Posts by rynok

📝 Kullanıcı Deneyimini Geliştirmeye Yönelik Giriş Sistemi İyileştirme Önerisi

Sevgili Metin2 severler,

Metin2 Gameforge clientinde uzun süredir var olan ancak işlevsel olarak çalışmayan “Oturum Bilgilerini Kaydet” seçeneği, oyuncular için ciddi bir performans ve kullanıcı deneyimi problemi yaratmaktadır. 🎮

⏳ Şu anki sistemde, bir oyuncu sadece bir Gameforge hesabına bağlı Gmail ile oturum açabilmekte ve oluşturduğu karakterler farklı clientler altında yer alıyorsa her seferinde çıkış yapıp tekrar giriş yapması gerekmektedir. Bu durum sık hesap değiştiren oyuncular için oldukça zaman alıcı ve zahmetlidir.

🔒 Üstelik sistem, bu hızlı giriş-çıkış döngülerini şüpheli hareket olarak algılayıp "Bu oyun senin için mevcut değil" ve "Geçersiz giriş bilgileri" gibi hatalar vermektedir. Bu hatalar oyuncuların hem motivasyonunu düşürmekte hem de oyun keyfini önemli ölçüde baltalamaktadır.

💡 Önerim Şudur:

Nasıl ki tarayıcılarımızda aynı anda birden fazla Gmail hesabında oturum açabiliyor ve hesaplar arası hızlı geçiş yapabiliyorsak, benzer bir mantığın Gameforge clientine de entegre edilmesi oyuncular açısından devrim niteliğinde bir gelişme olacaktır. 🚀

🎯 Önerilen Özellikler:

• ✅ “Oturum Bilgilerini Kaydet” butonu gerçekten aktif ve işlevsel hale getirilmeli

• 🔄 Oyuncunun bir kez giriş yaptığı hesapları listeleyebileceği ve aralarında "Hesap Değiştir" butonu ile hızlı geçiş yapabileceği bir arayüz oluşturulmalı

• 📂 Her bir kayıtlı hesap için bir kullanıcı etiketi, karakter ismi ve son giriş tarihi gibi bilgiler sunularak kullanıcıya kolaylık sağlanmalı

• 🔐 Giriş güvenliği için 2FA (iki faktörlü kimlik doğrulama) desteğiyle bu sistem güvence altına alınmalı

🧩 Beklenen Katkılar:

• ⚡ Daha hızlı ve kolay hesap geçişi

• 🛡️ Güvenlik kaynaklı hataların azalması

• 🎯 Oyuncu memnuniyetinde gözle görülür artış

• 📈 Giriş yoğunluğu kaynaklı teknik hataların önlenmesi

🎮 Uzun yıllardır Metin2’ye gönül vermiş bir oyuncu olarak, bu önerinin siz değerli geliştiriciler tarafından değerlendirilmesini temenni ederim. Daha akıcı ve kullanıcı dostu bir client deneyimi için yapılacak her küçük adım, oyuncu topluluğunun memnuniyetine büyük katkı sağlayacaktır.

Saygılarımla.

🧩 Önerinin Konusu:

Mevcut pet sistemine 4. bir yetenek barı eklenerek, bu bar üzerinden yalnızca "Toplama" özelliğinin kazanılabilmesini öneriyorum.

🎯 Amacı:

Oyun sunucularında toplama peti yalnızca özel etkinliklerle, şans unsurlarıyla veya EP karşılığında elde edilebilmektedir. Bu da oyun içi adaleti ve erişilebilirliği zorlaştırmaktadır. Amacım, oyunculara emek vererek ulaşabilecekleri bir alternatif sunmaktır.

🛠️ Önerinin Detayları:

• Mevcut 3 pet yetenek slotuna ek olarak 4. bir slot açılması.

• Bu 4. slot sadece "Toplama" özelliği içindir, başka bir yetenek bu slota gelmez.

• Bu slotun açılması için bazı şartlar belirlenebilir:

• Pet seviyesi 105 veya üzeri,

• Belirli başarı görevlerinin tamamlanması,

• Belirli sayıda biyolog teslimi veya özel bir eşya ile NPC üzerinden aktif edilmesi.

• Slot açıldıktan sonra "Toplama" yeteneği:

• Görev ile,

• Belirli bir eşya ile,

• Ya da özel bir geliştirme süreciyle kazanılabilir.

⚖️ Denge Açısından:

• Mevcut toplama petlerinin değeri düşmez, çünkü bu sistem çaba ve zaman ister.

• EP harcamak istemeyen, ama oyuna zaman ayıran oyuncular için adil bir yol açılmış olur.

• Pet sistemi daha da zenginleşir, oyunculara uzun vadeli bir hedef daha sunulur.

📈 Oyuncuya Katkısı:

• Emekle kazanıma teşvik eder.

• Oyun içi denge korunur.

• Oyuncu bağlılığı ve motivasyonu artar.

Ninjamı sunağa hazırlıyorum kolye ve bilezik konusunda kararsız kaldım... Sizce hangisini tamlıklı almam daha mantıklı? Sis, gece, duman vs. bunlardan hangisi daha işlevsel? Efsunları nasıl olmalı özellikle 6/7. efsunları? Yoharacı dostlarım beni aydınlatırsa sevinirim... :saint:

str 59 vıt 24 res 30 ınt 0 şu an statü değerleri olarak.

Ninjamı sunağa hazırlıyorum kolye ve bilezik konusunda kararsız kaldım... Sizce hangisini tamlıklı almam daha mantıklı? Sis, gece, duman vs. bunlardan hangisi daha işlevsel? Efsunları nasıl olmalı özellikle 6/7. efsunları? Yoharacı dostlarım beni aydınlatırsa sevinirim... :saint:

Arkadaşlaşlarım Abilerim Ablalarım Bence Yapmamız Gereken Lolde Silinen Hextech Kutularının Geri Getirilmesi Gibi Bir Kendimizi Belli Etmek Bir Gün Seçelim Ve Oyuna Girmeyelim Denemeye Değer mi Sizce Yoksa Bu Oyun Değişmeyecek

bunu kimse yapmaz dostum bu oyunu çoğu kişi ticarete dökmüş durumda ve geçimlerini bu oyundan sağlıyorlar. :doofy:

Bütçen kısıtlı ise ilk başta büyülü silah sura ile başlamanı tavsiye ederim. İlerleyen süreçte kendine bir ninja da açarsın onu da meley ve hidra kesecek kıvama getirirsin. Büyülü silah sura ile ilerlerken mutlaka bir ejderha gücü şamanı da geliştirmeyi unutma. :saint::saint: