, hiç kusura bakmayın savaşçı karakteri çok ölü durumda söylediğimiz örnekler olmasa bile başka bir şey yapılmalı, bir rework olmalı, düşük seviyede metin kovalama karakteri olarak takılıyor oyunda şu an bu karakter, sura diyorsun zodyak yapıyor, lycan da öyle, ninjanın farmı hidra meley, şaman anahtardı bosstu kovalıyor zaten ama bedenselin farmı şudur diyebileceğimiz bir şey yok ölü karakter, ha tabi hidra da kesersin savaşçıyla ama savaşçıya yapıcağın masrafla belki 3 tane hidralık ninja dizersin.

ederi olan bir farm, adam akıllı skill düzenlemesi gerek bu karaktere, keşke kara büyü suraya da bir şeyler yapılsa ama ümidi keseli çok oldu...

Anahtar farmında hızlı ch atanlar,

Won sattığını kanıtladığımız ticketi gönderdiğimiz halde halde banlanmayan malum yayıncı ve genel Won satıcıları

Çözülmeyen hile sorunu

Pazar alanı

Fake pazar

Ve benzeri bilmediğim sorunlar, çoğunuz hakimsinizdir zaten.

Hidralık bir ninja dizmek için tekrar başlamıştım oyuna hesabı dizdim 2-3 hafta hidra döndüm tılsım stokladım ve oyuna giriş yapmayı bıraktım hesabım öyle duruyor, ve ne zaman bu forumda bir başlık açılsa iyi ki uğraşmıyorum artık diyorum çünkü oynadıkça oyuncular olarak karşılaştığımız muamelenin aynı şekilde devam ettiğini görüyorum, hala oyunu iyileştirmek için gereken fikirleri oyuncular tekrar tekrar dillendirirken hiç bir hareket göremiyorum, eskiden bir heyecanı vardı yayıncılar yeni sunucuya başlayınca oturup izlerdim yayıncı da kalmadı adam akıllı.

Bazen diyorum kış sunucusuna mı başlasam gelince sonra girip bakıyorum foruma star sunucusunun hile kaynadığı yazılıyor sonraki sunucuda da böyle olucak heves kalmayacak adamda, ticketi atılan adamın banlanması zaten bir süre gerektiriyor, hile kullanan adam zaten banlanana kadar yapacağını yapıyor yan hesabını açıyor aynı şekilde devam ediyor, tertemiz oyun alanı istiyoruz kendimize bu da sağlanamıyor bağımlılık olarak görüyorum zaten artık bu oyunu kurtuldum diye düşünüyorum uzun süredir, girip piyasa ne durumda stokladığım tılsımların fiyatı düştü mü çıktı mı bakasım bile gelmiyor çok fena bir kısır döngüye girdi zaten oyun.

sunucu birleşimi olursa karakterimi aktarırım yine öyle durur en fazla, çok olmasa bile bir miktar para yatırdım bu oyuna baya bir zamanımı da ayırdım 3-4 ay araama şu an GF clienti masa üstünde gördüğümde bile o kadar para emek verdim ama millet hileyle / won alıp satma işiyle cebine para koyuyor ben burda kusura bakmayın ''enayi'' gibi oynamaya çalışıyorum hissi veriyor elim oyunu açmaya gitmiyor.

Kalan arkadaşlara başarılar umarım bu oyun bir gün toparlar artık TR takımı mı değişir GF bu anket sonucuna göre bir şeyler mi değiştirir bilmiyorum ama bağımlılıktan değil gerçekten zevk aldığımız için oynamaya başlarız belki

Selamlar, son 2 hatta 3 aydır çok ciddi olaylar dönüyor oyunla ilgili,

Anahtar farmında hızlı ch atanlar,

Won sattığını kanıtladığımız ticketi gönderdiğimiz halde halde banlanmayan malum yayıncı ve genel Won satıcıları

Çözülmeyen hile sorunu

Pazar alanı

Fake pazar

Ve benzeri bilmediğim sorunlar, çoğunuz hakimsinizdir zaten.

Hidralık bir ninja dizmek için tekrar başlamıştım oyuna hesabı dizdim 2-3 hafta hidra döndüm tılsım stokladım ve oyuna giriş yapmayı bıraktım hesabım öyle duruyor, ve ne zaman bu forumda bir başlık açılsa iyi ki uğraşmıyorum artık diyorum çünkü oynadıkça oyuncular olarak karşılaştığımız muamelenin aynı şekilde devam ettiğini görüyorum, hala oyunu iyileştirmek için gereken fikirleri oyuncular tekrar tekrar dillendirirken hiç bir hareket göremiyorum, eskiden bir heyecanı vardı yayıncılar yeni sunucuya başlayınca oturup izlerdim yayıncı da kalmadı adam akıllı.

Bazen diyorum kış sunucusuna mı başlasam gelince sonra girip bakıyorum foruma star sunucusunun hile kaynadığı yazılıyor sonraki sunucuda da böyle olucak heves kalmayacak adamda, ticketi atılan adamın banlanması zaten bir süre gerektiriyor, hile kullanan adam zaten banlanana kadar yapacağını yapıyor yan hesabını açıyor aynı şekilde devam ediyor, tertemiz oyun alanı istiyoruz kendimize bu da sağlanamıyor bağımlılık olarak görüyorum zaten artık bu oyunu kurtuldum diye düşünüyorum uzun süredir, girip piyasa ne durumda stokladığım tılsımların fiyatı düştü mü çıktı mı bakasım bile gelmiyor çok fena bir kısır döngüye girdi zaten oyun.

sunucu birleşimi olursa karakterimi aktarırım yine öyle durur en fazla, çok olmasa bile bir miktar para yatırdım bu oyuna baya bir zamanımı da ayırdım 3-4 ay araama şu an GF clienti masa üstünde gördüğümde bile o kadar para emek verdim ama millet hileyle / won alıp satma işiyle cebine para koyuyor ben burda kusura bakmayın ''enayi'' gibi oynamaya çalışıyorum hissi veriyor elim oyunu açmaya gitmiyor.

Kalan arkadaşlara başarılar umarım bu oyun bir gün toparlar bağımlılıktan değil gerçekten zevk aldığımız için oynarız

adam hadi çay almaya su almaya veya büyük abdest'e gitti nerden bileceksin :D veya yazmak istemiyor morali bozuk S.a yazdığınız cevaplamak zorunda mı

banlanırsa zaten nasıl cevap yazıcak hocam ? yazdıkların tamamen mantık hatası

mesajın iletiliyorsa banlanmamış demektir bu kadar basit. oyunun 8-9 yıl öncesinde bile böyle yapılırdı şikayet edilen adama önceden bi arkadaşlık isteği atılıp kontrol ederdik, hiç kimseyi ticket atıp bildirmediniz herhalde daha önce

On yıldan fazladır geleneksel şekilde banlama yoluyla ne hile bitti, ne yang satışları bitti. Başlarken de hile vardı, o başlayanların çocukları bu oyunu oynuyor, hala hile var. Farklı şekillerde çözüm arıyoruz. Ne IP ban olacak ne de başka bir şey. Çünkü Gameforge bu oyunu ulaşılabilir kılmak istiyor. Bu tarz bir öneri de gayet mantıklı aslında. Emeğe dayalı. Gümüş sunucudaki 1 level içi boş çar, tabi ki Bronzdaki 30 level şampiyon çardan daha değerli. Çünkü o şampiyon çar gümüş sunucuda. Tüm mevzu burada kopuyor. Daha kalitesiz bir sunucuda oynuyorsun, isterse orada 65 ortalamalı zodyak yayın olsun fark etmez. Bu statü ve başarı olayını siz sadece level ve iteme indirgiyorsunuz, aşırı yanılıyorsunuz. Öyle olsaydı bu oyunda farm diye bir kültür olmazdı. Sunucu atlama farmı da oldukça değerli olacaktır bu sayede. Dediğinizden örnek vereyim. Gameforge hesap devrine izin verdi diyelim. Gümüş sunucuda 1 level içi boş hesabı kim neden bronz sunucudan ucuza versin bana mantığını anlatın. Gümüş sunucuya geçmek için adam 5000 won, 10.000 gaya ve sadece emekle kasılabilecek 200 savaş puanı harcamış. Gümüş sunucuya başka türlü geçiş yolu var mı? Yok. Gümüş sunucuda 1 level içi boş hesap demek aslında Bronz sunucuda 31 level şampiyon hesap demek. Alternatif giriş yolu var mı? Yok. Statü başarısı buradan bellidir.

valla bol şans hocam şamp 30dan daha değerli diyosan bomboş 10 level hesap ne diyim ben sana :D

Evet bu kesinlikle doğru, ama zaten geçmek zorunda değilsin ben konudaki posttan onu anladım. Eğer geçmek zorunda isen zaten saçma sapan bir öneri. Ama geçmek zorunda değilsen aynı mevcut üye alımı açık olan sunuculardaki gibi takılırsın. Ama zaten şampiyon 30 olup artık dizebileceğin tüm en iyi itemleri dizdikten sonra yapabileceğin çok az şey kalıyor. Yani sırf bu yüzden ana karakterini bırakıp yeni karakterler kasanları gördüm. Esas hesabından yardım alarak kassa hızlı kasıp zevk alamayacak. Bu yüzden sıfırdan farklı bir karakterle, ne bileyim esas karakteri ninja ise sura oynayarak başlıyor. Aslında mantık ona benzer.

Gümüş sunucudaki 10 level şaman karakter, Bronz sunucudaki bir 30 level şampiyondan daha üstün olacak aslında. Neden, nasıl üstün? diyeceksin. Yanyana getirip vs attırıp bunu ölçemezsin çünkü biri yok olmadan diğeri var olamıyor. Üstünlük de burada ortaya çıkıyor aslında. Sen geçiş için tüm şartları karşılayıp üst sunucuya geçmiş biri olacaksın. Sağ üst köşede sunucunun adı yazacak ya, işte statün, başarın orada. Bu da işte hilecilerin ve yang satıcılarının oraya girmesini aşırı zor hale getirecek. Diyelim herkes bronzdan yavaş yavaş gümüş sunucuya geçiyor. Artık o iş ele ayağa düştüğü için yang satıcıları da geçer muhtelemen. Orada da kalite bozulacak diyelim. Yıllar süren emekle Altın sunucuya geçilecek. Yani kimse size direkt hızlıca çıkıp Elmas sunucuya kadar gidin demiyor. Bu iş oyun tarihi boyunca sürebilir. 20 sene boyunca kimse Elmas sunucuya geçmeyebilir mesela. Ama ortam bozuldukça ilerleme şansının olması ihtimali elinde olacak. Ben o kadar emek verip neden sıfırdan başlayayım diyorsanız aslında sıfırdan başlamıyorsunuz, onu anlatıyorum. Görünürde sıfırdan başlıyorsunuz, ama o üst sunucuya geçmek rütbe gibi omuzlarınıza işliyor. Bunun ödülü de daha nezih, kaliteli bir ortam. Bu sefer hem de önceki karakterinizde yaptığınız hataları telafi edebileceğiniz, EP harcamadan bu hataları düzeltebileceğiniz sıfırdan bir karakter var. Bunun kalite hissini de zaten oyun topluluğu size hissettirecek. Biri diyecek ki, ben bronz sunucuda 95 levelim. Siz çıkarıp masaya şak diye Altın sunucudaki 21 level karakterinizi koyup gösereceksiniz. Çünkü mevzu sadece level ve item değil. Statü gücünü sunucu ile de sağlayacaksınız. Oyunda para ile karakter satmak yasak ama maddi değeri de farklı olacak. Mesele tek başına level ve item değil. Gümüş sunucuda 1 level içi boş karakterin Bronz sunucuda 30 level şampiyondan daha değersiz olduğunu size kim söyleyebilir ki? o 1 level daha değerli. Çünkü üst sunucuya geçmek aşırı zor.

Üstelik siz 10 senelik çaba ile Platin sunucuya geldiniz diyelim, hileci biri de bir şekilde şansa bala uğraşıp sizin gibi Platin sunucuya geçti hala hile kullanıyor. Sizin bir raporlamanızla yiyeceği ban ile taa Bronz sunucudan başlamak zorunda kalacak. Geçişlerde verdiği wonlar, gayalar, savaş bölgesi puanları ne oldu? yandı gitti. Bir tek banla adama müthiş bir zarar verdiniz. Öyle bir ortamı hayal edebiliyor musunuz bilmiyorum ama bayağı iyi olurdu. Şuanki metin2'nin en büyük sorunu aslında bu. Cezalar caydırıcı değil, hesap açıp kasmak aşırı kolay. Sunucu girişlerini kapatsan olmuyor, açsan olmuyor. Bu işi para + emek ile birleştirmek lazım. Bu öneri de gördüğüm kadarıyla bunu yapıyor. Bayağı bir geliştirilmesi lazım ama oyuna gerçekten emek gözüyle bakılıyorsa bu öneri gerçekleştirildiğinde müthiş bir ilerleme olur.

hocam abartma yeni sunucuda 10 level şaman şamp 30 dizili önceki sunucudaki hesaptan hiç bir açıdan daha değerli olamaz, metin2de bunu kabul edecek adam yok, bu sistem gerçekleşse ki asla gerçekleşmez, örnek olarak yazıyorum bunu hatırlatma olsun okuyanlara da HESAP DEVRİ YAPMAYINIZ, hesap devir etme işi sıkıntısız diyelim GF'de sorun çıkartmadı ben sana gelip desem bronzda şamp 30 dizili şaman mı silverda 10 level şaman mı ciddi ciddi gelip yeni sunucuda 10 level şamanı mı seçiceksin

önerinin zaten çooook eksiği var yeni sunucu sadece hileci won satıcısı olmaz diyoruz nereden belli normal sunucuda hileyle kasan adam bronza da kasar geçer gümüşe, kaldı ki herkes geçmeyecek gümüşe hileli adam atar kendini gümüşe onu bildirecek adam bulamazsın daha rahat takılır en son sunucu hileci adamların eline geçer sen oraya gelene kadar adamlar yapar stoklarını satar wonlarını para karşılığı yine aynı mevzuya döner.

bu arkadaşın önerisi aslında şu en kısa haliyle, Hileye ve Won ticaretine engel olun, yeni sunucu olsun won satışı hileci azalsının alt metni tamamen bu, daha da kısaltıyorum, hileden won ticaretinden banlanan adama IP banı gelsin bitsin gitsin mümkünse tabi

Açıkçası o tarz lig durumunda bir üst lige geçebilecek potansiyelde kaç oyuncu var :D diyelim ki sunucuya başlayanların yarısı azmetti ve bir üst ligteki sunucuya geçti eee ondan sonraki sunucuya geçebilecek potansiyelde kaç oyuncu olacak her üst ligte bir öncekinden daha az oyuncu olacak. Böyle bir güncelleme ile en üst ligteki sunucu 3-5 sayılı kişi ile yoluna devam eder yani bomboş bir sunucu onları bekliyor olur. kimden ne alacak kime ne satacakta en üst ligteki çarını geliştirecek. Bomboş sunucuda Elmas olsan ne olur

valla çok doğru dedin üst servere geçsem ne olur geçmem için bir motivasyon da yok kalıcı hasarım mı artıcak savunmam mı artıcak ben sıfırdan dizdiğim karakteri hiç edip diğer serverda neden sıfırdan başliyim bi ton ep harcamışken ne gerek var luciden örnek vereyim güç bela hidralık çar dizdim pertim çıktı zaten serverdan gidip sıfırdan başlamayı asla düşünemem

bence beklıyelım biraz daha almanya yazılım hakkında fazla bilgiye sahip degil isteseler yaparlar ama kurucuyu arastırdım biraz zor gibi ama o hilecı dedıklerımız lag olmasın dıye bıze yardımcı oluyo server fazla slot olunca server ısınıyor 2cısı şuonlar piyasayı düşürüyor bölelilkle bizde para yapamadıgımızdan ep almak zorunda kalıyoruz 3cude su o sürgündeki bot dedıklerımız bir para makinası ben pazarda kan taşı bulamadım biliyon mu 12m onlarda sitenin yani afkanların yazılım sayesınde yakalanması zor istesek yakalarız ama onların yang yapmak zorundaki satabilsin bu şekilde sitelerde yanglar fiyatı yukselıyor 4 şu biz hazıra konuyoruz çinliler gibi degiliz üretelim burası türkiye benım arastırmam bu daha sayardımda cok var daha

Ne ?

selamlar, mevcut bir durum var çoğunuzun bildiği gibi balık buffını metin+ üzerinden alıp eski sunucuda balıkçılık kılavuzuyla beraber çok yüksek oranda yabbie tutma şansı artıyor, lucide 50m olan yabbieler 38m e kadar düştü

bu bir bug olarak mı değerlendiriliyor yoksa olması gereken mi böyle ? bir yaptırımı yoksa ben 6ID balık işine geri dönücem :D

Ben, %25 hasar azaltması olmayan bir serverda solo hidra dönmekteyim. Ancak ciddi bir sorunla karşılaşıyorum: dengesiz sandık dropları.

Tüm eşya düşürme şansım maksimum seviyede olmasına, hatta %20 eşyalı itemler kullanmama rağmen, arka arkaya 0, 1 veya 2 sandık alıyorum. Bu durum, hidra sisteminde büyük bir dengesizlik oluşturuyor.

Hidra dropları sabitlenmeli. 4–5 sandık istemiyoruz; sabit 3 sandık verilmesi yeterli olacaktır. Zaten 5 sandık neredeyse hiç düşmüyor. En fazla 2–3 günde bir, şansa bağlı olarak 5 sandık geliyor.

Bu konuda bir değişiklik yapılmayacağını tahmin ediyorum fakat yine de bir öneri olarak belirtmek istiyorum: 0, 1 ve 2 sandık drobu tamamen kaldırılmalı. Minimum 3 sandık verilmesi, hem oyuncular için daha adil hem de sistemin daha dengeli olmasını sağlayacaktır. Hidra yapan birçok oyuncunun bana katılacağına inanıyorum.

20 eşya düşürme şansı efsunu hiç bir şeye yaramıyor hocam bilgin olsun, bunu tahminen söylemiyorum, ciddi ciddi işlevi olmayan bir efsun, hiç takılma ona

Oyun yakında kapanır ben size söyleyeyim

Gf bu politika ile barinamaz dün muzayedede şok oldum kaç senedir oyunu oynarım kerpeteni 14 k epe getirmek hangi akılla mantığına sigar?

Dün 8 binlere kadar düştü hala çoğu kişi almadı demek ki oyuncular da artık para vermemeye başladı 30 günlük kahramanlık 2 k epten gelip 650 kadar düştü oyuncuları hiç mi sevmiyorsunjz birader 14 k ep 2.5 k demek ayıp.

hiç bir şey olmaz oyuna hocam, gelen eşya anında bitiyor müzayede içinde.

kerpetenin fiyatının 8k epe düşmesinden bahsetmişsiniz ama oyuncuların altın kahin stoklarını unutuyorsunuz ve kerpetene gerek kalmadan altın kahinle oyuncular çıkartacağı simyayı zaten çıkarttı yeni sunucu öncesi az çok tarihi belliydi sunucunun. Kim ne yapsın eple alınan karpeteni 1 buçuk 2 ay önce halledildi simya sökme işi.

en büyük örnek ben lucide oynuyorum 1600 bandında olan ort str kusursuz yakutu 975wdan aldım, ve şimdi fiyatları tekrar yükseldi bile, millet simya alış verişini tamamlayalı çok oldu kahin etkinliği sağolsun.

yani konunun özeti tek metin2 penceresiyle hiçbir şey yapamazsınız. akıl verirken bile insanların bilgisayarlarını kaç client açabileceklerini düşünmeden akıl vermeyin. oyun dediğiniz tek çarla da birşey yapabilecek durumda olur. herkes 8-16 client açmak zorunda değil.

8 cliente imkansızın ötesinde gibi bakan birine böyle cevap gerekiyo hocam, zorunda değil zaten kendisi keskin bir ifade kullanmış ben buraya 8 client altında açan oynamasın şeklinde bir ifadede bulunmadım zaten

8 ıd mi kanka 2 desen belki anlaşılır ama 8 ıd dediğini yapmak imkansız bile değil

8 gayet yapılıyor video kaydıyla gösterebilirim tutmaya başladığımda, çok yanlış düşünüyosunuz balık tutma olayını, 8 clientte balığı tutmaya çalışmıyosun hangi clientte iyi balık gelirse onu tutuyosun NOT: 5 aya yakın balık tuttum sadece 1 kere 8 clientin 3ünde aynı anda yabbie geldi.

Oyunda balıkçılık şuan pasif, canlanması için yeni eşyalar getirilebilir, örneğin 5 ep kuponu gibi, pet yemleri gibi özel eşyalar, bir de hp sp veren balıkların efsunları değiştirilsin güzel şeyler olursa en azından yeni oyuncu yapacak birşey bulabilir. Alt level farmları üzerinde durulması yeni oyuncuyu motive eder.

balıkçılık gayet aktif hocam pasif olduğunu nerden çıkarttın, balıkçılığa dokunulmamalı getirisi zaten çok masrafı da az, yeni oyuncu hiç bir şey yapmayıp balık tutsa yine kaliteli karakter dizebiliyor

Hocam bir aksiyon alınırsa haber veririmisin bende merak ettim kim olduğunu bilmiyorum o yüzden aksiyon alınırsa bilgilendirirsen sevinirim

comaya gitti ticket baktı kendisi görsel linki desteklenemiyormuş ekran görüntüsü attım direkt bakalım nasıl bir dönüt alıcaz eleman bakımda bile bakım yayını diye yayın açıyor hiç bir şey olmamış gibi, chatine yazınca da anında banlıyor :D

Bütün yayıncılarda var ama bir tanesi özellikle dikkatimi çekiyor. Baş harfi 'A' olan bir yayıncıya bazı anlarda öyle bir bağışlar geliyor ki, kafayı yersin. Adam 'Oyunu bırakıyorum, gel.' diyor; baştan aşağıya full set item veriyor. Ve ne tesadüftür ki, bizim yayıncının oynadığı karakterin itemleri. :) Geçen, yeni server başladığında da yine item yardımı oldu: 200 kutsama vs. Tam da server başlangıcında ihtiyaç olan şeyler... Keza, küçük, daha az izlenen bir yayıncıya bir bakıyorsun, +60 buz tılsımı hediye etmiş biri. Bak sen şu işe! :D

Ben kimsenin o kadar emek verip bütün her şeyi vereceğini ki yeni serverda o kadar zaman harcayıp hemen bağış yapmak için farmlaması tam bir saçmalık. Hadi uzun yıllardır girmiyordur, sevdiği yayıncı vardır, elinde sağda solda item kalmıştır verir; eyvallah. Ama yeni serverda neyin yardımı? Sen o adam için mi vaktini harcıyorsun?

Ben, el altından oyun dışı para ticaretiyle satın alınıp oyun içi bağış olarak verildiğini düşünüyorum. Tam Türkiye, ülkemize benzeyen bir oyun değil mi? :D

e yakalandı ya bir yayıncı twitcte won alım satımı yaparken yayını açık unuttuğu için bütün ticaretleri göründü, bakalım yaptırım olucak mı kanıtlı won alıp satan adama beklemedeyim :D

yeni serverin ilk günlerinde yardım gelmesini kimse donate diye yutturamaz bu adam 2 gün oynayıp donate atayım diye mi başladı oyuna çocuk mu kandırıyo ya bunlar elimiz kolumuz bağlı yaptırım yok diye at koşturuyo beyefendiler biz yapsak saniyesinde ban gelir