Posts by aknonurdnn

2008'den bu zamana sık sık ara vererek oynadığım bu oyunu '' gördüğüm ve bildiğim'' kadarıyla en olumsuz ve yetersiz yönetim şekliyle muhattap ediyorsunuz veya ediyorlar, burada konu iki soru gündeme gelir;

1- oyunla ilgilenmeyen şirket ise neden oyunculara gerçekçi açıklamalar yapılmıyor ve eğer durum böyleyse yönetim olarak sizler kendinizi aklamak yerine bunu; belki canlı söyleşi, soru-cevap veya açıklamalar şeklinde sürdürüp insanlara yaşadıkları mağduriyetin sebeplerini ve ilerde yaşayacakları sorunlara dair alınmayacak önlemleri belkide altyapıda uğraşılan ama bir şekilde hayata geçirilmeyen sistemeleri anlatmak bilgilendirmek yerine kendinizi tabiri yerindeyse '' kuma gömmüş bir edada'' dışarıdan izlemekle yetiniyorsunuz.

2 - eğer sorun sizde veya yönetim şeklinizdeyse belkide var olan kadrodaki eksikliklerden ötürü yetişmeyen eleman sayısının olumsuzluklarını biz oyuncular çekiyorsa, insanların emekleri, paraları ve hatta dünyada kısıtlı olarak kullandığımız yegâne zamanımızı '' boşvermişlik'' uğruna bizden çalmanızın gerçekliği var ise ve bu ilerde açığa çıkarsa hak hukuk düzleminde dini veya toplumsal etikliği sizi rahat bir vicdana sahip kılar mı?

bunların dışında asıl olan ve kafa kurcalayan bazı başlıklar;

gönüllülük esasına dayalı çalıştığı savunulan yönetim kadrosu kendi içerisinde barındırdığı kişilerin sadece '' sırada '' kisvesi altında nitelediği kişilere mi işlem yapıyor yoksa gerçekten '' ye kürküm ye'' mottosu mu sizler için geçerli bkz; asheren bugları ve itirafları ve kanıt litelikli uzun bir video kaydı içerisindeki diğer bireyler, illegal sistemi savunucu ve biliriz ki kullanıcı niteliğindeki bazı yayıncı bireyler, beta sunuculardan sızdırılan bilgileri sızdıran kişileri bilip işlem yapmamak neyin perhizidir? bunlara sessiz kalıp işlem yapmamak çıkar ilişkisine dayalı '' kazan kazan'' politikasımı?

avcı veya yönetici başvuru başlığında çok dikkat çeken ve aslında herşeyi özetleyen bir cümle '' başvuru olumlu ise iletişim sağlanacaktır fakat olumsuz durumda hiçbir iletişim sağlanmayacaktır'' cümlesi suça ortak olabilecek belkide sizin içinde bulunduğunuz arka plan oluşumuna sizin seçtiğiniz kişilere belkide sizin referansınızla dahil olmasını istediğiniz kişileri resmiyete dökmekmidir? olumsuzluk neden ve hangi durumda oluştu bilgisinin verilmemesi ve bunu karşı kişinin olumlu bir argümanla ve hatta kanıtla çürütecek olması korkusumudur?

feedback toplama başlığı ve bu feedbacklerin gemaforge tarafına iletildiğine dair görüntü veya yazılı bir sunum yapılamamsı ayrıca güncellemelere dair herhangi bir bilgilendirici başlık açılmaması beta sunuculardan bilgi beslemesi yapılan gürühlara kazandırıp sizlerin de bu işin içinde olduğunuz şüphesini güçlü bir şekilde destekliyor düşüncesindeyiz.

oyuncu kitlesini dost görüp insanlarla herhangi bir konuda çözümsel veya oturumsal bir bağ kurmak yerine haksız rekabet sağlayan kişilerin aramızda sayenizde birşey başarmış gibi dolaşması hatta pişkin bir üslûpla bunları savunması neyin işgüzârlığıdır?

gameforge ile iletişim kurmak için konu oluşturan arkadaşın mod admin tarafından banlanması ve aynı konuyu benimde açmama rağmen günlerdir konunun görüntülenmesi artmasına rağmen onaylanmaması neyin korkusu?

buraya sonsuz başlık veya olumsuzluk yazarım ama inanın ne buna vakit ayırmaya nede sizin bir çözüm sağlayacağınıza veya sağlamak için bir çabaya gireceğinizie inancım, inancımız yok o yüzden çok geçerli bir sözle bitirmek istiyorum '' herkes kendine yakışanı yapar.'' FastFooD  PegasusTR

bu arkadaşa güzel bir yanıt vereyim 2008den beri oyunu dönem dönem oynayan biri olarak ;

oyunda yeni başlayıp ve yang kasmak isteyen bir oyuncu elbette slot farmı yaparken artı basma kasarak pazarlarda yang elde etmek için artı basma satar, 2008-2010 gibi 1 veya 2 cliente sıkışmıyor artık oyun 5+ clientle sadece slot ve etp farmı yaparak rahat bir şekilde ana çarını dizebilir sıradan bir oyuncu.

devamında düzenli ve stabil bir oyun olması için hilelerin oyun akışını ve oyuncu düzenini bozmasından rahatsız olmayan herhangi bir oyuncu veya yayıncı illegal sistemin içindedir yada çıkarı vardır.

gözle görülen yönetim bozukluğunda ve hatta illegal düzenin içinde yönetim kadrosundan birilerinin olduğunu zaten aklı yetkin her birey görüyor ve düşünüyor, işin sonunda herkes oyundan çıkıp meydan size kaldığında keyfi takılır hilenizle mutlu mesut yaşarsınız.

oyunu oynayan oynamayan elimden geldiğince tahmini 1000+ kişi ile bu maili ileteceğim

bu entryi başlı başına konu açarmısın dostum yada iznin olursa ben açayım

bi kanıtınız varsa iletin gerekeni yapalım diyip yönetimi itham ettiğim gerekçesiyle beni banlayan Luck al sana kanıt mesela bu duruma dair bir şey yapacak mısın ? Yada sen FastFooD wiki moderatörü şahsiyeti Asheren de kullandığı normal oyunculardan farklı bir şekilde harici program kullanıp çıkış atan bu mahlukatlara ne yapacaksınız? Yada onlar para basıyor diye sessiz mi kalacaksınız ? Yapmayacaksanız da Adam gibi çıkın yapmıyacaz deyin bari o cesaretinizi gösterin varsa tabi

yönetim birilerini maşa diye kullanıyor maşaları da ban sistemi dışında tutuyor yeterince açık danışıklı dövüş derler buna anadoluda kazan kazan. bu boşvermişlik ve kaale almama başka nasıl anlatılır açıklama yapmak bile tenezülünde bulunmayan yönetim adına görünen köy klavuz istemez

Düşünmeye gerek yokki takımda bulunan wiki admini hangi sebeple ban yiyip affedildiği belli zaten. Neye şaşırıyorsunuz :D

illegali yapan zaten yönetim hâlâ farkedemeyenlere acıyorum en dipten en tepeye işin içinde bu kadar hileye ve isyana sessiz kalmalarının da tek açıklaması bu zaten

Banlanıcaklarına dair bir umudum yoktu sizin var mıydı? :P

oyuncu gfnin yada yönetimin umrumda mı sence şu an ki durumu ele alırsak? gf salmış oyun dibe vurmuş son demlerinde ne ep gelse kârdır mentalinde takılıyor yönetim zaten illegalin dibi. zamanı bilmem ama derin döneminden daha büyük sansasyonlara gebe bu yönetim bu boşvermişlik başka türlü açıklanamaz.

metin2yi küresel sunucular bazında ayakta tutan en aktif kitleyi sömürmeyi ve hizmet kapsamında en kötü koşullara maruz bırakan bir firmayı en büyük protesto ep almayıp oyuna ara vermektir ötesi yok, yönetim ve şirket düzeyinde illegal adı altında nitelendirilen herşeyin aslında bu iki ekosistem arasında yaşanıyor olduğuna artık kannat getirmiştir sanırım oyuncular çünkü gelen gideni aratıyor oldu...

oyunun mid spender ve whale'ları goblin her geldiğinde takla atarak yılan silahlarına artı basmayı beklerken, diğer oyuncuların bu kadar rahatsız olması çok ilginç demografik olarak oyunun iki uçu arasında uçurumlar var. goblin bu oyuna eklenmiş nadide iyi etkinlikler birisidir bence, düzenli geliyor oluşu da silahların ilerletilmesinde ve savaşan çarların daha fazla olmasına güzel katkı sağlıyor

goblin oyuna yeni başlayan yada başlayacak oyuncular için fazlasıyla makul bir etkinlik biraz oyuna tutunup 1 aylık goblinle etp çarlarını veya kendinin en az 1 itemini alacak getiriyi bırakıyor goblin, ayrıca üst maplarde aura veya parça kasanlar kendi itmelerini veya ticaret yönetimini yapaken iyi getiri oluyor sorun goblin değil belirli farmlar çok ciddi kâr bırakırken goblini sadece hobi olarak veya set bonuslarını uyguna getirmek için yapanlar değerlendiriyor katılıyorum.

bizim odaklanmamaız gereken hielelrin oyunu ele geçirmiş olması ve buna tepkisiz kalan bir şirket olması bunun üstesinden sadece oyun içi harcama yapmayarak veya oyuna ara verip biraz farkl kulvarlarda kendimizi rahatlatmak, arkadaşlar siz bilmiyormusunuz wiki admininin ve çevresindekilerin scriptle size tanrıların mühre ve fırtına sandığı bırakmayacağını niye o umutla hala ep çekip adamlara ego kastırıyorsunuz? adamlar kendi ağzından itiaf etti daha neyin derdindesiniz coma adamı yönetimde tutuyor siz adalet diye bekliyorsunuz. aynen...

oyunda zaman geçirmek bile yersiz şuan ara verin petinizin gününü telefonunuza alarm olarak kaydedin kostümlerinizi satın ara verin başka türlü olmaz bu iş bir şekilde oyunda kaldığımızı gördükleri için önlem almıyorlar almayacaklar

metin2yi ayakta tutan kitle tr oyuncuları bunlara ne yaparsak yapalım oynuyorlar diye düşündürdük adamlara ki haklılar hile de olsa, yönetimde çalışmasa ve oyunla şirket ilgilenmese bile adamlar oynuyor diye düşündükleri için bize müstehak bir süre ara verelim ep alımını durdulalım ve giriş yapmayalım tr sunucusuda diğer sunucular gibi ilgi görmeye başlar.

tam olarak bahsettiğim bu işte eline sağlık güzel yazmışsın iş böyle umursamaz devam ederse yapabileceğimiz tek şey erişim ksııtlaması için mağduriyet başvurusu anlatmak istediğimde buydu aslında , burada hakkıyla oynayanların hakkına girmek oluyor yapılacak işlem aslında bunu kullanıyor şirket emek var , harcama var ve daha önemlisi oyuna bağlılık var kitle tarafından biniyor sırtımıza vuruyor kırbacı. gerçi büyük zaman kaybı bizim için dünyanın en büyük kitlesine sahip mmorpg oyununu bu seviyeye düşüren de aynı şirket değilmiydi...

Arkadaşlar karşınızda sizi asla muhattap almayan, attığınız ticketleri okumayan parasını alıp giden gf almanya takımı var, umurlarında mı zannediyosunuz? adama 15 yıllık emeğim gitti haksız yere diyorum cevap vermeden ticketi kapatıyor ve üzerine supporttan banlıyo beni, dilerim ki isteğiniz olur ama imkansız.

Süreç böyle boşvermişlik şelinde giderse yapılacak şey belli ;

GIS ve Kullanıcı Şartları sözleşmelerinde keyfi hesap işlemi (neden - sonuç bildirisi veya açıklaması mecburidir ) ve illegal proğramlar yüzünden harcama mağduriyeti yüzünden bir tarafın vergisiz kazanç sağlayıp diğer tarafın sömürüldüğü ve hizmet alamadığı hususunda savcılık ve bilişim suçlar destekli bir şikayet sinsilesi oluşturup, sözleşmeler ve şartlarda bunların olmadığını noter , bilirkişi ve avukat nezlinde onaylatıp sunucu erişimini Türkiye kapsamında durdurmaya, faaliyetrleri sonlandırmaya gider. o konuma gelince gönüllü çalışma prensibi de odak noktası olur metin2 oyununun korsan ve yasal sunucularıda keza bunları yayınlayan bilişim firmalarıda. düzelmesi umuduyla bakalım...

Benim de dikkatimi çekti. Son iki aydır Barbaros'ta parıltılı istiridye piyasası diye bir şey yok. İlk fark ettiğim zamanlar sebebini goblin eventine bağlıyordum, herkes anka alıyor kasıyor ondan bu kadar piyasa düştü diye düşünüyordum. Hiçbir zaman bu kadar ucuza gitmeyen malzeme şu an eski fiyatının çeyreğinde zar zor satılıyor.

adamlar neyi bitirmek isterse oraya kadar ulaşıyor, ışık nerde yanarsa 1. köyden yoharaya kadar, 2. köyden yılada kadar her yerde hile var . anahtara da girecekler diyecem de sağolsun onu adminlerimiz hilecilere bırakmıyor kendileri hileyle hallediyor gf bunlardan ya haberdar değil yada gfye karşı sağlam bir göz boyama yapılıyor kimse oyununu böyle terk etmez